10 Eylül 2013 Salı

Art Journal - Bölüm 2

Size daha önce şu yazımda art journal çalışmamdan bahsetmiştim. Uzun zamandır yeni defterim üzerinde devam ediyorum bu çalışmama. Aslında art journal, scrapbook, smash journal'den sonra şimdi de Project life diye bir şey çıkmış. Farkları ne diye sorarsanız, belki daha önce bahsetmiştim ama, scrapbook daha çok fotoğraf ve anı malzemesi ağırlıklıyken, art journal daha çok çizimler, eskizler ve sanatsal ifadeler üzerine, smash journal (veya junk journal) hoşunuza giden şeyleri, dergilerden kestiklerinizi rastgele yapıştırdığınız bir tür hatta bunun arka planı hazır olanlarını internette bulmak mümkün, yeni moda olan Project life'da ise yine scrapbooka benzer, oyun kartı büyüklüğünde desenli veya üzerine yazı yazmak için olan kartları fotoğraflarınızla birlikte özel albümlerine yerleştiriyorsunuz. Benim yaptığım sanırım scrapbook ile artjournal arası bir şey, ama benim asıl amacım fotoğrafları sergilemekten ziyade görsel olarak hoş sayfalar ortaya çıkarmak, bu yüzden art journali daha yakın buluyorum.

Size daha önce sunduğum ilk çalışmalarımda elimde hiç malzemem yoktu, oysa aradan geçen zaman içinde ebay'den oldukça uygun fiyata bazı çıkartmalar ve hazır kesilmiş şekiller aldım, bunlarla her şey çok daha kolay oldu. Aslında ebay'de veya başka yabancı sitelerdeki malzeme zenginliği inanılmaz boyutta, muhteşem fon kağıtları, çıkartmalar, mühürler, kağıt şekiller bulmak mümkün ama maalesef nakliye masrafları alacağınız ürünün bir kaç katını buluyor, ben herhalde şans eseri bir kaç parça ürün bulmuşum uygun fiyata. Ama tabi sayfalarınızı süslemek için kendiniz de bir şeyler yapabilirsiniz, mesela ben dantel, kurdele, düğme, yassı boncuk veya pullarla sayfa süslemeyi seviyorum, arka plan olarak da sulu boyayla rastgele şeyler yapmak hoşuma gidiyor. Bunun dışında internette bulup sevdiğiniz resimlerin çıktısını alıp uygun renk veya konudaki sayfalara yapıştırmak da zenginlik katıyor. Elinize geçen her türlü nesneye de "bunu kullanabilir miyim?" gözüyle bakabilirsiniz, bir davetiye, bir zarf, telden bir çiçek, desenli bir kağıt bardak bazen çok kullanışlı olabiliyor.

Bir sayfaya baktığınızda çoğu zaman "aman ne var bunda arka planı boyamış üstüne fotoğrafları, resimleri yapıştırmış, 10 dakikalık iş," diyebilirsiniz ama sayfanın başına oturup da yapmaya geldi mi bir sayfayı yapmak bir kaç saat sürebiliyor, bazen bir sayfaya yakışacak resmi bulmak için tek tek hepsini elden geçirmek bile zaman alıcı oluyor. Yorucu olsa da benim için çok zevkli ve kafa dinlendirici bir iş. Ama şunu da eklemeliyim ki ortalığın oldukça dağılmasına sebebiyet veren de bir hobi, benim bütün malzemelerimi içinde sakladığım kocaman bir kutum var. Aşağıda defterimden seçme bazı sayfalar var (fotoğraflar ve çiçek-kelebek kamuflajlarım oldukça amatörce oldu ama kusura bakmayın:)), internette daha sayısız örnek bulabilirsiniz, keyifli gezintiler:)


10 yorum:

  1. öyle güzeller ki!!
    bi çekiliş falan yapma şansımız yok mu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Buket Hanım:) nasıl bir çekiliş istersiniz? malzeme çekilişi mi? o konuda benim de sıkıntılarım var çünkü:))

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim, böyle güzel yorumlar aldıkça benim de hevesim artıyor:)

      Sil
  3. Güzel görünüyorlar.Eline sağlık. Uyumu yakalamak göründüğü kadar kolay değil, lisedeyken - adının art journal olduğunu bilmeden- benzer çalışmalar yapardım defterlerime. Oradan hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nardacim, gerçekten uyumu yakalamak zor... Liseden kalma bu defterlerine şimdi bakmak ne güzeldir?:)

      Sil
  4. Ne tur bir boya :)) Ayrıca harika gözüküyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fon için suluboya, birşeyler çizmek için ince uçlu kuruboya veya jel kalemler vs vs..:) çok teşekkür ederim yorumunuz için:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...