12 Temmuz 2011 Salı

Nicholas Sparks - Düğün


Bu okuduğum ikinci Nicholas Sparks romanı. Bayağı methedilen bir romandı, açıkçası başlarda oldukça sıradan gidiyordu. 3 yetişkin çocuğu olan elli yaşlarında bir çifttir Wilson ve Jane. Ancak yıllar aralarındaki aşkı tüketmiş görünmektedir. Wilson'ın evlilik yıldönemlerini unutması herşeyin üstüne tuz biber eker. Yıllarca işkolik bir adam olarak eşinin ve ailesinin değerini bilmediğini şimdi eşi ellerinden kayıp gitmek üzereyken fark eder ama hiç bir şey için geç değildir. Ancak Wilson'ın eşini ve aşklarını kaybetmeye niyeti yoktur, bir sonraki evlilik yıldönümleri için müthiş bir plan yapar, bu arada da yavaş yavaş değişmeye ve eşini etkilemeye, onu geri kazanmaya çalışır. Kayınpederi Noah ona sık sık yol gösterir. Bu romanın Defter romanının devamı sayılabileceğini de söylemeliyim. Jane o romanda anlatılan Noah ve Allie'nin kızlarıdır.

Nicholas Sparks'ın filme çekilen diğer hikeyelerinin aksine burada hikayenin kırılma noktası romanın sonunda.Buradan sonrası bir iki film için spoiler içermektedir:) Örnegin A Walk To Remember'da kırılma noktası kızın kanser oldugunu öğrenmemiz. Şişedeki Mesaj'da kadının gazeteci olduğunu öğrendiğimiz nokta. Düğün'de ise sürpriz son sayfalarda ortaya çıkıyor, o noktaya kadar hemen hemen tekdüze ilerliyoruz. Yalnız romanda adamın eşine yaptığı sürprizler çok güzel, ama şunu söylemeliyim ki oradaki aşkın işlenişi pek etkilemiyor insani, belki yeni değilde yillanmış bir aşk olduğu içindir bahsedilen...
Romani 2-3 günde bitirdim çok kolay okunuyordu, sonu da güzeldi, Wilson'ın evliliğini kurtarma planı sizi çok etkileyecek:)Yazarın en beğenilen romanlarından biri olan Düğün hoş vakit geçirerek okuyabileceğiniz bir kitap.

Resim:http://encoreuneminute.tumblr.com/page/13

4 yorum:

  1. Defter'i 17-18 yaşlarındayken okumuş çok beğenmiştim, şişedeki mesaj üzerinden geçen şimdi adını hatırlayamadığım kitabını da. Şimdi okusam tahammül edebilir miyim bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bunlar yazarın popüler kitapları, siz bir de "Başka Bir Aşkın Hikayesi"ni okusanız:)) sanırım bu yazarın kitaplarının film versiyonları kitapların kendisinden daha iyi..:)

    YanıtlaSil
  3. Şişedeki mesaj üzerinden geçen kitap denziden gelen mektup :)

    YanıtlaSil
  4. Evet o filmi de beğenmiştim, çok romantikti:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...