3 Eylül 2013 Salı

Hayatı Emen Karanlık - Stephen King

Orta 1. sınıftayken korku romanlarını seven ve benim de sevdiğimi bilen bir arkadaşım bana doğum günü hediyesi olarak bu kitabı vermişti. Stephen King'in ilk okuduğum kitabıdır bu. Beni çok etkilemişti ve yazara olan sevgim de böylece başlamış oldu. O zamanlar daha çok kitap okuyabilmek için elimdeki kitapları sürekli takas ediyordum, dolayısıyla bu kitap da elimden bir takasla çıkmış oldu. Ama ilk aşkın unutulmaması gibi bu kitap da sürekli aklımdaydı, ne zaman sahaflara gitsem bu kitaba bakınırdım, sanıyorum az bulunan bir kitap çünkü hiç rastlamadım. Size daha önce de bahsetmiş olduğum www.nadirkitap.com sitesinden buldum sonunda.

Kısaca konusundan bahsedeyim, Thad Beaumont bir kaç roman yazmış, tanınmış denebilecek bir yazar ve aynı zamanda öğretim görevlisidir, eşi ve ikiz çocuklarıyla sakin bir hayat sürmektedir. Ancak Thad'la ilgili herkesin yeni öğrendiği bir gerçek vardır, o aynı zamanda yoğun şiddet içeriğinden dolayı bir kısım okurun hayranı olduğu, çok satanlar listesinden inmeyen Machine isimli kitap serisinin de George Stark takma isimli yazarıdır. Bu gerçeği hiç bir zaman açıklamak istemese de bir öğrencisinin yaptığı şantaj nedeniyle bunu itiraf eder ve Machine serisinin bittiğini açıklar, bir de bir dergi için George Stark adına hazırlanan mezar başında neşeyle poz verir. İşte olaylar böyle başlar. George Stark "nedir?".

Bu sürükleyici, son derece yaratıcı romanla ilgili daha fazla ayrıntı vermek istemiyorum, bizde ilk basımı 1990 yılında yapılmış olan kitabı eminim hayranlar çoktan okumuştur, Stephen King hayranı olmayanların da severek ve merakla okuyacaklarına inanıyorum, benim için yazarın en sevdiğim kitaplarından biri. Aynı zamanda 1994 yapımı John Carpenter'ın yönettiği harika bir sinema uyarlaması da mevcut, onu da tavsiye ederim. Keyifli okumalar, iyi seyirler:)

Not: Bu arada biraz önce tesadüfen bir etkinliğe rastladım; Pinuccia'nın blogunda yazar ayları etkinliği yapılıyor ve bu ay Stephen King ayı olarak seçilmiş, ben de tesadüfen katılmış oldum etkinliğe:) Bu ay bir çok kitap bloğunda Stephen King kitap yorumları okuyabilirsiniz:)Katılımcılar ve inceleyecekleri kitaplar burada .

5 yorum:

  1. Aklıma nedendir bilinmez Sadist romanı geldi:)Bu romanı henüz okumadım ama okumak isterim.Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadist romanı da harikadir, hatta sinema uyarlaması olan "misery" filmini de izlemediyseniz tavsiye ederim:) yorumunuz için teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  2. Bugün King''in yeni kitabı Doktor Uyku'yu sipariş etmiştim o geldi. Seninle aynı yaşlara rastlıyor King sevdam, bende 13-14 yaşlarında tanıştım son bir kaç kitabı hariç hepsini okudum. Hayatı Emen Karanlık sevdiğim bir kitabı ayrıca filminide izledim Eren.
    Etkinlikten haberim oldu sayende en sevdiğim yazarların başında geliyor çünkü :)

    YanıtlaSil
  3. Unuttum :(
    Bayramını kutluyorum azcık geç kalmış olsamda. İyi bayramlar Eren.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için özel bir kitap gerçekten Aslicim, King benim de favori yazarım, bu arada donmene cok sevindim, yorumun için teşekkür ederim, senin de kurban bayramın kutlu olsun, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...