27 Mart 2013 Çarşamba

2004 Yılının En İyi Fantezi ve Korku Öyküleri


Yedinci Kapı Yayınları tarafından 2005 yılında yayınlanan bu kitap, “seçme” “fantezi” ve “korku” öykülerinden oluşuyor. Yayınevi bir de aynı yıl “2004 Yılının En İyi Fantezi ve Korku Öyküleri 2” yi yayınlamış. Toplam 15 öykü var kitapta. Ben sahaflarda ucuza bulunca almıştım bu kitabı.

Değerlendirme kısmına geçelim; Stephen King, Neil Gaiman gibi tanınmış isimler sayesinde diğer yazarların da öykülerini tanıtmak için hazırlanmış bir kitap diyebiliriz. Yalnız işin kötü tarafı ben bu kitaptaki hemen hemen hiçbir öyküyü beğenmedim, çok sevdiğim Stephen King bile beni hayal kırıklığına uğrattı, Neil Gaiman ise kendi tarzında Sherlock Holmes’i yorumlamış. İlginç olan bu kitapta korku öyküsüne rastlamadım, belki biraz gerilim, ucundan fantezi. Fantezi öyküsü deyince de yanlış bir anlaşılma olmuş sanki bazı öykülerde, "fantezi"yi oluşturan, öyküye hiçbir katkısı olmayan bir sürü gereksiz ve saçma ayrıntı. Hele bazı öyküler gerçekten çok kötüydü. Az da olsa beğendiğim tek öykü “Virginia” oldu, biraz da “Yıldız Uçurtması”. Kitabı pek beğenmedim anladığınız üzere, keşke ismi daha az iddialı bir şey olsaydı.

6 yorum:

  1. Eren ben böyle dayatma kitapları-filmleri pek sevmiyorum. Nasıl dersen hani 2004 yılının en iyi filmleri, 2012 yılının en iyi kitapları vs.vs..kime göre?
    Zaten benim beğendiğim sevdiğim ve baş tacı ettiğim filmler-kitaplar var. Neyse sende pek başarılı bulmamışsın zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Aslıcım, düşünüyorum da böyle iddialı ismi olan kitaplar/filmler pek iyi çıkmıyor zaten, pazarlama taktiği işte:)

      Sil
  2. Yaaa evet Eren'cim; ben de Aslı'ya katılıyorum:)
    Sevgiler çok ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle taktiklere kanmamak lazım:) teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  3. okunması gereken bir kitap...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahsi geçen yazarların büyük hayranıysanız...:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...