25 Aralık 2014 Perşembe

Sınır Tanımayan Cesetler – Amélie Nothomb

Amélie Nothomb gerçekten sevdiğim bir yazar. Geçenlerde migrosta bir çok “çok satan” romanın 5 TL’ye satıldığı bir kampanya vardı. Nothomb’un 2 romanın buldum burada, biri “Kış Yolculuğu” biri de buydu. 113 sayfalık bu romanın konusu şöyle;

Bir sabah bir yabancı Bay Bordave’ın evine gelip arabasının bozulduğunu ve telefonu kullanıp kullanamayacağını sorar. Bay Bordave adamı içeri buyur eder, ama yabancı telefon numarasını çevirirken birden kalp krizi geçirip ölür. Ancak bu çok şüpheli bir durum gibi gözüktüğünden Bordave kimseye haber vermez, hatta çok sıkıcı bir hayatı olduğunu düşündüğünden evinde ölen yabancı Olaf Sildur’un neredekaldığına bakmaya karar verir ve bir takım yanlış anlamalar sonucu adamın karısı tarafından beklenen önemli bir misafir zannedilir. Böylece Bordave yeni bir hayata adım atmış olur.

Konu çok merak uyandırıcı olmasa da yazar gerçekten bu basit konuyu öyle güzel işlemiş ki ortaya okunmaya değer bir kitap çıkıyor. Romandan ziyade uzun hikaye denebilir aslında biraz tek boyutlu olduğundan. Sırada yazarın diğer kitapları var, keyifli okumalar:)

8 yorum:

  1. hiç duymadım yaw. okunur diyon yaneee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarı seviyorum da bu kitabını çok da tutmadım, şu an yazarın Açlığın Biyografisi'ni okuyorum güzel veya Adem'le Havva veya Kıran Kırana, daha güzel kitapları..:)

      Sil
  2. hımm adını duymuştum ben ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar son zamanlarda bayağı popüler oldu Nardacım, tavsiye ederim:)

      Sil
  3. Benlikmiş.Bir deneyim.Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeneceğinizi umarım, keyifli okumalar:)

      Sil
  4. bi kitabını okuyim barik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açlığın biyografisi'ni de okuyabilirsin, çok ilginçmiş hayatı:) Kıran Kırana ile Ne Adem Ne Havva da benim favorilerim:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...