24 Temmuz 2011 Pazar

Yeryüzü Melekleri


Bugün Kadıköy Alkım'a yolum düştü, açıkçası kitaplara göz atmaya fazla vaktim yoktu ama çıkış kapısının önündeki masada daha önce görüp de almadığıma pişman olduğum bir kitabı gördüm; Yeryüzü Melekleri. Vapuru kaçırmak üzere olduğum halde hemen aldım bu kitabı. 15 cm x 10 cm boyutlarında ufak tefek bir kitap, 2- 2,5 saatte bitirdim. Kendinizi diğer insanlardan farklı mı hissediyorsunuz? Başka insanlara ve hayvanlara yardım etmek sizin için önemli mi? Aşırı hassas mısınız? Şiddete hiç bir şekilde tahammülünüz yok mu? Bir yeryüzü meleği olabileceğiniz aklınıza gelmiş miydi?
Psişik bir psikolog olan Doreen Virtue, böyle hisseden kişilerin ne olduklarını anlamaları ve onlara yol gösterebilmek için yazmış bu kitabı. Bu arada kitabın kapağındaki resme bayıldım. Kitabın orijinal ismi olan Earth Angel şarkısını da çok severim bu arada, Geleceğe Dönüş filminde Marty'nin annesi ve babasının ilk danslarını ettikleri parça:) Neyse gelelim kitabımıza, yeryüzü meleklerinin bir çok alt grubu var; bunlar "bedenlenmiş melekler", "bedenlenmiş elementaller", "yıldız insanlar", "bilgeler" ve diğer alt veya karma gruplar olan "mistik melekler", "cüceler" , "deniz melekleri" ve diğerleri. Bir de gelişen ruhlar ve acemiler var. Her grubun farklı fiziksel ve davranışsal özellikleri var, bu kitapta her gruba üye olan ünlülerden de örnekler verilmiş. Örneğin Keanu Reeves'in "yıldız insan" grubuna dahil olduğunu öğrendim veya Liz Taylor "bedenlenmiş melekler" grubuna giriyormuş.
Bunlara inanalım veya inanmayalım kitabın sonunda hepimize hitap eden bir bölüm var;
"Endişelerimizin kaynağı başkalarının fikirleri üzerine fazla kafa yoran egomuzdur. Halbuki 'içinde bulunduğum duruma nasıl daha çok sevgi ve ışık katabilirim?' diye düşünürsek, bu bizimdoğal yeteneklerimizi ve güçlerimizi ortaya çıkarır..... Egomuz bizi misyonumuzu gerçekleştirmeden önce iyice hazırlanmaya teşvik ederek oyalar; 'önce kilo vermelisin, daha çok para kazanmalısın, evlenmeli, taşınmalı, eğitimini tamamlamalı ve bu şekilde devam etmelisin...' Oysa biz şimdiden hazırız, çalışmaya başlamak için bugünden daha uygun bir zaman olamaz! Kendini yetersiz ya da hazırlıksız hissetsen bile işe koyul! Belki kendini tam olarak hazır hissetmeyeceksin. O halde beklemenin ne anlamı var?"

Resim:http://i172.photobucket.com/albums/w39/CelebrityPsychic/Aearthangeles.jpg
Kitabın kapağındaki resimdir.

4 yorum:

  1. İlgi çekiciymiş konusu kitabın, okumak istedim.

    Şiddetin her türlüsününe tahammülüm yok, canlılar konusunda da fazla hassasım, melek miyim acaba?:)Sen kendini bir grubun içine dahil edebildin mi? Merak ettim. Okusaydım inanırdım sanırım gruplara

    İyi Okumalar

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, evet gerçekten ilginç bir kitap.. ben elemental olabilirim diye düşünüyorum:)) siz de kitabı okursanız yorumunuzu beklerim.. bu yorumunuz için de teşekkürler, iyi okumalar:)

    YanıtlaSil
  3. Aynen pek bir merak ettim ya :)

    YanıtlaSil
  4. Modafobik, ilginizi çekmesine sevindim:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...