6 Haziran 2014 Cuma

Vincent Konağı - Hale Nur Durmuş

Yine bir blogger arkadaşımızın kitabı Vincent Konağı, Hale Nur Durmuş, aslında uzun zamandır yazılarını Kavanozdaki Beyin isimli blogunda yayınlıyor. Kafekültür Yayıncılık’in İlk Roman serisinden çıkmış kitap, sanırım yazarımız bir yarışmada birinci olarak eserinin yayınlanmasına hak kazanmış. Edebiyatımızda pek örneği olmayan bir türde; korku- gerilim türünde kitap. Konusuna gelirsek, uzun zamandır bir işe ihtiyacı olan Rita, şehirden uzak ama oldukça konforlu Peterwill Konağı’nda dolgun maaşlı bir çocuk bakıcılığı işi bulunca hiç düşünmeden kabul eder. Ancak hem bakıcılığını yapacağı Martha’nın hem de dedesi Bay Peterwill’in tuhaf davranışları Rita’da iş konusunda şüpheler uyandırır. Kısa bir süre sonra ise bu şüpheler yerini çok daha korkunçlarına bırakır, Rita bir anda kendisini Martha ile beraber adeta bir kabusun içinde bulur. Daha fazla anlatmayayım da siz kendiniz keşfedin Vincent Konağı’nın sırlarını.

114 sayfalık kitap bir solukta okunacak kadar heyecanlı. Yazarımız genç olmasına ve bu da kendisinin ilk romanı olmasına rağmen, oldukça güzel bir roman çıkartmış ortaya, üstelik de böylesine zor bir türde, gerçekten tebrik ediyorum ve eserlerinin devamını merakla bekliyorum, eminim kendisi daha nice böyle güzel romanlarla edebiyat dünyamızda yerini alacaktır.

Bu arada kitabı format olarak da çok beğendim, yalnız kapağı bende romantik bir kitap izlenimi uyandırmıştı, belki daha heyecan verici bir kapak seçilebilirdi diye düşünüyorum, keyifli okumalar:)

15 yorum:

  1. Demek aramızdan biri yazarı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Narda'cım, ne kadar güzel değil mi?:)

      Sil
  2. yaaa ben de şaşırdım ya arkadaşımızın bu yazma gücüne. ilk kitap için çok fazla diy mi yaaa :)

    YanıtlaSil
  3. bilokumda sağ altta var bu kitap.linkini koydum kii orayaa bu yazının )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten çok iyiydi, açıkçası benim senin sayende haberim oldu, teşekkür ederim:) beni yine çook sevindirdin, teşekkür ederiiim:)

      Sil
  4. ay ne diyeceğimi bilemedim ben, mutlu oldum sevindim, teşekkür ederim güzel sözlerin için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, sevinmenize ben de sevindim, tekrar tebrik ederim, sevgiler:)

      Sil
  5. büyük bir heyecanla okudum ve çok sevdim kitabı :)
    siz de çok güzel anlatmışsınız, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şekilde heyecanla okudum kitabı, gerçekten çok etkileyiciydi, güzel yorumunuz için çok tesekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Kutluyorum seni böyle genç bir yazarın kitabını paylaştığın için. Yoksa büyük kitapevlerinde hiç şansları yok yeni yazarların.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkür ederim, dediğiniz gibi bizlere sadece popüler yazarlar tanıtılıyor Ilhan Bey, halbuki nice genç ve başarili yazarımız keşfedilmeyi bekliyor, umarım bu yazarımiz hakettiği ilgiyi bulur, sevgiler:)

      Sil
  8. ne hoş ne mutluluk verici ama ne yazık ki bloggerların yazdığı kitapları eleştiren bir topluluk var ve ben onlara deli oluyorum herkes kitap yazar oldu artık dediklerini duyduğum an cinlerim tepeme çıkıyor... sanki yazı yazmak sadece ünlü yazarların tekelinde. ya da sorsan sadece klasikleri okuyorlar sanki...
    neyse bu kızmalarımı bir yana bırakıp tekrar ellerine sağlık diyorum hem kitap tanıtımı için hem de bu kitabı yazan blogger arkadaşımız için duble teşekkür... alıp okuyacağım en kısa zamanda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahsettiğiniz durumdan pek haberim yoktu açıkçası ama ne kadar saçma değil mi? üstelik nice iyi yazarlardan pazarlama yetersizliği nedeniyle haberimiz olamıyor, ünlü yazar iyi yazar demek değil , çok haklısınız, ben de yorumunuza ve blogger yazarlara desteğinize teşekkür ediyorum, görüşmek üzere, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...