20 Ekim 2015 Salı

Bir Rüya Gibi Hatırlıyorum Seni - Nazlı Eray

Bir Rüya Gibi Hatırlıyorum Seni - Yaşamımdan Anılar 2, Doğan Kitap'tan 2013 yılında çıkmış, kitap 268 sayfa. Nazlı Eray yaşamından anıları hoş bir romana dönüştürmüş. Çoğu akrabası vefat etmiş olan Nazlı Hanım'ın geçmişle tek bağı yaşlı teyzesidir, çok yaşlı olan Münire Hanım'ın hafızası ise sürekli gidip gelmektedir. Kitaptaki kronoloji Nazlı'nın İstanbul'da yaşadığı bir kalp kırıklığı sonucu Ankara'ya anneannesinin yanına gelişiyle başlıyor, ama kitap kronolojik bir sıra takip etmiyor. Kitabın ana konusunu Nazlı'nın Ankara'ya geldikten sonra -ortak arkadaşları Fevzi'nin arkadaşı Metin'e "yalnız bırakmaması" ricasıyla- Metin'le tanışıp ona aşık olması, ancak kendisi de ona aşık olan Fevzi'nin aralarını bozmasıdır aslında. Nazlı bu aşk için çok çaba harcamıştır, hatta karlı bir kış günü onun peşinden Konya'ya bile gider. Ben izlediğim bir televizyon programında Nazlı Eray kitabın belki de en heyecanlı bu sahnesini anlatıyordu, üstelik bunların gerçek anılar olması beni ayrıca etkilemişti. Yazar hem bu gençlik aşkını, hem de ailesinde kendisini etkilemiş olayları adeta çağrışımlardan giderek "anımsamış". Kolay okunan keyifli bir kitap, tavsiye ederim:)

10 yorum:

  1. Nazlı Eray, severim...
    Keyifli okumaların olsun.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Okuyancım, sana da keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  2. Görüyorum bu kitabı raflarda, ama henüz alıp okumadım. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir kitap, tavsiye ederim, sevgiler:)

      Sil
  3. Nazlı Eray hayal dünyası çok zengin olan bir yazar,
    gerçek yaşamından kesitleri okumak isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu kitapta da yazar kendi yaşadıklarını bir yazar hassasiyetiyle ve şiirsel bir dille aktarmış, tavsiye ederim, sevgiler:)

      Sil
  4. Böyle bir olay özellikle aşk kısmı gerçek olunca kahramını da ünlü bir yazar olunca tabii ki ortaya çok etkileyici, hüzün dolu bir hikaye çıkar. Bu güzel paylaşım için teşekkür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğiniz gibi İlhan Bey çok hoş, etkileyici bir hikaye olmuş, üstelik yaşanmış bir aşk hikayesi, ben teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  5. ay okuyim bunu taam. hoşmuş konusu. nazlı eray iyi yazar ya. bikaç kitabını okudum. biraz çılgın birine benziyo. ankarada yaşarmış ivit :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Deepcim seveceğini tahmin ediyorum, keyifli bir hikaye, evet öyle:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...