16 Şubat 2012 Perşembe

Kar kuyusu- Hikmet Hükümenoğlu

Hikmet Hükümenoğlu tesadüfen keşfettiğim bir yazar. Kar Kuyusu yazarın gerilim türünde ilk kitabı olmakla beraber, devamından bir kaç romanı daha bulunuyor, hatta sanıyorum bu aralar yeni bir romanı daha çıkmak üzere. Hikmet Hükümenoğlu tüm vaktini yazarlığa ayırabilmek için de uzun yıllarını verdiği finans sektöründeki kariyerini terk etmiş, iyi ki de öyle yapmış çünkü yazar olarak bence çok başarılı.

Kar Kuyusu bir gerilim romanı, kitabı iki günde bitirdim. Kahramanımız 34 yaşında, Nur isminde bir kadındır. Bu arada bir erkek olarak, kitabı kadın kahramanının ağzından anlattığı için yazarı tebrik etmek istiyorum:)

Nur pek mutlu olmadığı işini bırakıp yaptığı takıları satmak üzere, babasının teklifiyle boş duran dükkanlarını takıcı olarak işletmeye başlar. Bu dükkan Beyoğlu'nun arka sokaklarının birinde, eski bir apartmanın girişindedir. Bir gün bu apartmandaki üst komşusu Melike Hanım tanışmak için kendisini ziyarete gelir. İşte Nur'un hayatı böylece değişmeye başlar. Fedakar bir anne, mahallenin psikopatı, azman bir köpek ve garip olaylar zinciri Nur'un hayatını etkisi altına alır ve bir de karşısındaki kafenin ortağı Tibet'e karşı duyduğu romantik hisler vardır tabi.

Yazar sürekli bizi ters köşeye yatırıyor ve kim hakkında ne düşünmemiz gerektiğini bilemiyoruz, roman soluksuz okunuyor. Kitabın kapağından bahsetmek istiyorum, kapak tasarımını çok beğendim, siyah köpek çok şirin, bilmiyorum özellikle mi bu kadar şirin seçmişler ama...:) Evet, bu yazarın ismini daha sık duymak isterdim, diğer romanlarını da hemen listeme ekledim.
Bu arada yazarın kendi sitesinde de ilginç yazıları var, onu da tavsiye ederim. ...

18 yorum:

  1. kitabın konusu da ismide çok ilgi çekici.. paylaşımına teşekkürler... liste o kadar kabardı ki bir türlü yetişemiyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Eminecim benimde listem bloglardaki yorumları okudukça kabarıyor:) yorumun için ben teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Yazarı ve kitabı sayende duydum. Kitabın ismi çok hoşuma gitti. Ayrıca kapak tasarımı gerçekten çok güzel.
    Konusu da okunası.
    Paylaşımın için teşekkür ediyorum.
    Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle başarılı yazarları tesadüfen keşfettiğime üzülüyorum doğrusu, fikirlerimiz genelde reklamlarla yönleniyor kitap konusunda bile...Kapaktaki köpekcik kitaptaki azmanı pek yansıtmıyor siyah olması dışında ama, çok hoş değil mi? Yorumun için ben teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  3. Hiç duymamıştım bu yazarı Erencim,çok meraklandım doğrusu:)

    YanıtlaSil
  4. Okunmaya değer Tullyciğim, tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  5. Türklerden gerilim romanı okumaya hasret kaldık.Listeme ekledim.Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Tanımadıgım, bilmedigim, yazarları keşfetmeyi seviyorum. Hani bir popüler yazarlar, kitaplar furyası varya, onu biraz gözardı etmek lazım..

    Eren napıcam bilmiyorum inan, bunca okunacak kitap, liste :( aldım bu kitabıda listeme, umarım kısa zamanda alır okurum. Çok tskler :)

    YanıtlaSil
  7. Kitap cumhuriyetim, aynen Türklerden gerilim romanı okumaya hasret kaldık:) ben teşekkür ederim, iyi okumalar:)

    YanıtlaSil
  8. Aslıcım ben de dediğin şeyden şikayetçiyim hepimiz kitapçılarda ilk raflarda ne görüyorsak onları okuyoruz, biraz keşifçi olmalıyız bence, listeler uzuyor evet:) teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Eren,hiç bilgim olmayan bir yazar ve kitapları. Teşekkürler .

    Şimdiii bu yazarın hangi kitabı ile başlamalıyım sence? Çok güzel anlatmışsın.Kar Kuyusu yazarla tanışmak için uygun kitap mıdır?

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili nanesekeri, acikcasi yazarin diger kitaplarini okumadim, ama bu kitabi tavsiye ederim, bir de "47 numarali kamara"yi okumak istiyorum, yorumun icin tesekkur ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. çok begendim kitabı tanıtım için saol :))

    YanıtlaSil
  12. Sevgili yağmurun dünyası, beğenmene sevindim, yorumun için teşekkür ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel... merak ettim...teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. Gerçekten güzel bir kitap, yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kar Kuyusu ilk göz ağrısı olduğu için hem sevdiğim hem de şimdi düşündüğümde kendi acemiliklerime biraz kızdığım bir roman. Umarım diğer romanlarımı daha çok beğenirsiniz. Özellikle 47 Numaralı Kamara'yı eğlenceli ve bol oyunlu bulacağınızı tahmin ediyorum. Yeni romanım ise sanırım baharda çıkacak, o yüzden çok heyecanlıyım. Yakında onun da tanıtımına/haberlerine başlayacağım. Keyifli okumalar dilerim.

    YanıtlaSil
  16. Hikmet Bey, Kar Kuyusu'nu gerçekten çok beğendim, yerli romanlar arasında türünün az bulunur güzel bir örneği, diğer kitaplarınızı okumak için de sabırsızlanıyorum, inşallah gelecek günlerde onları da paylaşırım. Yorumunuz beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...