6 Ağustos 2012 Pazartesi

Ripley'in Oyunu- Patricia Highsmith

Patricia Highsmith'in yazmış olduğu Ripley serisinin üçüncü kitabıdır Ripley'in oyunu. Daha önceki ilk iki kitap "Yetenekli Bay Ripley" ve "Ripley Karanlıkta"dır. Şu an D&R'ın Can Yayınları ile birlikte devam ettirdikleri 5TL kampanyasında "Yetenekli Bay Ripley"i bulabilirsiniz, eğer okumadıysanız bu kitabı tavsiye ederim, son derece sürükleyici bir kitap. Filmi de aynı şekilde çok güzeldi. Yine daha önce bahsettiğim "Ripley Karanlıkta"yı da çok beğenmiştim. Ancak büyük umutlarla beklediğim Ripley'in Oyunu beni biraz hayal kırklığına uğrattı. Kahramanımız Tom Ripley bu kitapta fazla etkin değildi. Kısaca bahsedecek olursak Tom Ripley hala eşi Heleoise ile Belle Ombre'de herkesi imrendirecek hayatına devam etmektedir. Paraya ihtiyacı olmasa da Reeves ile iletişimini devam ettirerek ufak tefek işlerde ona yardım etmektedir. Bu seferki iş İtalyan mafya ailelerini birbirine düşürerek temizlemektir, bunun için iki aileden de birer kişinin öldürülmesi gerekmektedir. Ancak çok iyi korunan ve herkesi iyi tanıyan bu aileleri, kimsenin tanımadığı biri öldürmelidir. Bunun için de hem hayattan fazla bir beklentisi olmayan hem de paraya ihtiyaç duyan biri bulunmalıdır. Tom Ripley'in aklına fazla ömrü kalmadığı düşünülen ölümcül hasta komşusu Jonathan gelir. Çok namluslu bir insan olan Jonathan'ı bu işe ikna etmek için Ripley'in kendini göstermeden yaptığı bir kaç müdahale yeterli olur. Bu kitap, sinemaya da aktarılmış, baş rolünde de John Malkovich oynuyor.

Doğrusu bu kitapta Ripley'in o alaycı tutumu, kişiliğinin o gizemli, çekici tarafı pek yoktu. Hikaye de fazla ilgi çekici değildi benim açımdan. O nedenle biraz hayal kırıklığına uğradım. Serinin son kitabı olan "Su Altında"'yı da D&R kampanyasından 5 TL'ye aldım, sırada o var:)

11 yorum:

  1. İlk D&R ziyaretimde aklımda olsun:) Teşekkürler canım paylaşımın için.
    Sevgilerimle ^-^

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim güzel yorumun için Okuyancım, umarım sen de beğenirsin, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Hiç duymamıştım bu kitabı, oflist giderek kalabalıklaşıyor:(( Neyse bu ara baya bi zamanım olur sanırım kitap okumaya, az önce istifa ettim:((

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir seri Tullycim seveceğini düşünüyorum:) İşle ilgili kararlar zor kararlar ama eminim şu an kendini çok rahatlamış hissediyosundur, hayırlısı olsun, umarım şimdikinden çok daha mutlu ve huzurlu hissedeceğin bir iş bulursun, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Demek Highsmith ürünü imiş Talented Mr. Ripley...filmini izlemiştim de:)Yalnız Malkovich'in oynadığını merak ettim şimdi. imdb'den bakayım bir:)

    YanıtlaSil
  6. Evet Nardacim, ben ilk filmi cok begenmistim, ama devam romanlarinin filmleri o kadar basarili degil sanirim:)

    YanıtlaSil
  7. Genelde öyle oluyor,evet :)

    YanıtlaSil
  8. İnan şaşırdım şimdi :) ben ilk kitabı okumuş ve filmini izlemiştim. Açıkçası bir seri olduğunu bilmiyordum en kısa zamanda alıcam, çok teşekkürler Eren.

    YanıtlaSil
  9. Aslıcım geri dönmene çok sevindim, yorumunu görünce hemen senin sayfana baktım:)yorumun için teşekkür ederim, evet güzel bir seri, tavsiye ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Selam! D&R'daki kampanyanın devamıyla ilgili bir bilgin var mı? Su Altında'yı almak istiyorum ama D&R'ın sitesinde gözükmüyor. Mesajını bekliyor olacağım. Teşekkür ederim ve bu arada bloğunu çok sevdim.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, yorumunuz için çok teşekkür ederim, D&R kampanyası bitti sanırım, Capitol mağzasında artık kitap yoktu, en son Beyoğlu mağzasında vardı ama şuan o da bitmiş olabilir, Su Altında'yı bulmanız yine de zor olabilir,umarım bulabilirsiniz, sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...