19 Kasım 2014 Çarşamba

Uyandığında - Hillary Jordan

Yapı Kredi Yayınları’ndan 2012’de çıkmış olan kitapla tam da distopik okumaların devam ettiği bir sırada karşılaşmam güzel bir rastlantı oldu. Yazarın ikinci romanı olan Uyandığında 305 sayfa. Konusu şöyle; yakın bir gelecekte geçen romanda Amerika bir din devleti haline gelmiştir ve suçlular suçlarının türüne göre belli süreler için derilerinin renklendirilmesi suretiyle cezalandırılmaktadır. Hannah da aşırı dinci bir aileden yetişmiştir ancak Amerika çapında oldukça meşhur olan Tutuşmuş Söz Kilisesi’nin başındaki genç ve evli peder Aidan Dale’e aşık olmasıyla herşey karışır. Ancak Hannah’ın duyguları karşılıklıdır ve bir gün bir şekilde ilişkileri başlar, yasak aşk Hannah’ın kürtaj yaptırması ile son bulur. Kürtaj yaptırdığı öğrenilince ise 16 yıl boyunca derisinin kırmızı boya ile renklendirilmesi cezasına çarptılırılır. Ailesi tarafından dışlanması bir tarafa hayat renkliler için çok zordur, sürekli taciz edilir, kalacak yer bulamaz. Önce babası ve Aidan Dale’in yardımıyla bir rehabilitasyon evinde kalır, burada Kayla isimli bir kızla tanışır ve birlikte oradan kaçarlar.Macera da burada başlar. Acaba Hannah bunca acıya rağmen unutamadığı Aidan’ı tekrar görebilecek midir? Esaret dolu hayatında özgürlüğü yeniden tadabilecek midir?

Başta ilginç konusuyla kitap bende merak uyandırdı ancak renkliler konusu kitabın merkezini oluşturmuyor, yani gelecekte geçse de buna bir bilim kurgu demek zor. Daha çok Hannah’ın duygularına odaklanılmış. Kötü denemez ama açıkçası pek beğendiğim bir kitap olmadı. Keyifli okumalar.

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. bakalım sen nasıl bulacaksın, merakla bekliyorum yorumunu, sevgiler:)

      Sil
  2. Bir yerlerde görmüştüm bu kitabı Eren'cim, senin yorumundan sonra direk eledim. Sanırım okunacak bundan çok daha güzel kitaplar var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Bibliocum aynı fikirdeyim, vakit kaybetmemeli..:)

      Sil
  3. Bu kitabı yeni bir distopik eser olarak sundular, ama aynen yazdığınız gibi ne distopik ne de bilimkurgu... epeyce şişirilmiş bir roman... bildiğimiz gayrimeşru çocuk sahibi olunmasına bağlı toplumdan dışlanma hikayesi... yüksek bir beklenti içinde olmadan okunabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet siz de çok güzel özetlemişsiniz, biraz "renklendirilmiş" bildik bir hikaye:) vasat bir kitap, yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  4. kapak ne güzel. tamam okumayım. oh bi kitaptan kurtuldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de kapağı beğenip almıştım biraz:)) öyle deep'cim çiz gitsin üstünü:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...