2 Ocak 2013 Çarşamba

Aşk Peşinde – Laura J. Rowland

Charlotte Bronte’nin Gizli Maceraları

Format Yayınevi’nden 2011 yılında çıkan bu kitap 534 sayfa. Kitap sitelerinden birinde tesadüfen rastladığım kitap Charlotte Bronte’nin isminden dolayı ilgimi çekti. Sayfa sayısının çokluğu başta gözüm korkutmuştu o yüzden okumakta geciktim ama oldukça kolay okunan bir kitap. Yazar, Charlotte Bronte’nin biyograsifisinden çok etkilenmiş ve onun ailesiyle, etrafındakilerle olan ilişkilerine, bazı gerçeklere ve tarihlere sadık kalarak böyle bir roman yazmış. Amaçladığı, hep böyle bir macera yaşamak isteyen Charlotte Bronte’ye hem istediği macerayı hem de aşkı bu romanda yaşatmakmış.

Konumuza bakacak olursak; Charlotte Bronte ve kız kardeşleri Anne ile Emily, o dönemde bir kadının böyle romanlar yazması hoş kaçmayacağı için gerçek isimleri yerine Currer, Ellis ve Acton Bell takma isimleriyle roman yazmışlardır, ancak bir gün yayınevinden bu üç kişinin aynı kişi olduğuna dair bir suçlama mektubu alırlar, yayıneviyle yaptıkları sözleşme gereği eğer ayrı ayrı kişiler olduklarını kanıtlamazlarsa ceza ödemeleri gerekmektedir. Bu nedenle en azından kardeşlerden ikisinin Londra’daki yayınevine gidip gerçeği açıklaması gerekmektedir. Emily son derece içe dönük biri olduğu için bu iş Charlotte ile Anne’in başına kalır, Charlotte zaten böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyduğundan isteyerek ama -gerçek kimliklerinin açıklanmasını istemediği için- gitmelerine karşı çıkan kardeşleri Emily’i kırma pahasına Londra’nın yolunu tutarlar. Ancak daha tren yolculuğunda Isabelle White adında bir mürebbiye ile tanışmaları maceranın başlangıcı olur. Bu sayede hem bütün Bronte ailesi tehlikeli bir maceraya atılır, hem de Charlotte Bronte gerçek aşkı tadar.

Yorulmadan okuyabileceğiniz, sürükleyici bir kitap, açıkçası daha az aksiyon daha çok aşk olsaydı ben de kitabı daha çok beğenirdim, yine de Aşk Peşinde beğendiğim bir kitap oldu, tavsiye ederim:)


6 yorum:

  1. Aşk kitaplarını uzun zamandır okumuyordum ben ama demişsin ya insanı yormayan bir kitap diye. Açıkçası Aşk kitaplarında hep bir entrika vardır sanırım bu öyle değil Eren.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Aslıcım güzel bir kitap kesinlikle, ama şunu da söyleyeyim aşk romanı deyince benim ilk sıramda Judith McNaught kitapları var:))

      Sil
  2. Ben boyunu bükük bir şekilde ekranlara bakmaktayım:):) Tatlım Kitap Hırsızı çıkmış arşivinde yoksa istersen bi bak derim;) Uzun bi zamandır yayını yoktu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tully'cim en azından mesleki -hem de ilginç- şeyler okuyorsun:) tavsiyen için teşekkür ederim listeme ekliyorum, sevgiler:)

      Sil
  3. KİTABI BİR ARKADAŞIMDAN ALIP OKUDUM.BEN KİTABI ÇOK BEĞENDİM.ÇOK SÜRÜKLEYİCİ BULDUM.AMA BEN MUTLU SONLARI SEVERİM.BU YÜZDEN SONUNU DAHA DEĞİŞİK OLABİLİRDİ.

    ZEYNEP GÜRSOY

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Zeynep Hanım, mutlu son olsaydı benim de daha çok hoşuma giderdi, yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...