16 Eylül 2014 Salı

Nagazaki - Eric Faye

Sel Yayınları'ndan bu sene çıkan kitap 88 sayfa, son zamanlarda atom bombasının arka planına ilgi duyuyorum bu konuda henüz aydınlatıcı bir kitap bulamadım ama, her neyse Nagazaki isimli bu kitabın arka kapağında da 'arka planda atom bombasının yarattığı izlere de değinen kitap' şeklinde bir ibare vardı, işte en çok bu nedenle ilgimi çekmişti Nagazaki. Kapağının da çok hoşuma gitmiş olduğunu itiraf edeyim. Ödül (Grand Prix du Romain De L'académie De Française)almış bu kitabın konusu gerçek bir olaya dayanıyor, zaten kitabı okuyunca ben de hemen olayı hatırladım. Bakınız haberin orijinali bu. 2008 yılında yalnız yaşayan bir adam evinde davetsiz bir misafir olduğunu hisseder, bir süre doğa üstü varlıklardan bile şüphe eden adam sonunda evini işyerinden kamera ile izlemeye başlar ve bir gün gerçekten kamerada yaşlı bir kadın görür, derhal polisi arar. Eve gelen polis kullanılmayan bir odanın yüklüğünde gizlenmiş kadını bulur. Kadın ev sahibinin evini kilitlemeden gittiğini fark ettiği bir gün içeri girer ve adamın yalnız oluğunu görünce kalmaya karar verir, yakalanmadan bir yıla yakın evde yaşamayı başarır. Mahkemenin ardıdan 58 yaşındaki kadın 5 ay hapis cezasına çarptırılır. İşte hikaye bu, ama yazar ödül almış bu kitabında olayı böyle bir romana çevirmeyi başarmış. Kitap hapisten çıkan yaşlı kadının adama yazdığı mektupla son buluyor. Kısa ama etkileyici öykü, okuduktan sonra da kafamızı meşgul etmeye devam ediyor. 58 yaşındaki bir kadın nasıl olur da tek başına sokakta yaşar? Adam kadını polise şikayet etmek yerine onu uyaramaz mıydı? Yoksa onun için daha iyi olacağını düşünerek mi hapise girmesine göz yumdu? Yaşlı kadın hapisten çıktıktan sonra ne olacak? gibi sorular beni epeyi düşündürdü. Hoş bir kiatp, okunabilir:)

18 yorum:

  1. Çok merak ettim bu kitabı :) Nacizane, blogunuzda okuduğunuz kitaplardan bir kaçını çekilişle hediye etseniz diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş bir kitaptı evet:) yakınlarda bir çekilişimiz olacak inşallah, yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Ben de cok merak ettim simdi kitabi. Tezden sonra okunacaklar listeme ekledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-2 saatte okuyup bitirebilirsin Deftercim, keyifli okumalar:)

      Sil
    2. O zaman Turkiye'ye donuste edinmeli hemen bir tane. Sagol tavsiyelerin icin.

      Sil
  3. Kapak resmi kime ait acaba Eren'cim? Ne kadar güzel.

    Yazını okuyunca bu haberi hatırladım ben de. İlk alışveriş listeme ekledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok beğendim Bibliocum, kitap şu an yanımda değil, eve gidince yazayım:)
      keyifli bir kitap, iyi okumalar:)

      Sil
    2. Bekliyorum canım, çok teşekkürler.

      Sil
    3. Kapak tasarim Gulay Tunc diyor Bibliocum, bunun disinda bir bilgi yok:)

      Sil
    4. Yazmamışlar ressamı demek ki, teşekkürler tekrar Eren'cim. :)

      Sil
    5. Ben de acaba gerçek fotoğraf üzerinden fotoşop efekti gibi bir şey mi yapılmış diye düşündüm:) rica ederim Bibliocum:)

      Sil
  4. Ne kadar ilginç kitaplar paylaşıyorsun. Gerçek bir hikaye olması da ayrıca merak uyandırıyor. Ama dediğin gibi birçok soruyu da barındırıyor içinde. Kapak da çok uyumlu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İlhan Bey, bahsi geçen haberi yıllar önce okuduğumda çok ilgimi çekmişti, roman da ilginç, kapağa ise bayıldım, sevgiler:)

      Sil
  5. alla alla hiç duymadım. süper ötesi duyarlı bi konu yaa amaa. okurum. :) mimar sinan yorumunu yanıtlamıştım. gidicam tabii :) mersii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ilginç gerçekten deep, cevabını okudum teşekkür ederim, sergiyi özellikle de mürekkebin ruhu'nu çok beğeneceğini düşünüyorum, üstelik ücretsiz, sergi kataloğu da öyle:)

      Sil
  6. güzel bir blog olmuş,
    yazınızda güzel,
    ellerinize sağlık :)
    bol yorumlu, bol takipçili olur inşallah,
    ben de beklerim bloğuma
    sevgiler :)
    http://alisverisblogumuz.blogspot.com.tr/2017/01/peeling-ve-maske.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza teşekkür ederim, blogunuzu ziyaret ettim bile, ben de size bol yorumlar bol takipçiler dilerim, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...