26 Aralık 2011 Pazartesi

Yeni yıl, sürprizler ve 2012 kitapları!


Bir süredir tembellik edip yazamadım. Öncelikle Hayat Melodisi'nin yıl başı etkinliğinden bahsetmek istiyorum, sevgili Gülin bloglar arası bir hediye çekilişi düzenledi, ben Gamlı Hazan ve Baharları, Mehtap'a hediye yolladım ve sevgili Keşke Gerçek Olsa, Damla'dan hediye aldım. Benim gibi bir kitap severe çok düşnceli bir hediye seçmiş, çok teşekkür ederim:)

Bu arada bir kaç hafta önce de Noni'den çok güzel bir hediye kazandım, onu da yayınlayamamıştım, bu güzel hediyesi için de ona teşekkür ederim:)Noni her ay çekiliş düzenliyor ve birbirinden güzel hediyeler dağıtıyor, blogunu çok severek takip ettiğimi de belirteyim:)


Yılın son ayına girmişken benim 2012 kitaplarım şimdiden hazır bile!
25 kitap, umarım 2012'de hepsini okuyup bitirebilirim.Bunların büyük kısmını her zaman olduğu gibi kitapyurdundan sipariş ettim. İşte kitaplarım:),


1. Mina Urgan'ın İngiliz Edebiyat Tarihi - İlk cildini okudum, geriye kaldı 4 cilt! Özellikle 3. cildini çok merak ediyorum, hemen başlayamam ama öncelikliler arasında:)
2. Anna Karenina - Hala okuyamadığım için biraz utanıyorum açıkçası, bu sene mutlaka okumalıyım, star gazetesinin güzel hizmeti.
3. The Lady Most Likely.. D&R'ın indiriminden almıştım, tarihi-romantik türünde, yılın sonlarına doğru sıra gelebilir..:))
4. Ayşe Kulin Nefes Nefese - Mor Kalemlik 'te yorumunu okuyup beğendiğim bir kitap, Ayşe Kulin'in her romanı gibi beğeneceğime eminim:)
5. Jane Austen - Nortanger Abbey - Özellikle gotik edebiyata dahil olduğunu öğrendiğimden beri daha da merak ediyorum:)
6. Jeff Lindsay -Dearly Devoted Dexter - Dizisini severek izledikten sonra sahaflarda görüp almıştım, kolay okunan bir tarzı var.
7. Jules Verne - Karpatlar Şatosu - Yine bir blogda görüp beğendiğim bir roman, vampir efsanesine farklı bir bakış, merak ediyorum, okuyacağım ilk Jules Verne kitabı olacak.
8. Charlot Bronte - Profesör - Dolunay ve Yeniay blogunda görüp listeme eklediğim bir kitap, hoş bir aşk hikayesi, sevgili Dolunay benim ricam üzerine blogunda bahsetmişti bu kitaptan:)
9. Chantal Deltenre - Bebek Töreni - Gece Kütüphanesi'nde görüp listeme eklediğim bir kitap, bir an once okumak istiyorum ve cook merak ediyorum:)

10. Orhan pamuk - Saf ve Düşünceli Romancı, Bir kaç hafta önce "Saf ve Düşünceli Romancı"yı aldım ama daha okumaya başlamadım. Biliyorsunuz Orhan Pamuk en sevdiğim yazar, bir kaç gün önce rüyamda onu gördüm. Bir kafede karşılaşmışız, yanına gittim, biraz konuştuk, onunla bir kaç dakika olsun başbaşa konuşmak büyük keyifti, benim için bir kitabını imzalayabileceğini söyledi, ben de "Sizin benim için imzalayacağınız kitap kütüphanemin en değerli kitabı olacaktır," dedim. Sonra bana "Saf ve Düşünceli Romancı"yı okuyup okumadığımı sordu, ben "okumadım," deyince de "oku," dedi:) Doğrusu çok güzel bir rüyaydı, en sevdiğim yazarla rüyamda da olsa kısa bir sohbet yaptım.:)) O nedenle bir an once okumak istiyorum :)
11. Hikmet Hükümenoğlu Kar Kuyusu - Yeni yazarlarımızdan Hikmet Hükümenoğlu'nun kitapları oldukça olumlu eleştiriler almış, Kar Kuyusu da yazarın en beğenilen romanı sanırım, basarılı olduguna inanıyorum ve bir an once okumak istiyorum:)Yazarın internet sitesi de oldukça ilginç, tavsiye ederim.
12. Renkli Peçe- Somerset Maugham - Edward Norton ve Naomi Watts'ın basrollerını oynadığı muhteşem filmi izledikten sonra kitabı listeme eklemistim, merak ediyorum:)
13. Roald Dahl- Kancık - sanırım Beslenme Çantası'nda okumustum bu kitap hakkında, 4 hikayeden olusan olumlu elestiriler almış bir kitap, hikaye kitabı pek okumuyorum açıkcası ama hos olabilir:)
14. Marguerit Duras- Kuzey Çinli Sevgili- Mor Kalemlik'te "Sevgili" kitabıyla ilgili yorumu okuduktan sonra, Duras tekrar geldi aklıma, bu kitap Sevgili'nin devamı veya tamamlayıcısı niteliğinde, üstelik otobiyografik olusundan dolayı merak ediyorum.
15. Ruhlar Evi - Filmini çok beğenerek izlediğim bu kitabı çok merak ediyordum:)
16. Roald Dahl- Amcam Oswald- Beslenme Çantası'nda okumuştum sanırım, oldukça olumlu eleştiriler almış, merak ediyorum.( Merope'da da okumuş olabilirim.)
17. Acı Çikolata- Laura Esquivel - Bir Dilim Sohbet'te yorumunu okuduğum ve adını çokca duyduğum bir kitap, beğeneceğimi düşünüyorum ve merak ediyorm.
18. Anne Rice- Vampirle Görüşme- Çok övgü almış, filmini izlemedim, belki kitabı okuduktan sonra izlerim, merak ediyorum:)
19. Ann Radcliffe- Sicilyada Bir Aşk Hikayesi. İşte müthiş haberim, can yayınları gotik-romantik isminde bir seri baslatmış, çok sevindim, bu kitabı çoook merak ediyorum, 2013'e kadar serinin diğer kitaplarını almamak için kendimi nasıl tutacağım bilmiyorum!! bu arada www.goodreads.com diye bir site keşfettim, sanırım çok bilinen bir site, burada en iyi gotik romanlar listesinden oldukça faydalandığımı söylemeliyim.
20. Laura J. Rowland- Aşk Peşinde- Bronte kardeşlerin aşk maceraları, tesadüfen rastaladım ve ilginç geldi, merak ediyorum:)
21. Bir Cinayetin Psikanalizi- Jed Rubenfeld- Beslenme Çantası'nda görüp merak ettiğim bir kitap, güzel yorumlar almış, psikoloji, cinayet vs.. ilginç olmalı:)
22. Scarlett Thomas- Mr. Why'ın Sonu - Beslenme Çantası'nda görüp merak ettiğim bir kitap..
23. Kaplumbaga Terbiyecisi - Emre Caner- Anneme yılbaşı hediyesi olarak aldım, bakalım ilk yorumları ondan alacağım, Osman Hamdi'nin hayat hikayesi.
24. Ayşe Kulin'in Hayat ve Hüzün'ü.. bir arkadaşımdan ödünç almayı bekliyorum:)
Yeni kitaplarımı kitaplığıma sıra sıra dizdim ve onları okumak için sabırsızlanıyorum...:)
Bu listeyi oluşturmama katkısı olmuş blogger arkadaşlarıma da teşekkür ediyoruum. Hepinize sağlık, mutluluk ve huzur dolu çook güzel bir 2012 diliyoruuum, seneye görüşürüz:)

14 yorum:

  1. sana başarılar
    ama bence 25+ okuyacaksın..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Darlacım, bakalım bakalım..:))

    YanıtlaSil
  3. çok hgüzel bir hediyeymiş..bu kitaplardan bende kendime not alayım yeni yıl listeme..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim, blog dünyası sayesinde ben de bir sürü güzel kitaplar keşfediyorum, size de ilham verdiyse listem ne mutlu:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Ne çok kitap var okuyamadığımız.Liste yapmak iyi fikirmiş.Şimdiden kolay gelsin,güzel günlerde çevir sayfaları..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Mehtap, evet günler yetmiyor bütün istediklerimi okumaya, teşekkür ederim, sana da iyi okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. canımm benim de kitap çekilişim var, beklerim :)
    http://ruzgaradogruu.blogspot.com/2011/12/cekilisim-var.html

    YanıtlaSil
  8. yaşasıın, kitap çekilişlerini hiç kaçırmam, çok teşekkür ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. inş güzel zamanlae geçirirsin kitaplarınla mutlu yıllara...

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Cimcime, bu guzel dilegin icin cok tesekkur ederim, mutlu yillar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. tüm kitaplara başlamadan önce ; Orhan Pamuk'un kitabını okumanı tavsiye ederim. Ben okuduktan sonra keşke, kitap okumaya bilinçli olarak başladığımda bu kitabı okusaydım, ya da bir yazardan bu kitapta yazılanları dinleseydim , her okuduğuma daha farklı bakardım dedim.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Zeynep, yorumun ve tavsiyen için çok teşekkür ederim, sıradaki kitabım "Saf ve Düşünceli Romancı"dır artık belirlendi:)

    YanıtlaSil
  13. Ben hepsini okuyup bitireceğinden hatta üzerine bir 25 daha ekleyeceğinden eminim sevgili Eren. Biz de bu okumalarının keyfini yaşayacağız yeni yılda. Bu arada bir düzeltme yapma gereği gördüm, Nefes Nefese kitabını henüz ben de okumadım. Diğer bir çok kitabını okudum ama. Olsun link vermen hoşuma gitti :)

    Bu arada yeni yılını kutluyorum, Sağlıklı, huzurlu, sevgi dolu ve bol kitaplı bir yıl olsun senin için 2012

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Morkalemlik, bu guzel yorumun icin cok tesekkur ederim:) hatam icin kusura bakma, senin de benim gibi bir Ayse Kulin takipcisi oldugunu bildigimden oyle aklimda kalmis:) Ben de sana sevdiklerinle saglikli mutlu huzurlu cok guzel bir yil dilerim, sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...