20 Şubat 2012 Pazartesi

Ef: A Tale Of Memories ve Ef: A Tale Of Melodies


On ikişer bölümden oluşan bu iki sezon ef, dram türünde bir anime. İlk sezondan daha çok, 5 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu bir gözünü kaybeden ve bu kazadan beri her gün hafızası sıfırlanan (“ilk 500 öpücük” filmindeki gibi) Chihiro’ya odaklanıyoruz. Chihiro’nun günleri Yu Himura’nın gözetiminde birbirinin aynısı olarak gelip geçer, kazadan beri ikiz kardeşi Kei ile ayrı yaşamaktadırlar. Chihiro her gün yaşadıklarını en küçük detayına kadar günlüğüne yazar, ancak böyle yaparsa normal hayatını sürdürebilmektedir, bir gün tesadüfen Renji ile tanışınca hayatı değişir. Daha önce hiç ihtimal vermediği halde aşkı tadar. Hatta Renji onun hayallerini gerçekleştirmesine yardım eder. Chihiro Avustralya’da bunları yaşarken, ikiz kardeşi Kei de umutsuz aşkı yaşar. Kei 5 yaşından beri Hirano Hiro’ya aşıktır, Hiro ise Miyako Miyamura’ya aşıktır. Bütün bu umutsuz aşıklara arada bir görünen ve onlara tavsiye veren bir de gizemli gençkız hayaleti vardır. İlk sezonun bu on iki bölümü diğer yan karakterlerle birlikte adeta imkansız aşklara adanmış diyebiliriz.

İkinci sezonda ilk sezona oldukça benzer, bu sefer gizemli kız hayaletinin anlamını öğreniyoruz. Chihiro’nun bakımını üstlenmiş olan Yu Himura ve onun okul arkadaşı Suichi Kuze’nin lisa yıllarına gidiyoruz ve öğreniyoruz ki o gizemli hayalet Yu Himura’nın yetimhaneden arkadaşı ve sonrasında aşkı olan Yuki Amamiya’ymış. Bu sezon Yuki Amamiya’nın dram dolu hayatını öğreniyoruz ve şimdiki zamanda da ünlü keman virtüözü, aynı zamanda don juan ruhlu Suichi Kuze’nin amansız hastalığın pençesinde gerçek aşkı tadışına şahit oluyoruz. Yine yan karakterlerin yaşamına da tanıklık etmekten geri durmuyoruz.

Bir değerlendirme yapacak olursam, Ef seridi bir dram olarak Clannad gibi bir serinin kötü bir taklidi olmuş bence. Karakterler ve hikayaler arasında çok az ilişki var, bununla birlikte karakterlerin hikayesi birbirinden bağımsız olarak da çok anlamlı değildi bence. Bir derinlik bulamadım, dram olsun diye bütün talihsiz olaylar ard arda sıralanmış sanki, çok yapmacıktı bir çok yer. Ef: a tale of memories’in imdb puanı 8.3, ef: a tale of melodies’in puanı ise 7.8. Ben nasıl bu puanları almış bilemedim ama bence ef ile vakit kaybetmenize gerek yok:)

2 yorum:

  1. bir yerde görsem animasyon diye hemen atlardım :) bilglendirme için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili naneşekeri, ben de animasyon buldukça izliyorum da hepsi güzel çıkmıyor, ben teşekkür ederim yorumun için:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...