29 Aralık 2013 Pazar

Defterlerim

Bir kırtasiyesever olduğumu belki fark etmişsinizdir, çıkartmalar, renkli, simli kalemler bir tarafa özellikle defter konusunda bir takıntım var. Uzun yıllar boyunca bugüne kadar ufak not defterlerinden pahalı günlüklere kadar sevdiğim parçaları bir koleksiyoner edasıyla biriktirdim, defter sevdiğimi bilen dostlarımın da katkılarıyla koleksiyonum büyüdü, böyle dediğime bakmayın çok zengin bir koleksiyonum yok ama..:) Severek takip ettiğim özellikle Bana Sıkça Yaz blogunda Zeynep’in paylaşımlarından sonra ben de üşenmeyip sonunda defterlerimi –oldukça amatörce de olsa- fotoğrafladım. Bazen keyfim olmadığı zamanlarda kırtasiye sitelerini, bloglarını incelemek hoşuma gidiyor, umarım benim bu postum da sizi keyiflendirir:)


İlk resmimiz koleksiyonumun aslarını oluşturan Peter Pauper’ların, burada bence gereğinden yüksek fiyata satılan bu üçlüyü nakliye ücretlerinin ve doların düşük olduğu uzun zaman önce amazon.com’dan almıştım, iyi ki de o zamanlar almışım. Sol baştaki defterin boyutu 23 cm x 20 cm civarında, üçünün de sayfaları açık krem rengi ve çizgili, özellikle soldakiyle ortadakini çok seviyorum.


1.Gratis’ten aldığım krem rengi yapraklı çizgili klasik defter, pratik bir defter gerçekten, bu tip defterlere yazmayı seviyorum.
2.Bir arkadaşımın hediyesi, çizgili olduğunu tahmin ediyorum, henüz jelatininden çıkarmadım
3.Keskin Color’un kalın kapaklı çizgisiz krem rengi kağıtlı bir defteri. Keskin Color’un defterlerini çok beğendiğimi burada belirteyim, bu da son derece güzel bir defter, kağıtlarını dolmakalemle denemedim ama jel tipi kalemlerde arkaya geçirme yapmayan bir defter, fiyat kalite oranı harika, bir kere kullanıp çok beğenmiş ve bunu da yedek olarak almıştım, defter severlere şiddetle tavsiye ederim.
4.Morning Glory markası defterlerini –özellikle günlüklerini- beğendiğim bir marka. Klasik çizgili krem rengi yapraklı A5 defter, kapak tasarımı çok hoşuma gitmişti.
5.Scrikss’in NoteLook markasına ait bir defter, bu serinin çok fazla kapak çeşidi var ve çok popüler, sert kapak krem rengi çizgili yaprak, fiyat kalite oranı iyi, tavsiye ederim.


Morning Glory’den iki günlük daha, sol baştaki kalın ve altındaki örnekte gördüğünüz gibi sayfaları yeşilimsi gri renkte ve çizgili, bir miktar aynı renkte çizgisiz sayfası da mevcut. Onun yanındaki favorilerimden biri, tam bir genç kız günlüğü, her sayfanın birbirinden hoş pastel desenleri var, bir kısmı çizgili bir kısmı çizgisiz, çok sevdiğim bir defter. En sağdaki ise ebay’den aldığım bir ajanda, yani günlük olarak kullanılacak boş sayfaların yanı sıra haftalık, aylık takvimleri de olan sert kapaklı defter, yanınızda taşımak için pratik, bendeki Alice Harikalar Diyarı temalı ama Oz Büyücüsünden Küçük Prense bir çok başka tema seçeneği daha vardı, içinden de seçtiğiniz temaya uygun çıkartmaları çıkıyor:)


1.1. Bir arkadaşımın hediyesi, çizgili olduğunu tahmin ediyorum, jelatinini açmadım henüz
2,3,5,6,7 morning glory marka çizgili not defterleri, çok şirin buluyorum bunları
4. Bir arkadaşımın hediyesi, sanırım paperblanks marka, çizgisiz. Bu arada koleksiyonuma paperblanks’ten yeni bir üye daha katılıyor, kırtasiye, defter benim kendimi ödüllendirme araçlarımdan önde geleni çünkü:)


1.Yurtdışından bir arkadaşımın hediyesi, sayfaları geri dönüşümlü kağıttan yapılmış, sayfaların rengi grimsi ve aralarında renkli teller var, favorilerimden biri
2.Morning Glory marka, kapaktakine benzer pastel desenli sayfalardan oluşuyor, sayfa sayısı fazla değil ama çok şirin bir defter.
3.Yurtdışından gelmiş, düz beyaz yapraklı, el yapımı bir defter.
4.Morning Glory marka, sayfaların yarısının mavi diğer yarısının pembe kenar süsleri var, çantada taşımalık not defteri olmak için ideal.
5.Sabancı Müzesi mağazasından alınmış bir hatıra, oğlak derisi kapak, sayfalar parşömen, gerçekten çok kaliteli bir defter, üzerindeki resimde manolya var, “koklamaya kıyamam, benim güzel manolyam”
6.Morning Glory marka, sert kapaklı çizgili şirin bir defter, sayfaların yarısının mavi diğer yarısının pembe kenar süsleri var, bu defterlerin özellikle kokusu çok hoşuma gidiyor ciltli ancak dar bir defter olduğundan açıkçası çok kullanışlı olduğunu düşünmüyorum, sayfanın cilde yakın kısımlarına yazmak zor olacaktır tahminimce.


1.Eskiz defteri, Lipecollection diye bir marka, sanırım yerli malı, 140 gr kağıt, sayfa rengi sarımsı krem, son derece güzel bir defter, art journal/ scrapbook gibi çalışmalar için çok uygun, şeffaf spiralli, hem şık hem de çok kullanışlı, bir tane bitirdim bir tane de yedek olarak almıştım, fiyatı çok iyi diğer markalara göre, boyut olarak da sanatsal işlere uygun, tavsiye ederim.
2.Beyaz sayfalı çizgili bir defteri yandan mıknatıslı kapak koruması var, şirin bir defter ancak beyaz sayfa pek sevmiyorum, çantada taşımak için ideal.
3.SevenColours marka hem desenli düz sayfaları olan hem de aylık planı olan bir ajanda, çok kullanışlı, şu an hem aylık program hem de günlük olarak kullandığım bir defteri hafif ve şık, fiyat olarak bence biraz pahalıydı ama tarz olarak eşine rastlamak zor.
4.NoteBook kırtasiyeden aldığım içi pastel renkli notdefteri.
5.Morning Glory marka günlük, çok severek aldığım günlük olarak kullandığım bir defter, sayfa boyutu olarak benim için ideal, açık krem çizgili yapraklı.
6.Ebay’de keşfetiğim İndigo isimli Koreli kırtasiye firmasına ait bir ajanda, adeta bir sanat eseri, hem defter kalitesi muhteşem hem de çizimler. Küçük Kadınlar temalı bu defterde hem desenli günlük sayfaları, hem aylık program hem de haftalık program sayfaları var, Güney Kore’ye giderseniz bu İndigo markasından bol bol alışveriş yapın, inanılmaz ürünleri var, ben bir de kartpostal seti almıştım, çizimleri beni büyülüyor, bu defter de kullanmaya kıyamayacaklarımdan…


Bunlar dışında birkaç sıradan defterim daha var, ama koleksiyonun temel parçaları bunlar, beğendiğinizi umarım, bol defterli günler ve şimdiden iyi seneler:)



31 yorum:

  1. Herbiri harika, ben de çok seviyorum defterleri kıyamayıp kullanamıyorum hatta, ya da ikişer tane alıyorum. ;)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynen ikişer ikişer alıyorum bazen:) teşekkür ederim yorumun için, sevgiler:)

      Sil
  2. Hepsini teker teker inceledim.
    Bayılıyorum ben de ajandalara, not defterlerine...
    Yazı yazmak kadar keyifli bir şey var mı?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılıyorum, defterler, kağıtlar.. Yazmak gerçekten keyifli, sevgiler:)

      Sil
  3. Çok güzelmiş ^.^

    YanıtlaSil
  4. Çok güzeller^^ Ben de bir kırtasiye delisi olarak defterlere bayılıyorum. Güzel günlerde kullan hepsini dee^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada bir elime alıp, sayfalarını karıştırıp koklamak çok iyi geliyor:)) çok teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  5. hikayelerimi düz beyaz kağıtlara yazıyorum, ama not defteri olarak keskin color iyi iş çıkarıyor, geçenlerde bir ikisine bakmıştım. Kartpostallarını da severdim, üniversitedeyken alır arkadaşlara hediye ederdim. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keskin Color gerçekten çok kaliteli defterler çıkarıyor, kartpostalları da çok güzel:) ne kadar iyisin Nardacım keşke benim de bana kartpostal veren arkadaşım olsa:) teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  6. aa ben de kırtasiye defter kalem ve diğer ürünlerin delisiyim ya.
    baktım listene bak.
    güzel hepsi.

    yerlilerden "gıpta" da iyi.
    onu da ekle bak kırtasiyene.

    defterde ben de morning glory seviyorum.

    ama moleskine de iyi.

    veeeee barunson müthiiş.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. genelde okumayı seven yazmayı dolayısıyla defterleri de seviyor:) gıpta'yı da biliyorum güzel evet, Braunson ve Moleskine'i ise hiç denemedim:) tavsiyelerin için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  7. Bende defterlerim var sanıyorum. Sizin defterlerden sonra benim 10 adet kullanılmaya kıyılamayan defterlerim yok :) keyifle kullanınız efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, size de güzel defterlerle dolu yıllar diliyorum, sevgiler:)

      Sil
  8. elim sende:)))
    mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz Havva Hanım, mutlu yıllar:)

      Sil
  9. bu akşam ilk kitap listem geliyoo.
    :)

    YanıtlaSil
  10. Erencim, mutlu yıllar.

    Ne kadar güzel bir koleksiyon. Ne kadar özenle seçilmiş her biri. Hep güzel şeyler yazmanı diliyorum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Zeynepcim, yorumun beni cok mutlu etti. Mutlu yillar:)

      Sil
  11. Merhaba;
    Ne kadar güzeller hepsi. Masallardan fırlamış gibi:) Ben de defter delisi biriyimdir. Seneler evvel alıp da kullanmaya kıyamadıklarım var ama şimdilerde kullanmaya başladım yavaş yavaş:) Üçünkü fotoğraftaki büyülü defterlere(gri,pembe) bayıldım. Blog sayfanda baktıktan sonra da bir süre aradım bir tane buldum sanırım ama netimiz öyle berbat ki alamadım. Koleksiyonun şahane. En alttaki kore markası indigo da muhteşem. Defterleri düşünüp yattım rüyama bile girdiler. O mis kokularını duydum sanki ve kendim sayfalarına hayallerden desenler yaratıyordum. Pek güzeldi. Güle güle kullan hepsini. Umarım ben de o büyülü olanlardan bir tane almayı başarırım. Başaramazsam pek üzüleceğim:) Benim için de yaz onlara ve tüm defter sevenler için..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun beni cok mutlu etti, cok tesekkur ederim, benim gibi deftersever biriyle karsilasmak ne guzel, cok begendigim defterler bazen benim de ruyama girer:)) umarim begendigin defterleri bulabilirsin, sevgiler:)

      Sil
  12. hepsi çok güzel bunların :) bende de var defter alma huyu ama, kullanmaya kıyamıyorum çoğunu, zaman zaman hepsini ortaya döküp hasret giderip, sonra tekrar kaldırıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim, ben de kullanmaya kiyamiyorum, aynen, yorumunuz icin teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  13. Merhabalar,şu anda şoklardayım,bu kadar güzel defterlere sahip olmak nasıl bir duygu acaba merak ediyorum^^bende de aldığım defterleri kullanamama huyum var maalesef,olsun böyle de olsa onlara sahip olmak bile yetiyor çoğu zaman^^Morning glory defterlerini nereden temin ettiğini sorabilir miyim acaba? şimdiden muhteşem defterli günler dileğiyle..^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok güzel bir duygu:)) ben son zamanlarda özellikle dolma kalem sevdası da başlayınca daha çok yazmaya başladım, yazınca daha bir bizim oluyor defterlerimiz:) İstanbull^'daysanız beşiktaş ve kadıköy'deki kabalcı kırtasiyede bulabilirsiniz, size de bol defterli günler, sevgiler:)

      Sil
  14. nereden alıyorsun ben istanbuld bağcılarda oturuyorum

    YanıtlaSil
  15. 2. resmdeki ilk ikisini nerden aldın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğunu Beşiktaş'taki Kabalcı'dan almıştım, dediğin 2. resimde soldan ilk ikisi ise, sol baştakini Gratis'ten almıştım ama sanırım artık yok, soldan ikinci ise bir arkadaşımın hediyesiydi.

      Sil
  16. Ne güzel defterler. Kırtasiye malzemelerini, özellikle defterleri ben de severim. Zamanında birkaç tane almıştım. Çekmecede kullanılmadan durunca rahatsız oldum. Artık yazmaktan çekinmiyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şule'cim kullanmak lazım, kullanmadığın şey senin değildir:)) ben de bu defterler arasından 5-6 tane bitirmişim, bu arada yeniler de geldi gerçi ama kullanıyorum sonuçta:)) sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...