5 Aralık 2013 Perşembe

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları - Ransom Riggs

Kapağında "The New York Times Best Seller" ve "Amazon.com En iyi Genç Yetişkin Romanı" ibareleri ile satılan kitabımız Sayfa6 yayınlarından çıkmış. Amerikalı yazarın aynı zamanda "Sherlock Holmes El Kitabı; Ben Sherlock Holmes Kimsenin Göremediği Şeyleri Görmek Benim İşim" isminde bir kitabı daha bulunuyor. Bu arada Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları'nın devam kitabı Amerika'da çıktı.

Bu kitabımıza gelirsek, Jacob dedesinin anlattığı tuhaf hikayelerle büyümüştür, dedesiyle arasında özel bir bağ vardır, bundan dolayı dedesi tuhaf bir şekilde öldüğünde bundan çok etkilenir, hem dedesinin son sözleri hem de bunu takip eden doğum gününde dedesinin kendisine hediye ettiği kitapta buldukları onu, anlatılanları araştırmak üzere Büyük Britanya'daki Cairnholm Adası'na gitmeye iter. Bunun için ailesini ikna eder ve babasıyla kısa bir tatil için adaya giderler. Jacob'un bulmayı umduğu yer, dedesinin bir süre kalıp arkadaşlar edindiği ve uzun yıllar bağını koparmadığı Bayan Peregrine'in yönettiği "tuhaf çocuklar" evidir. Bu araştırma sonunda Jacob'u inanılmaz bir macera beklemektedir.

Kitabı alırken en çok kapağından etkilendiğimi itiraf edeyim, bir de kitap hakkında bir sürü olumlu yorum vardı. Kitap kapakta gördüğünüze benzer bir çok ilginç fotoğrafla dolu, sanırım yazar bu fotoğraflardan esinlenerek yazmış kitabı. Açıkçası bütün bunlara rağmen kitap beni pek sarmadı, yine de çok beğenilen bir kitap olduğunu tekrarlayayım. Keyifli okumalar.

10 yorum:

  1. Bu kitabı bugün acaba sipariş versem mi diye incelemem ne büyük tesadüf oldu =)) Kararsız kalmıştım. Senin yazını okuyunca almak için acele etmeyeyim diye düşündüm. Teşekkürler değerlendirmen için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha farkli bir sey okumayi bekliyordum, dedigim gibi bana hitap etmedi ama seveni cok onu da hatirlatayim:) yorumun icin tesekkur ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Bestseller kitapların kapakları gerçekten çok güzel oluyor ve insana beni alın diyor adeta:)Bu kitabı okumadım henüz.Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, Benin de bestseller kitap kapaklarinin cazibesine kapildigim cok oluyor, yorumunuz icin tesekkurler, sevgiler:)

      Sil
  3. Kitabı ilk kez sende okudum Eren, hiç bir bilgim yoktu. Ama konu itibariyle bana hitap ettiği kesin :) kapaktan dahi bunu anlamak mümkün. Alıp okuyacağım mutlaka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten konusu ilginç Aslıcım, içindeki fotoğraflar da ayrı bir hava veriyor kitaba, keyifli okumalar:)

      Sil
  4. 34 dile çevrildiğine göre okunmaya değer. Tabii yaş olarak benim sınıfıma uymuyor. :)) Gerçi ben çocuk ve genç kitapları okumayı da seviyorum . Ne kadar güzel kitap blogları gittikçe çoğalıyor. İyi okumalar olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok güzel gençlik kitapları var gerçekten, bu kitap da türünün güzel bir örneği diyebilirim, yorumunuz için teşekkür ederim Ilhan Bey:)

      Sil
  5. İlginçmiş okuyalım bakalım:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...