4 Haziran 2012 Pazartesi

Kimi ni todoke- Reaching You


2009 yapımı, romantik türde bu anime aslında toplamda iki sezon, ben burada 25 bölümlük ilk sezonundan bahsedeceğim. Sawako Kuronumo lise birinci sınıfa gitmektedir. Halka filmindeki korkunç kızla hem isim (Sadako) hem de fiziksel benzerliği olması, biraz da insanlardan uzak durması onun hayaletleri görebildiği ve insanları lanetlediği dedikodusunun okulda yayılmasına sebep olur. Bu yüzden hiç arkadaşı yoktur ve sınıfta hep dışlanmaktadır, okulun ilk günü okulun yerini tarif ettiği Kazehaya dışında! Kazehaya ise neredeyse Sawako’nun tam tersidir, oldukça cana yakın, neşeli ve sempatik, üstelik yakışıklı bir gençtir. Sawako’nun yok yere dışlandığını görünce ona yakın davranmaya başlar, onun bu davranışı diğer insanları da etkiler, önce Kazehaya’nın yakın arkadaşı Ryu, sonra diğer insanların haklarında kötü dedikodular yaydığı ama aslında çok tatlı iki kız olan Chizuru ve Ayene de Sawako’ya yakınlık göstermeye başlarlar. Sawako’nun hayatı birden bire değişir ve kendisini beş kişilik bir arkadaş grubunun içinde bulur, artık çok mutludur. Bir de aşkı tadabilse… İşte bu 25 bölüm bize Sawako’nun arkadaşlıklarının, aşkının hikayesini ve aşkı için mücadelesini anlatıyor. Gerçekten çok beğendim bu animeyi, 25 bölümü hiç sıkılmadan izledim. Çizimleri güzel, müzikleri, özellikle kapanış müziği çok hoş. Bu anime bir “İtazura na kiss” değil belki ama yine de çok güzel. Taviye ederim, 12 bölümlük ikinci sezon da sırada:)

Resim: http://pininci.files.wordpress.com/2010/02/kimi_ni_todoke2.jpg

8 yorum:

  1. Erencim nereye kayboldun yoktun bi süre özlmişim seni:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tullycim, tembellik işte:) bu güzel yorumun beni çok mutlu etti, ben de seni özlemişim, çok teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Bu animeleri izlemeye bir başlarsam bağımlısı olurum diye korkuyorum, biliyor musun? Çizgi film izlemeyi üniversiteden mezun olana dek bırakmamış biri olarak diyorum bunu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nardacım sorma gerçekten bağımlılık yapıyor, sürekli yeni animeler araştırıyorum izlemek için, teşekkür ederim, sevgiler:))

      Sil
  3. Senin sayende yeni serilerden haberim oluyor Eren :) yoksa kaçırıcam bu dizileri. Yarın verdiğin adrese hemen bakıcam, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım beğeneceğini tahmin ediyorum, çok şeker bir seri, yorumun için ben teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  4. ben kimi ni todoke 'yi “İtazura na kiss” 'den daha çok sevmiştim . ikinci sezonunu da izlemelisin çok güzel bir sezon olmuş. ve kazehaya - kun ile sawako çok şirinler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Sawako'ya bayıldım, çok şeker, ikinci sezonu merakla bekliyorum, teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...