26 Şubat 2013 Salı

Benimle Bir Hikaye Yazar Mısınız?


Hemen hemen her kitapsever gibi ben de zaman zaman bir şeyler yazmayı severim, bunların bir kısmını sonlandırabilsem de bir kısmını da yarım bıraktığım oluyor. Geçenlerde bir kaç sayfa başladığım ama yarım bıraktığım bir yazıma rastladım. Onu okurken aklıma birlikte bir hikaye yazma fikri geldi ve "neden olmasın?", dedim, en azından denemeye değer.

Hikayenin, benim yazdığım giriş kısmını sayfalarım kısmında "hikaye" başlığı ile görebilirsiniz. Toplamda 15-20 sayfa civarı bir hikaye ortaya çıkarabiliriz, bunun için etap etap ilerleyeceğiz, her etapta en az 1, en fazla 3 sayfa ekleme olacak ve herhalde toplam 7 etapta hikayemiz sonlanacaktır. Her etap için katılımcılarımız kendi yazılarını gönderecek, bunları yine yeni oluşturacağım sayfalarda isimsiz olarak yayınlayacağım, sitemizi ziyaret edenler bir hafta boyunca oluşturacağım anketle hikayenin devamını oluşturacak parçalara oy verecekler, kazanan yazıyı hikayenin altına ekleyerek sonraki etap için de aynı şeyleri uygulayacağız. Her etabın birincisine de küçük bir ödülümüz olacak. Her etap için bir hafta katılım süresi, bir hafta da anket olmak üzere iki hafta geçecek. Her katılımcı her etaba bir kez katılabilir. İşte böyle...

İlk etabımız bugün başlıyor, katılmak isteyen arkadaşlar, hikayenin bir sonraki kısmını içeren 1-3 sayfa arası uzunluktaki yazılarını mail adresime gönderebilirler. Hikayemizin toplamda 20 sayfa civarı olacağını unutmayalım:) Bu ilk etap olduğu için katılım süresini biraz daha uzun tutmak istiyorum. İlk etap için yazılarınızı 8 Mart cuma gününe kadar gönderebilirsiniz, yazılarınız bu tarihten itibaren (anket sonuçlanana kadar) isimsiz olarak yayınlanacak, oylama sonuçlandıktan sonra her yazının sahibi açıklanacak (eğer isminizin açıklanmasını isteseniz). Tabi bu süre içinde hiç katılım olmazsa projemiz iptal olur. Bunun için bu küçük eğlencemizi duyurursanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim:)

Hikayemizin konusu kısaca şöyle, "1800'lerin sonunda Londra'da yaşayan hali vakti yerinde 34 yaşındaki -mesleğini fiilen devam ettirmese de- Arkeolog Ralph, platonik aşkı ve arkadaşı Elois'den bir kaç arkadaşla birlikte Mısır'a düzenlenecek geziye katılması için bir davet alır. Gezinin amacı daha çok Elois'in bir aile dostu olan ünlü arkeologun Luksor'da gerçekleştirmekte olduğu arkeolojik kazılara da şahit olabilmektir."
Umarım yabancı karakter isimlerini yadırgamazsınız ancak Türkçe isimler kullanmam takdir edersiniz ki konu itibariyle saçma olacaktı.

Resim:http://www.mutiny.in/2012/10/29/women-writers-indian-english-literature/

6 yorum:

  1. kısa hikayeler yazan biri olarak fikri çok beğendim ne zamandır hikaye bloguma da bir şeyler yazmıyordum buna katılabilirim . Türkçe isim konusunda haklısın bu durumda sırıtabilirdi. Hayırlı olsun diyorum şimdiden meraklandım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, katiliminizi merakla bekliyorum o zaman, iyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Erenciğim, bende etkinliğine katılmayı isterdim ama yazma işi işin içine girince imkansız canım:((Yazmada çok yetersizim. Duygu ve düşüncelerimi kaleme alamam. umarım senin gibi güzel yazabilen arkadaşlarım etkinliğe katılırlar. Katılımın bol olsun diyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumun ve güzel dileklerin için, inşallah, sevgiler:)

      Sil
  3. Ah Eren keşke öyle bir yeteneğim olsa :) ama seni ve katılan arkadaşları ilgiyle takip edeceğim.
    Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım güzel yorumun için çok teşekkürler, inşallah katılım olursa ankete katılmaya bekleriz o zaman, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...