6 Mart 2015 Cuma

Bahçede Eğlence - Katherine Mansfield


Blogumu takip edenler kırtasiye düşkünlüğümü bilirler. Mürekkep Faresi blogu da dolmakalem ve mürekkep severlerin sıkı takip ettikleri bir adres. Benim de çok severek takip ettiğim bu blogda sık sık çok güzel çekilişler düzenleniyor. Geçenlerde ben de buradan harika bir hediye seti kazandım, işte hediyelerim: Parker GT 15 dolmakalem ve tükenmez kalem seti, Diamine Emerald mürekkep, kedili çok şirin bir defter ve sevgili Mürekkep Faresi'nin zevkli seçimi olan Katherine Mansfield'in Bahçede Eğlence isimli öykü kitabı.

Hediyelere gerçekten bayıldım, dolmakalem ve mürekkep çifti hemen en sık kullandıklarımdan biri oldular. Ah bir de söylemeyi unuttum resimde gördüğünüz Legami'nin bu şipşirin not kartına tek kelimeyle bayıldım.

Şimdi gelelim Katherine Mansfield'e. Doğrusu kendisi önceden bildiğim bir yazar değildi. İş Bankası Yayınları'nın Modern Klasikler Dizisindan çıkan kitap 228 sayfa. Yazarımız 1888-1923 yıllarında yaşamış, Yeni Zellanda'da doğup, 19 yaşındayken yazar olmak üzere İngiltere'ye yerleşmiş. Kısa öyküler yazmış ve adını duyurmayı başarmış. 34 yaşındayken veremden hayatını kaybetmiş.

Kitapta 15 öykü bulunuyor. En uzunları Körfezde ve kitaba adını vermiş olan Bahçede Eğlence. Benim en beğendiklerim ise Kızın İlk Balosu ve Ölü Albayın Kızları oldu. Yazım tarzı olarak romantik denilebilir sanırım. Hikayelerin bir kadın tarafından yazıldığı çok net anlaşılıyor, oldukça hassas ve naif bir bakış açısı var, zaten yazarın resmine bakınca kendisinin de öyle olduğu görülüyor bence, çok beğendim. Örneğin "Kızın İlk Balosu"nda şen şakrak, heyecanlı bir balodaymışsınız gibi hissediyorsunuz gerçekten, müzikten ve kalabalıktan dolayı bölük pörçük yapılan konuşmalar, ilk balosuna katılmış bir kızın herşeyden kamaşan gözleri, tek kelimeyle harika bir öyküydü. Diğer öyküler de öyle güzel ki, tek bir ayrıntıyla sizi yakalamayı başarıyor. Tavsiye ederim, keyifli okumalar dilerim. Ayrıca Mürekkep Faresi'ne de bir kere daha teşekkür ederim:)

12 yorum:

  1. Yazarın resminden o kadar pozitiv enerji alıyoruz ki,kitabı beğenmemek mümkün değil bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size aynen katılıyorum Aslı Hanım, yazdığı öyküler aynen bu gördüğümüz resme uyuyor zaten, sevgiler:)

      Sil
  2. hımm, güzelmiş bak hepsi :) güle güle kullan,
    mansfield da okunması gerekenler arasında aslında, kısa öykü tarihinde yeri var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Narda'cım, yazarı ben çok sevdim, gerçekten çok hoş öykülerdi, yorumun için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  3. aaaa ama hediyeler çok güzel yaaaa vallaaaa :)

    bu yazarın bi kitabını okudum sahafta bulup ama şimdi adını unuttum kitabın ama ölü albayın kızlarını hatırlıyom aaaa kitabın adı buydu işte nette baktım evet :)

    YanıtlaSil
  4. Aynen ben de bayıldım hediyelere:)) Ölü Albayın Kızları ne güzeldi ama, küçük detaylara bayılıyorum, çok sevdim ben de:)

    YanıtlaSil
  5. Hediyeleriniz süper güle güle kullanın. Yazarı ilk defa duydum. Bulursam alabilirim notumu aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim İlhan Bey, yazar gerçekten çok naif, ben çok beğendim, sizin de beğenceğinizi umarım, seveni çokmuş zaten:)

      Sil
  6. Güle güle kullanın..

    YanıtlaSil
  7. Virginia Woolf'un bile onun gibi yazmak isterdim dediği yazar, benim de en sevdiklerimden. Özellikle Şarkı Söyleme Dersi kitabının yeri çok ayrıdır. Kitaplarının bu güzel kapaklarla yeniden basılması da çok hoşuma gidiyor. Keyifli yazmalar ve okumalar diliyorum Eren'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo bunu duymamıştım, gerçekten naifliği ve hayatıyla da beni çok etkiledi bu yazar. Gerçekten kapağı benim de çok hoşuma gitti, keyifli okumalar ve yazmalar Biblio'cum:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...