6 Ağustos 2013 Salı

Bedende Yazılı - Jeanette Winterson

Jeanette Winterson, "İngiliz Kraliyet Onur Nişanı" da dahil eserleriyle bir çok ödül kazanmış İngiliz yazar. Bedende Yazılı isimli romanı da ses getirmiş bir roman. 163 sayfadan oluşuyor.

Kahramanımız orta yaşlarını sürmekte olan, hayatını araştırma yazıları yazar kazanan bir erkek. Kadınlarla olduğu kadar erkeklerle de ilişkiler yaşadığı çalkantılı aşk hayatında bugüne kadar aradığı ilişkiyi bulamamış. Ta ki göz kamaştırıcı Louis'e rastlayana kadar. İlk gününden beri muhteşem devam eden bu ilişkideki tek sorun Louis'in evli olmasıdır. Bu evliliğe daha fazla devam etmek istemeyen Louis durumu eşi Elgin'e anlatır ancak bu sefer çok daha büyük bir sorun vardır ortada, Elgin kahramanımıza gelip durumu anlatır; Louis lösemidir ve büyük bir doktor olan Elgin eğer Louis kendisiyle kalırsa onu İsviçre'ye götürüp en iyi tedaviyi almasını sağlayacaktır.

Konuyu fazlasıyla anlattım ancak hikaye zaten klasik sayılabilecek bir hikaye, farklı olan yazarın kendine has üslubu. Çokça çağrışıma, kelime oyununa yer veren, zaman zaman düz yazı şeklinde yazılmış şiir izlenimi veren, cesur bir tarz. Ancak bu tarz herkesin hoşuna gitmeyebilir. Ben "çok beğendim" diyemeyeceğim ama yine de ilgi çekici buldum. Bir denemenizi öneririm, yazarın diğer kitapları da böyle mi merak ettim, keyifli okumalar.

4 yorum:

  1. Bu tarz romanları da severim ben.Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orijinal bir tarz gerçekten, yorumunuz için ben teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Seni Sevmiyorum'a benzediğini söylemişsin, hem bunun için hem de okuma zevkimiz benzeştiği için çok merak ettim, listeme ekledim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazım tarzı açısından olmasa da çalkantılı aşk üçgeninden dolayı benzettim, bibliocum ben de senin sayende yeni yazarlar tanıdım ve gerçekten okuma zevkimiz çok benziyor bu nedenle bu kitabı sevebilirsin diye düşünüyorum, çok süper bir kitap diyemem ama 6,5'tan 7 de fena sayılmaz:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...