6 Eylül 2014 Cumartesi

Kebikeç Duası

Kitap alışverişlerimi her zaman www.kitapyurdu.com'dan yapıyorum, hem fiyatları uygun, hem biriken puanlarınızla hediye alabiliyorsunuz, hem de müşteri bağlılığı size ek indirimler kazandırıyor, kesinlikle çok seviğim bir site. Üstelik her zaman paketinizden küçük sürprizler çıkabiliyor, mesela sürpriz kitaplar, yeni çıkan bir kitabın tanıtım bölümü veya üçü bir arada kahveler gibi, bunlar beni çok mutlu eden küçük jestler. Bunun yanı sıra kitap ayraçları ise her alşverişinizde geliyor. Ancak son alışverişimde gelen ayraç diğerlerinden farklıydı ve ben bu ayraça 'bayıldımm':) Resimde gördüğünüz ayraç tasarım olarak da içerik olarak da çok farklı, sayfanın üstüne takabileceğiniz şekilde tasarlanış ve gelelim üzerinde yazana; 'Kebikeç Duası'. Altında yazanlar şöyle;

"Birçok el yazması eserin kapağında ya da ilk sayfasında rastladığımız 'Yâ Kebikeç' ifâdesi, kitapların böceklerden, güvelerden korunması maksadıyla yazılmış bir nevi 'kitap tılsımı' olarak meşhurdur. Çünkü Kebikeç, kitaplar kurtlanmasın, böcekler, güveler kemirmesin diye kitabın kapağına kondurulan bir çeşit efsundu.

Biz de Kitapyurdu Ekibi olarak 'Yâ Kebikeç' çalışmasını özellikle hat sanatının zirve isimlerinden Fuat Başer'e özel yazdırdık. Kitap Ayracı olarak hazırlanmasının daha anlamlı olacağını düşündük.

Tılsımlı olduğuna inanılan bu ismin, kitapları her türlü haşerâttan koruyan efsâne bir canlı olduğuna inanılsa da; Kebikeç, kitap kurtlarının şâhı olarak biliniyor.

Kitaplara 'Yâ Kebikeç' yazılması bir nevi "Ey kurtçuk, bu kitap sana âit değil. Başkasının malına zarar verme!" ikâzıdır. Tabi kitap kurtlarının, efendilerinin ismini kitabın üzerinde görünce "Bu kitap efendimizin himayesinde" diyerek yaklaşmayacağı düşünülmüştür."

İşte ben bu yazıya bayıldım. İşlerini sadece ticaret olarak görmeyip kitaplar seven ve müşterilerini mutlu eden Kitap Yurdu'na çok teşekkür ederim:)

16 yorum:

  1. Çok ince düşünülmüş, çok zarif bir hediye. Kitapyurdu.com bir numaradır bu alanda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bir numara, zaten o yüzden bir çok siteyi deneyip kitapyurdu'nda karar kıldım ben de, yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Gerçekten çok hoşmuş ayraç ve yazı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, size de keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  3. Birkaç gün önce Ercan Kesal'ın Peri Gazozu kitabında edinmiştim bu bilgiyi.İyi denk geldi.Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyordum, Peri Gazozu'nu okumalıyım demek ki, söylediğiniz için teşekkür ederim, keyifli okumalar:)

      Sil
  4. İnternet üzerinden ilk kitaplarımı 2007 yılında kitapyurdundan almıştım. Sadece kitap bulundurmaları dolayısıyla seviyordum ama bir ara kitaplar o kadar uzun sürede teslim edildi ki, vazgeçtim. Yenilerde teslimat hızını ve iletişim ağını elden geçirdikleri anlaşılıyor, 20 tl üzeri kargo ücretsiz olması da çok iyi. Bazı kitaplar için tek kitap alma imkanı bile oluyor bu şekilde. Böyle düzgün devam ederlerse tüm kitap alışverişlerim için D&R'ın yerini alacaklar gibi görünüyor.

    Birkaç aydır yeniden alışveriş yapıyorum, gayet memnun kaldım ama klasik kitapyurdu ayracı, bir defa dergi ve tanıtım kitapçığı dışında ilave gelmedi, ne kahve ne Kebikeç. Şu an kargo hatasından dolayı henüz ulaşmayan bir paket bekliyorum, belki ondan çıkar :)

    Bu arada sitede en çok Yazar-yeni ürün kaydı ve Satışa çıkınca haberim olsun butonlarını seviyorum. Gerçi haber ver idefixte de var ama Doğan grubu satın alıp D&R'la eşitleyene kadar idefixten memnun kalan pek duymadım, eve iki sokak uzaklığındaki depolarından kitaplarımı 10 günde getirememişlerdi, telefonla adres sormalarına rağmen.

    Biraz uzun oldu ama yazını görünce kendi artı-eksilerimi de eklemek istedim. İnternet alışverişi ve seçenekleri birçok alanda kafamızı karıştırmaya devam ederken bilgilendirici bu yazın için teşekkür ediyorum. Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim Bibliocum, ben de sadece kitap satmalarını seviyorum, ben de uzun yıllardır oradan alışveriş ediyorum ama teslimatın gecikmesi gibi bir sorun yaşamadım, belki dediğin gibi geçen zaman içind sorunu düzeltmşlerdir. Ben genelde aışvrişlerimi biriktirip 3-4 ayda bir topluca alıyorum, belki kitap hediyesi gibi (puan katalogunda yer alan kitaplardan oluyor bu) hediyeler büyük alımlara oluyordur. Umarım Kebikeç dualı ayraç gelir bu sefer, sanırım yeni basılmış zaten bu ayraçlar:) Ben bir de bahsetmeyi unuttum, örnein siparişlerinden bir kitabı bulamadıklarında paranı hemen iade alabileceğin gibi bir sonraki alışverişinde %20 fazlası ile almayı da seçebiliyorsun, böylece bir kargo kampanyası olmasa bile tek kitap alışverişinde bile ücretsiz alabiliyorsun seçtiğin kitabı. Keyifli alışverişler, sevgiler:)

      Sil
    2. Bugün geldi paketim, içinden de Kebikeç ayracı çıktı. Bu arada Cumartesi kargo firması (MNG) eve getirmediği halde geldik bulamadık diye mesaj atmıştı, halbuki ne kapı çaldı ne bir şey, haber kağıdı da yoktu, tamamen tembelliklerinden dağıtıma çıkarmamışlar. Kitapyurduna yazıp durumla ilgilenmelerini rica edince, bugün sabah talimat vermişler, biraz önce kitaplarım geldi. Bu incelikleri ve güvenleri de çok hoşuma gitti. Sanırım artık başka bir yerden kitap almam pek mümkün görünmüyor. :)

      Benim ara verdikten sonraki alışverişlerim biri hariç hep ufak sayılır, malum çok uzun bir okunacak listem var, o sebeple toplu alıma hediyeden uzağım. Ama puan katalogunda en tepeye diktim gözümü :)) Oğuz Atay Tutunamayanlar'ı istiyorum, biriktirene kadar hediye listesi değişmezse..

      Bahsettiğin %20 lik duruma birkaç defa geldim, kullanmadım, yine de güzel ve okur dostu bir uygulama cidden, bu da verdikleri önemi gösteriyor. Çok övmüş gibi oldum sanırım, ama hakediyorlar.

      Kitapyurdu ile ilgili söylenecek ne çok şey varmış :)

      Sil
    3. Bibliocum valla kargo firmalarıyla ilgili benim de şikayetim çok, bahsettiğin olay benim de başıma geldi -kitapyurdu ile değil de başka firmalarla- oluyor yani hep böyle şeyler, can sıkıcı. Sonunda kargona kavuşmana sevindim ama. Puan katalogunda gerçekten güzel şeyler oluyor, bakalım benim de puanlarım biriksin güzel bir şey seçeerim kendime:) Kitapyurdu kesinlikle hak ediyor bence övülmeyi, övelim ki güzel uygulamalar artsın:)) çok teşekkür ederim yorumun için sevgiler:)

      Sil
  5. aaaa bayıldım ben buna hemen alcam. kitapların arasına atayım naftalin gibiiii :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) aynen valla.. sahaflar falan toptan alıyormuş bundan;)

      Sil
  6. Kitapyurduna nedense baştan beri ısınamadım. İlk siparişimde dini bir kitap göndermişti hediye olarak çok yadırgamıştım. Asla bu kitaplara karşı değilim ama ne alaka. neyse Kebikeç i ilk defa duydum çok ilginç. Sayende yeni bir şey öğrendim. Teşekkürler bu güzel paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü bir başlangıç olmuş İlhan Bey ama bir şans daha vermenizi öneririm, güzel uygulamalar yapmaya çalışıyorlar son zamanlarda, güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Bende bu kitap ayracını çok beğendim. Yeni kitap siparişim ile geldi. Görenlerin hemen dikkatini çekiyor. Ve şu sıralar kitapyurdunun en güzel tarafı 20 tl üzeri kargo bedava oluşu ile hızlı gönderileri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten kitapyurdu bu sıralar harika kampanyalar da yapıyor böyle:) ayracınızı güle güle kullanının, yorumunuz için teşekkürler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...