28 Eylül 2011 Çarşamba

Lovely Complex


Son olarak 24 bölümden oluşan Lovely Complex isimli Japon anime'ini seyrettim. Türü okul, komedi ve romantik. Çok komik olması nedeniyle popüler bir anime, ama bana soracak olursanız pek komik bulmadım, hatta bir dram animesi olan Clannad'daki Okazaki'nin espirileri bile daha komikti. Üstüne üstlük romantik de bulmadım. Gelelim animein konusuna. Risa kızımız ve Otani lisede sınıf arkadaşlarıdır, oldukça iyi anlaşan bu ikili okullarında ünlü Japon komedi ikilisi "All Hanshin ve Kyojin" olarak çağırılırlar, çünkü Risa 1,72 cm boyunca, Otani ise 1,56 cm boyundadırlar (nokta ile virgül gibi). Bu ikili hem çok iyi anlaşmakta hem de zaman zaman didişmektedirler ama zamanla Risa'nın Otani'ye duyguları arkadaşlığın ötesine geçmeye başlar ve sonunda Risa Otani'ye aşık olur. Otani ise bu hoş kıza hiç bir zaman bu gözle bakmamıştır, Risa ona duygularını açıklasa bile onu bir kız olarak göremediğini söyler. Risa çok üzgündür ama hiç bir zaman yılmaz, hem arkadaşlarının desteği hem de inatçılığı ile Otani'nin bütün reddedişleri ve kabalıklarına rağmen onun kalbine girmeye çalışır. Açıkçası Otani'ni bu kızı en az 2 kere reddetmiştir ve sürekli olarak Risa'ya kabalıklar yapmaktadır, buna rağmen Risa nasıl bu çocuğu sevmeye devam eder anlamadım.

Sonunda bir şekilde Risa ve Otani çıkmaya başlarlar, ama Otani'nin kabalıkları aynen devam eder. Yani bence bu anime pek romantik de değildi, zaman zaman Otani insafa gelip Risa'ya romantik bir iki şey söylüyordu ama bunların sayısı 24 bölümde 4'ü geçmez. Sonunda liseden mezun oldular, ama hayat planları farklıydı Otani üniversiteyi kazandı, Risa da teknik okula gitmeye karar verdi ve "sonsuza kadar ayrılmayacağız" dediler, ki ben bundan oldukça şüpheliyim! Konusu dışında bakacak olursak hem şarkılar hem de çizimleriyle başarılı bir animedi. Özellikle çizimlerdeki çeşitlilik oldukça iyiydi, bütün karakterlerin yüzleri, vücutları, giyimleri birbirlerinden tamamen farklıydı, üstelik karakterlerin saç şekilleri bile neredeyse her bölümde değişiyordu. Geçer not alıyor benden Lovely Complex, siz daha çok beğenebilirsiniz:)

8 yorum:

  1. tanıttığın animeler çok hoş görünüyor..
    animeleri nereden izleyebilirim?

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Isabel, ben www.divxm.com'dan indiriyorum:)

    YanıtlaSil
  3. I have never watched anime. I may have to check it out though. Thanks for sharing!

    Swap: Love Comment Blog
    Swapbot Name: Annabell123

    YanıtlaSil
  4. I have never watched anime. I may have to check it out though. Thanks for sharing!

    Swap: Love Comment Blog
    Swapbot Name: Annabell123

    YanıtlaSil
  5. Hello! I wanted to stop by and say hello this morning. I also have never watched anime but am thinking I might have to give it a chance.

    kraftykj on swap~bot

    YanıtlaSil
  6. Dear Annabel, thank you for your comment, i like animes especially the romantic and funny ones like lovely complex:)

    Dear Karen, you are very kind thank you for visting my blog, yes i recommend you this anime:)

    YanıtlaSil
  7. Ben bnu izlemistim cok eglenmistim
    Herkese oneririm :)
    İtazura na kiss i izledin mi eren

    YanıtlaSil
  8. Evet güzel anime Euphoric'cim, tabi ki izledimm çok güzeldii:) şimdi de "kimi ni todoke"yi izliyorum, o da güzel:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...