2 Temmuz 2015 Perşembe

Tavşan Faktörü - Leslie Householder

2008 yılında Butik Yayınlar'dan çıkmış olan kitap, size daha önce bahsettiğim The Key kitabı gibi yıllardır kütüphanemde okunmayı bekliyordu. Nedense içinde ilginç bir şey bulacağımı sanmıyordum. İtiraf edeyim belki de üzerindeki "15 TL değil, 4 TL" ibaresi kitabı biraz "ucuzlaştırmış" olabilir gözümde. Ama geçenlerde 160 sayfalık kitabı neredeyse bir günde okudum, zaten çok kolay okunan bir kitap. Secret, The Key ve benzeri kitaplarda açıklanan çekim yasasının hikayeleştirilmiş versiyonu diyebiliriz bu kitap için. Doğrusu çekim yasası kitapları bakliyatlarla yanyana satıldığı için dudak büktüğümüz kitaplar. Nedense her şeyin bu kadar kolay olacağına inanamıyoruz, "Ne yani ben evrene mesajımı gönderdim diye dileğim gerçek mi olacak?" diyoruz:)) İşte Tavşan Faktörü çekim yasasının prensiplerini, daha çok da maddiyat konusundaki prensipleri hikayeleştirmiş, üstelik bu şekilde yazıldığı için kahramanımızın da şüpheli yaklaştığı konularda kafamızdaki sorulara açıklama alabiliyoruz. Richard maddi açıdan oldukça zor durumdadır, onca çabasına rağmen ailesiyle çok zor şartlarda yaşamaktadır. Bir gün başını alır evden çıkar ve ormanda değişik bir deneyim yaşar. Burada kese kağıtları, tavşanlarda dolu garip dünyada yoldan geçen insanlarla yaptığı konuşmalar sayesinde çekim yasası hakkında bir sürü şey öğrenir. Çok özet bilgiler ve püf noktalar içeren bir kitap, okumanızı kesinlikle tavsiye ederim, her şey çok basit:)

2 yorum:

  1. ismi çokoş bi keree. çekim yasası ise var tabii ki. herhalde gündelik hayatta çok vardır. aslında her an bile var yani. maddiyat ise okumalı. kişisel para durumu en kötü olduğum konu yaa. :) hatasız düşünme sanatı da iyi kitap bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şirin bir tavşanın ismini vermişler:)) Evet özellikle çekim yasasıyla ilgili çok pratik ve uygulanabilir ipuçları var. Bak bunu bilmiyordum, oku o zaman sen bunu:)) tamam aklımda olsun hatasız düşünme sanatı, saol:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...