6 Nisan 2015 Pazartesi

Kristal Çocuklar - Doreen Virtue

Her anne baba çocuğunu en iyi şekilde anlamak ve ona en iyi imkanları sunmak ister. İşte Kristal Çocuklar da farklı özellikler gösteren bazı çocuklar. Yazarımız Doreen Virtue melekler konusunda kendini geliştirmiş doktoralı bir piskolog. Daha önce de hatırlarsanız İndigo Çocuklar gündeme gelmişti, bunlar yine farklı özellikler gösteren çocuklar. İndigolar dünyanın daha güzel bir yer olması, adaletin gelmesi için mücadele etmenin gerekli olduğuna inanan çocuklar. Kristal Çocuklar ise anlayış ve hoşgörülü, her şeye sevgiyle yaklaşan çocuklar. Bu ince kitapta yazar kristal çocukların özelliklerini sıralamış, kristal çocukların davranışlarına bazı örnekler göstermiş ve onlara nasıl davranılması gerektiğini yazmış. Yazara göre kristal çocukların bazı özellikleri şunlar;

* Yüksek düzeyde duyarlılık
* Geç konuşmak veya telepatik yetenekler
* Dikkat çekici ve olgun bakışlı gözler
* Hayvanlar ve doğaya ilgi ve sevgi
* Kaya ve kristallere ilgi
* İnsanlara yakınlık
* Müzik ve dansa ilgi
* Resim ve sanata ilgi
* Hassas uyku düzeni
* Hassas cilt
* Yemekte seçicilik

Benim fikrime göre ise her çocuğu bir kristal çocuk gibi kabul etmeli ve ona sonsuz sevgimizi vermeli:) Bu kitabı keyifle okudum, çocukların deneyimleri ise insanı duygulandırıyor, bütün çocukların birer melek olduklarını gösteriyor. Keyifli okumalar:)

12 yorum:

  1. Çocuklar gelecektir, daha iyi bir dünyanın umudu onlarda. Bugün yazdığım yazıda bahsettiğim gibi bir katile caniye dönüşmeleri de bir bilimadamı, bir doktor ya da insanlara herhangi bir yerden iyilik yapmaya devam eden saf kalmış insanları oluşturmak da elimizde. Başta kendi çocuğumuz sonra çevremiz, ulaşabildiğimiz her çocuk için bir şeyler yapmalı. Hiçbir şey yapamıyorsan başını okşamak sevgini göstermek bile yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel dediniz, kesinlikle, her çocuk saf ve tertemiz bir varlık olarak dünyaya geliyor, biz de her çocuk için bir şeyler yapmalıyız, en azından dediğiniz gibi sevgi verebiliriz onlara, sizin gibi genç bir arkadaşımızın (öğrenciydiniz sanırım hala?) bu duyarlılığa sahip olması ne kadar güzel:) bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Ebeveynlere duyurulur... :)

    Ben de beklerim... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, geliyorum ziyaretinize:))

      Sil
  3. İndigo çocuklaaaar. Tanıdık geliyo sanki. :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet özellikle 10 yıl önce falan çok yazılıp çizilmişti indigo çocuklar hakkında:) ben teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  4. akaşa yayınları çok okuyom ben yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok okuyorum akaşayı evet güzel kitapları var:)

      Sil
  5. hım , gerçekten ilginç , okumanın gerekli olduğu kitaplardan sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş ve pozitif duygular uyandıran bir kitaptı...:)

      Sil
  6. Bu kitap tam benlik hele ki evde 10 aylık bir canavar varken harika olacak bu kitabı okumak,paylaşımına sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim ufaklığınızınla her gün yeni bir şeyler keşfediyorsunuzdur, evet bu kitabı beğeneceğinize inanıyorum, yorumunuz için ben teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...