2 Eylül 2015 Çarşamba

Frambuazlı Hayat - Deep Tone

Çok sevgili blogger arkadaşım Deep Tone kısa zaman içinde üçüncü kitabını çıkartıp biz takipçilerin sevindirdi. Yazarın bundan önceki kitapları "Sade ve Derin" ile "Derin Mavi" isimli kitaplarından daha önce bahsetmiştik zaten. Temmuz 2015’de basılan kitap bu sefer Gece Kitaplığı’ndan çıkmış. Kitap kapağındaki fotoğrafı yazarımız Alaçatı’da kendisi çekmiş, gerçekten de Frambuazlı Hayat ismine yakışır frambuaz tadında bir resim bence:) 214 sayfadan oluşan kitabın alt başlığı “Sade Yaşam Mavi Düşler Derin İzler”. Zihnimiz bu kelimeleri ikili ikili gruplandırıp kendiliğinden araya virgül koysa da bence yazar burada özellikle virgül kullanmayıp serbestçe bağlamış kelimeleri. Zaten Deep Tone'un en büyük özelliklerinden biri de bence bu serbest çağrışımlara uygun şekilde yazması, okura da yaratıcılık anlamında iş düşüyor burada. Evet kitap sanat, kültür, insan, yaşam, gelişim, mevsimler: yaz (yazarın en sevdiği mevsim:), müzik, yansımalar, düşünceler ve denemeler gibi bölümlerinden oluşuyor.

Sanat, kültür, müzik, sinema, edebiyat zaten Deep Tone’un birincil konuları, okurlarına kitabında pek çok filmden ve sanatçıdan bahsederek yeni keşifler yapma olanağı sunuyor. Yansımalar kısmında ise kurgusal kesitlerle pek çok farklı konuyu işlemiş. Zaten blogunun takipçileri onun bu yazım tarzına aşina. Denemeler kısmında da şiirsel bir dil kullanmış, çok sevdim:)

Bu yazılarda yazarın birikimini görebiliyoruz, birikim bir yana çok kendine has bir uslübu var, hayata herkesten farklı baktığı anlaşılıyor. Bir kere, bizim görüp geçtiğimiz ayrıntılar Deep Tone ilham kaynağı olabiliyor. Her zamanki gibi okuyup geçilecek değil üzerinde düşünülecek, hatta ilham alınacak, hatta hatta hayata bakşınızı değiştirebilecek şeyler yazmış Deep Tone. Çok sevdiğim iyi kalpli arkadaşım için her şeyin güzel olmasını diliyorum ve sıkı bir okuru olarak da en kısa zamanda yeni kitaplarını okumayı diliyorum:)

10 yorum:

  1. çok güzel görünüyor kitap.. bol satışları olur inşallah... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet frambuaz tadında bir kitap, inşallah, yorumunuz için teşekkürler:)

      Sil
  2. Deep hep kitap çıkarsın ya. Kitabın kapağını ismini falan görünce çok tatlış geldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, Deep'ten tatliş olmayan bir şey çıkmaz kiii:))

      Sil
  3. offff gözlerimi yaşarttın amaaaaa :) sen de çok iyi kalplisin ki ondan böle güzel şeyler sölüyon yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deepciiim Senin yorumun da beni cok mutlu ettii kiiii, cok tesekkur ederim:)

      Sil
  4. Selam Eren. Beni de heveslendirdin şimdi. Listeme koyuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam Elif, beğeneceğini tahmin ediyorum, yorumun için teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. ay bu kitabın yazarı çok tatlı, ne yazsa okurum ben yani, bence sen de oku:)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...