12 Ağustos 2015 Çarşamba

Holografik Evren - Michael Talbot

Ruh ve Madde Yayınları'ndan 1997 yılında çıkan kitap, 2004 yılında üçüncü baskısını yapmış. Yazar kitabında bol bol kuantumdan bahsediyor, birazdan da açıklayacağım gibi. Kurgu romanlar yazdığı gibi bu kitabı gibi spiritüel kitaplar da yazmış. Ve en ilginci 1991 yılında bu kitabı yazdıktan 1 yıl sonra, 38 yaşında lösemiden vefat etmiş. 480 sayfalık bu kitap 3 bölümden oluşuyor.

İlk bölüm Gerçeğin Şaşırtıcı ve Yeni Bir Görünümü, beyin ve evrenin bir hologram olduğunu fiziğe dayanarak açıklıyor. Özellikle kuantum teorisinde rol oynamış Bohr, Einstein ve Bohr gibi fizikçilerin bu konudaki ilişkilerine de yer vererek tarihsel gelişmeleri de anlatıyor.

Zihin ve Beden ismindeki ikinci bölümde insan zihninin gücünden bahsederek düşüncelerimizle hayatımızı, bedenimizi ve yaşadığımız olayları değiştirebileceğimizi anlatıyor, bu bölümde kendisinin ve diğer insanların bu konulardaki deneyimlerine de yer vererek ağzınızı açık bırakacak bilgiler aktarıyor. Örneğin zihnimizle istediğimiz bir şeye kavuşmak, geleceğe yön vermek mümkün, peki aynı şekilde geçmişi bile değiştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Bir örnek vereyim, mesela yapılan bir deneyde (bu arada kitapta bahsedilen örneklerdeki kişiler vb. ilgili bilgiler kitabın arkasındaki notlar bölümünde yer alıyor, yani bahsedilenler "anonim" veriler değil) bas ve tiz seslerden oluşan ses kayıtları dinletilen deneklerden tiz seslerin süresini uzatmaya odaklanmaları istenmiş, sonuçta hali hazırda yapılmış olan bir kayıdı değiştirmeye çalışmaları isteniyor ve deney sonunda gerçekten kayıttaki tiz seslerin süresinin arttığı görülüyor, gerçekten çok ilginç! Zihnimizi kullanarak sağlığımız üstünde de çok olumlu sonuçlar alabileceğimiz yine örneklerle anlatılmış.

Üçüncü bölüm Uzay ve Zaman ise aşağı yukarı kitabı özetler nitelikte genel bir bölüm, doğrusu son bölümde biraz sıkıldığımı itiraf edeyim. Bu bölümde beden dışı deneyim, ölüme yakın deneyimler gibi konulara da yer verilmiş. Kitap gerçekten bu konuda bulabileceğiniz en ilginç ve kampsamlı kitaplardan birisi. Yazarın teşekkür sayfasında gördüğünüz isimlerin hepsi felsefe, tıp ve fizik doktorları. Sonuç olarak ben kitabı çok beğendim, alanındaki öncülerden olduğunu söyleyebiliriz. Konu ilginizi çekiyorsa mutlaka tavsiye ederim, keyifli okumalar.

10 yorum:

  1. Bu kitabı seneler evvel, sanıyorum 99-2000 gibi okumuştum. Okumama vesile olan da, benimle aynı liseden mezun ve Amerika'da fizik alanında araştırma görevlisi olan bir abimizin gazetede verdiği röportajdı. O kadar etkilenmiştim ki, koşa koşa gidip almıştım. Özellikle solucanlar üzerinde yapılan hafıza ve beyin deneyleri beni çok etkilemişti. Sanırım yeniden okumanın zamanı gelmiş. Teşekkürler Eren!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okuduktan sonra uzun süre etkisinde kaldım, zihnimizin gücünü çok etkili bir şekilde anlatıyor Zeynep'cim, ara ara okumak lazım:) ben teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  2. Özellikle geçmiş yorumu çok ilginç. Merak ettim ve youtubeda bir videosunu buldum, birazdan onu da izleyeceğim. Kitaptan haberdar ettiğin için teşekkürler Eren'cim, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de kitapta en çok şaşırtan şeylerden biri bu oldu Bibliocum, çok ilginç bir kitaptı gerçekten, videolarda da çok şey bulmak mümkün, ben teşekkür ederim yorumun için, sevgiler:)

      Sil
  3. Ben böyle kitapları çok severim, tanıtım için teşekkürler, derhal bakacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç bir kitap begeneceginizi tahmin ediyorum, yorumunuz icin tesekkur ederim, sevgiler:)

      Sil
  4. yayınevini biliyom yazarı da biliyom kitabı bilmiyom amaaa sevdiğim konular yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deepcim okusan kesin çok hoşuna gider, bulursan kaçırma, tam senlik:)

      Sil
  5. Selamlar,
    kitapta mevzubahis olan konuları pratiğe dökebildiniz mi? Kitabı henüz okumadım sadece biraz inceledim ve bizim gibi sıradan insanlar için gündelik hayatta bir karşılığı olurmu diye merak ediyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz, ben olumlu düşünmenin faydasına inanıyorum, yalnız kitapta özellikle tekrarın önemi vurgulanıyor, örneğin istediğiniz bir şeyi her gün düşünmelisiniz deniyor, size "düş panosu"nu araştırmanızı öneririm, benim yaptığım ve sonucunu aldığım bir uygulama olmuştu (internette bulabilirsiniz anlatımını), kitaptaki fikirlerden hareketle yapılan bir uygulama... Bunun dışında daha pratik uygulamalar için The Key (Joe Vitale) ve Tavşan Faktörü kitaplarını öneririm. Keyifli okumalar dilerim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...