6 Ekim 2010 Çarşamba

Ateşböceği Yolu


Bir NewYork Times Best Seller'i olan Ateşböceği Yolu'nu az önce bitirdim. Kitap 624 sayfa, uzun kitapları severim, alıştığımız karakterlerle uzunca bir süre geçirebiliriz beraber. Ama açıkçası bu kitap beni çok etkilemedi, karakterler çok gerçekçi gelmediği için çok fazla kitabın içine giremedim. Yazarın ilk romanı sanki, üslup yeterince iyi değildi bana göre, bazı gereksiz tekrarlar vardı sanki. Ama konu çok iyi seçilmiş bence, daha önce dostlukla ilgili bu tarz bir kitap okuduğumu hatırlamıyorum, hikaye merak uyandırabilmeyi de başarmış. Yalnız sondaki dram kısmı çok abartılıydı, klişe ve gereksizdi. Evet, hayatın draması varsa Rondo'nun kreması var ama Rondo'nun kreması bile bu dramayı katlanılabilir kılamaz herhalde. Dramdan ziyade bizi mutlu edecek şeylere ihtiyacımız var.

3 yorum:

  1. Yorumlarınızın bazılarına katılmıyorum.Son bölümdeki dramda gayet güzeldi ve abartılı değildi bence.Ben çok beğendim ve 10 üzerinden 10 verdim kitaba,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bana biraz ağır gelmişti, belki de zavallı kızıcağızın üst üste bu kadar dram yaşamasına üzülmüştüm bilemiyorum:) Ben kitapta en çok bu ikilinin hayat boyu sürün dostluğunu sevmiştim, yorumunuz için teşekkürler, sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...