10 Kasım 2011 Perşembe

Ruhunuz ne renk MİM


Çok sevdiğim blogger dostum Defne Hanım beni mimlemiş.
Mimimiz şöyle;
1:) Ruhunuz hangi renk ?
2:) İzlediğiniz blogcular sizce hangi renk ?

Kendisinin renklerle ilgili yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Renklerin ne kadar değerli olduğunu düşünmüş müydünüz hiç? Herşeyi gri tonlarında olsaydı herhalde hayatım çok farklı olurdu. Aynı müzik gibi renkler de hayatımızı etkiliyor, örneğin yağmur bulutlarının eflatunumsu grisini gördüğümde hüzünlü bir melodi duymuş gibi hüzünleniyorum ben de. Veya şeker pembesi beni neşelendiriyor. Kırmızımsı turuncu enerji veriyor. Kıyafetlerimin rengini de böyle seçerim genelde, enerjiye ihtiyaç duyuyorsam canlı kırmızılar, turuncular giymek isterim:)

Ruhun rengi deyince auraları ve çakraları düşünmemek elde değil. Aura canlıların bedenlerinden yayıldığı varsayılan elektromanyetik alana verilen addır, bu alandaki enerji frekanslarına göre farklı renklerde görünür. Auranızın rengini biliyorsanız buradan ilgili kısmı okuyabilirsiniz.

Çakralara gelirsek, vücudumuzda 7 tane enerji merkezi vardır, bunların her biri bir organa karşılık gelir, bu enerji merkezlerinin her birinin farklı bir enerji frekansı dolayıysla farklı bir rengi vardır. Sanırım auraların rengi de bu çakraların renkleriyle bağlantılı. Çakralarla ilgili bilgi için buraya bakabilirsiniz. Bu konular oldukça ilgimi çekiyor, sizin de ilginizi çekebilir diyerek kısaca yer vereyim istedim:)

Bir kaç yıl önce auramın renginin yeşil olduğunu öğrenmiştim. Barışçılık, dengelilik ve uyumluluğun göstergesiymiş bu. Ruhum ne renk diye düşününce az önce de söylediğim gibi auramın rengine gitti düşüncem, yani yeşile. Defne Hanım da beyaz rengi yakıştırmış bana, anlamı temizlik, saflık ve güven hissi, aynı zamanda hüzünlendirmiş. Çok güzel bir anlamı var, çok teşekkür ederim Defne Hanım'a tekrar:) Öyleyse ruhumun rengi olarak zaman zaman beyazla karışık açık yeşil, zaman zaman koyu yeşil diyeyim:)

İşte mimlediğim blogger arkadaşlarım ve bence renkleri:)

Huzursuz Ruhum, Aslı - Pembe
Vladimir - Lacivert
Baykus Gözüyle- Natali - Sarı
Mor Kalemlik Mor Kalemlik - Mavi
Yeşil Mürekkeb - Turuncu
Dolunay - Pembe
Serrose - Mavi

Resim: www.mobileapples.com/Assets/Content/Themes/colour_rain.jpg

10 yorum:

  1. Erenciğim, çok teşekkür ederim, çok güzel bir post hazırlamışsın. Hem okudum hembilgilendim hem de bitmesin istedim.İnanırmısın, geçenlerde bir dostum bana başımın üstündeki renkleri gördüğünü söylemişti. Bende bunun iyimi kötümü olduğunu sormuştum. Bana gayet iyi sağlıklı olduğunu gösteriyor demişti.Sonra araştırmaya başladım. Hatta bu konuda yeterince bilgilenince bir post hazırlamayı düşünmüştüm ki bu mim geldi ve ben senin yazında aradığım pek çok bilgiyi buldum. Ellerine sağlık. Duygularımız karşılıklı:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çakralar, auralar benim ilgimi çeken, merak ettiğim konular, hem sağlığımız hem ruh durumumuz hakkında bilgi veriyorlar, yazımı beğenmenize sevindim, çok teşekkür ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir yazı:) Mim için de çok teşekkür ederim, bu benim için ilk:) İlginç bir konu, yazması çok eğlenceli olacak, çok sağol:)

    YanıtlaSil
  4. Tesekkur ederim Dolunaycim, ben de senin yazini merakla bekliyorum, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Renklerin insanlar üzerindeki etkisine bende inanırım. Çok güzel bir yazı olmuş Eren tskler..

    Birde çok mahcup oldum ya :( gerçekten unuttugum arkadaşlarım oldu, üzgünüm :(

    Beni pembe görmen öyle hoş ki çok tsk ederim..Senin rengin nedense bana Beyaz geliyor :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir mim.. Bu arada benim en sevdiğim renklerden birisidir lacivert. Bir çok insan o renge bakınca koyu maviyi görür ama ben laciverdin tonlarına da hastayım. Vapurdayken bile hep dışarda ve gözüm denizin laciverrdindedir. Çok iyi tutmuş rengim :)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Aslıcım, ne demek rica ederim:) güzel görüşün için de teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  8. Vladimir, teşekkür ederim, tutturduğuma da sevindim, konuyla ilgili yazını merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Eren ,beni mimlemiştin ama ben bu mimlerle ilgili durumlarda pek başarılı değilim.
    Gerçi benim rengim hiç düşünmeden mavi'dir diyorum.
    Mimini buradan cevapladım kusuruma bakmazsan:)Biraz da geç oldu:(

    Güzel bir konu, beni düşünüp bu konuya kattığın ve verdiğin bilgiler için de çok teşekkür ederim...
    Sevgiyle...

    Baykuş gözüyle

    YanıtlaSil
  10. Rica ederim Natalicim yorumun için çok teşekkür ederim, görüşmek üzere, sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...