17 Temmuz 2014 Perşembe

Alaska’nın Peşinde – John Green

Son dönemde oldukça popüler bir gençlik romanları yazarı olan John Green özellikle Aynı Yıldızın Altında isimli romanıyla adını duyurmuştu, hatta bu romandan uyarlanan film şu sıra vizyonda. Alaska’nın Peşinde ise yazarın yine çok beğenilen bir romanı, ben de çok övülen bu romanı okumak istedim. 319 sayfalık roman yine bir gençlik romanı tabi, tanınmış kişilerin ölmeden önce söyledikleri son sözlere meraklı Miles Halter Florida’daki sakin yaşamında bir şeylerin eksik olduğunu hisseder, bunun üzerine lisenin son sınıfını ailesindeki erkeklerin gitmeyi gelenek haline getirdikleri Alabama’daki Culver Creeks isimli yatılı okulda okumaya karar verir. Burada “Albay” takma isimli Chip ile oda arkadaşı olması onu ilginç bir arkadaş grubuna dahil olmasını sağlar; bu grupta Albay dışında Takumi isimli bir Japon ve Alaska isimli oldukça güzel ve sıra dışı da bir kız vardır. Alaska, her gençlik filminde gördüğümüz, baş kahramanın aşık olacağı güzel, sağı solu belli olmayan çılgın kızdır, doğrusu ben kendi adıma bu tipten bayağı bir sıkıldım, hiç mi doğru düzgün mülayim bir kız yok aşık olunacak? İlla çılgınlık, illa çılgınlık. Neyse, konumuza dönelim, bu arkadaş grubunun en önemli özelliği ise “hafta içi savaşçıları” dedikleri öğrencilerle aralarında bir ‘eşek şakası çekişmesi’ olmasıdır. Miles (Tıknaz) bir tarafta yatılı okuldaki hayatını arkadaşlarıyla kazasız belasız sürdürmeye çalışırken diğer taraftan da erkek arkadaşı Jake ile gayet mutlu görünen Alaska’nın kalbini çalmaya uğraşmaktadır. Bu arada arka planda da Miles, aldığı din dersindeki tartışmalar vesilesiyle ‘hayatın amacı nedir?’, ‘hayat denen bu labirentten nasıl çıkılır?’ gibi belli başlı sorulara cevap arar. Dramatik tarafı ağır basan ancak eşek şakaları gibi komik kısımları da olan bir gençlik romanı bu, hoş bir kitap, ancak gençlik romanları bana göre değilmiş, tarzı sevenlere keyifli okumalar.

Bu arada kitap ayracımı nasıl buldunuz? Bşr nşkah davetiyesinin yazılı kısımlarını çıkartmalarla kapattım, ama şu sıralar en sevdiğim ayracım bu:)

Bu romanı seven şunu da sevebilir;( kitabı okumadım da filmini seyrmiştim:)

8 yorum:

  1. hehe gençlik kitapları seni sarmıyo hehe :)saksı filmini de kitabını da yazmıştım. o çok iyi yaa. gönülçelen salinger gibi idi o. :) john green okumadım henüz bakalım bi gün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle:) evet ilginçti filmi de.. bu arada tam 'darıldın mı cicim bana, hiç gelmiyorsun bloguma' diyecektim..:))

      Sil
  2. yok yaw. çok yazı yazıyom ya bazen yazmaktan ve yorum yanıtlamaktan okumaya gelemiyom işte. geçen gün yine bi kuzguncuk evi fotosu koydum ki bilokumaa bi yazıyaa :) "hayal meyal " yazımdaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaz yaradı sana :))evet gördüm şimdi çok güzel:)

      Sil
  3. fotoları tilifonla çekiyom kiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel çekiyorsun, yani olaya sanatsal yaklaştığın için bir an seni elinde fotoğraf makinesiyle gezerken hayal ettim de ondan:))

      Sil
  4. Ayracın çok bi güzel olmuş ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şaziyecim, şu sıralar benim de favorim:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...