2 Kasım 2011 Çarşamba

Omzumdaki Melek - Vonne Van Der Meer


Hollandali yazar Vonne Van Der Meer'in "Omzumdaki Melek" isimli kitabını geçen ay Tüm Kitaplar'dan hediye olarak kazanmıştım. Bu arada buradan onun da duyurusunu yapayım, Tüm Kitaplar her gün facebook'tan duyurduğu kitabı beğenenler arasından bir kişiye o kitabı hediye ediyor. Doğrusu böyle hoş bir isme sahip bir kitabı kazandığım için çok sevindim:) Kitaba gelecek olursak, malesef beni pek sarmadığı için hızlı okuma tekniklerimi kullanarak okudum kitabı:)) İlk karakterimiz Edith, sabah eşiyle uyanıyor, eşi Berend kendisine yaklaşmak isteyince onu tersliyor. Öfkelenen Berend sinirle evden çıkıyor, sinirli olduğu için iş yerinde arkadaşı Jaap'ın almayı düşündüğü evle ilgili kaba yorumlar yapıyor, morali bozulan Jaap aslında sevdiği biri olan sekreteri Carla'yı azalıyor ve bu döngü böyle devam ediyor, kelebek etkisi gibi sonunda bir cinayetin işlenmesine sebep oluyor. Meleğimiz bütün bu olaylara tanıklık ediyor, insanların kulağına güzel şeyler fısıldayarak yatışmalarını sağlamaya çalışıyor ama kah başarılı oluyor kah başarısız, o asla olaylara direkt olarak müdahale edemiyor sadece yatıştırmaya çalışabiliyor.

Kitap nedense bana çok soğuk geldi, yüzeysel bir hikaye, zaten burada önemli olan hikaye de değil fikir, bu kadar açık bir şekilde bir fikri anlatan romanları sevmiyorum. Yine de buradan Tüm Kitaplar'a tekrar teşekkür ederim:)

8 yorum:

  1. facebooktaki uygulama güzelmiş:)
    paylaşım için de teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim ben de yorumunuz için:)

    YanıtlaSil
  3. Merak ettiğim bir kitaptı, senin yorumuna dayanarak sanırım okumayı erteleyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. Evet popüler melek romanları tarzında değil..:)

    YanıtlaSil
  5. Dedimki bu kitabı nerden hatırlıyorum, kardeşim almıştı ve oda aynı senin gibi düşünüyordu. Bende okuyup öyle karar vereyim :)

    YanıtlaSil
  6. Evet bakalım sen beğenecek misin Aslı?:)

    YanıtlaSil
  7. Hi there! I'm your swap partner for the Love Comment Blog on Swap Bot! Sorry for taking so long to visit your corner of the world, but I love your passion for books. I've had to translate your page into English, but still a very interesting visit for me!

    Best wishes,
    *~ Alayna

    www.jadedelegance.net
    www.facebook.com/princessalayna

    YanıtlaSil
  8. Dear Alayna, welcome, thank you for your nice comment, i'm happy to hear that:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...