18 Aralık 2014 Perşembe

Fark etmemişim, bilmiyordum - Şile Kitabı ~ Feridun Oral


Feridun Oral aslında öncelikle muhteşem bir ilüstratör, aynı zamanda çocuk kitabı yazarı, bu konuda ödül almış bir sanatçı. Seramik, heykelcilik gibi farklı dallarla da ilgileniyor. Bebeklerim henüz küçük ama ileride birlikte okumak için Feridun Oral'ın bir kaç kitabını şimdiden kütüphanemize kattık, çizimler o kadar güzel ki, örneğin "Meyveleri Kim Yemiş?" isimli kitabın her sayfasını çerçeveleyip duvara asmak geliyor içinizden, "Benekli Faremi Gördünüz Mü?" ise o kadar tatlı bir kitap ki, her elime alışımda sonuna kadar okumadan edemiyorum:))

Yalvaç Ural'ın yazıp Feridun Oral'ın resimlediği Mırname isimli kitaptan bir çizim... muhteşem:)

Eminim zaman içinde kendisinin bütün kitaplarını toplayacağım:) Bu kitap ise büyükler için yazılmış. Aslında belki de "sanat günlüğü" gibi bir isim verilebilir buna. Yazarımız Şile'de yaşadığı, gözlemlediği çeşitli olay ve durumları resimleyerek anlatmış. Gerçekten gerek 27x20 cm boyutları ile gerek içeriği ile sıradışı bir kitap. 2011 yılında Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkmış. O güzel çizimlere bakarak huzurlu vakit geçirmek isterseniz mutlaka alın:)Bu arada benzer bir tür olarak Aysun Berktay Özmen'in İş Bankası Yayınları'ndan 2010 yılında çıkmış olan "Bir Ressamın Bahçe Güncesi" kitabını da öneririm, ancak o, isminden de anlaşılacağı gibi, daha çok bahçecilik üzerine, keyifli okumalar!:)


Unutmadan şunu da ekleyeyim, yazarımız 2011 yılında "Meraklısına Atölyeden Temiz" isimli bir sergi açarak atölyesini izleyiciye açmış, işte o sergiden bazı resimleri buradan görebilirsiniz.

Resim 1: http://www.tersninja.com/wp-content/uploads/2011/04/Feridun-Oral.jpg
Resim 2: http://www.birdolapkitap.com/wp-content/uploads/2012/04/mirname-1.jpg

12 yorum:

  1. ay sen de mi bi montessori annesi olcan yaaaa :)

    YanıtlaSil
  2. böyle büyük sayfalı resimli çocuk kitaplarını bende çok seviyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Sema Hanım, gerçi Şile Kitabı daha çok büyüklere hitap ediyor ama çizimler muhteşem:)

      Sil
  3. Merhaba,
    Blogumda kitap çekilişim var katılımınızı beklerim
    http://ilknur--akpinar.blogspot.com.tr/2014/12/dolu-dolu-cekilis.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İlknur Hanım, bir önceki postum sizin çekiliş haberiniz bu arada:)) keyifli çekilişler, ben de sizi benimkine beklerim, sevgiler:)

      Sil
  4. Çok enteresan, kitaplarının peline ben de düşeceğim sanırım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendisinin hayranı oldum bile, bu arada sevgili Vladimir harika çizimler yapan biri olarak böyle bir kitabı senden de bekliyoruz, sevgiler:))

      Sil
  5. İllüstrasyon- desen çocukluktan beri sevdiğim bir dal. Harika işler çıkaranlar var. Bunu da not alalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Nardacım, son zamanlarda resimli çocuk kitabı merakım doğdu, öyle güzel şeyler var ki hayran kalıyor insan, Feridun Oral da bu konuda harika, Mırname kitabını da tavsiye ederim, harika kedi çizimleri var, sevgiler:)

      Sil
  6. kitaplığımda olmalı böyle bir kitap, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabı gösterdiğim herkes bayıldı gerçekten, ben de sık sık elime alıp karıştırıyorum, tavsiye ederim, yorumunuz için ben teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...