4 Kasım 2015 Çarşamba

Sana İhtiyacım Var - Judith McNaught

Epsilon yayınlarından çıkmış olan kitabımız 320 sayfa. Judith McNaught en sevdiğim aşk romanı yazarı, ama özellikle tarihi aşk romanlarına bayılıyorum. Bu ise daha önce okuduğum "Kalbim Sende Kaldı" gibi günümüzde geçen romanlarından biri. Bu arada hemen belirteyim ne kapak ne de kitabın ismi konuyla ilgili, epsilon yayınlarını eleştireceğim burada, kapak hazırlanırken en azından internetten kitabın konusuna bir baksalardı, kitapta ne deniz ne kumsal var. İsimde de benzer bir durum var, orijinal ismi Tender Triumph (şefkatli/hassas zafer)olan kitaba isim olarak sadece bir kez geçen ve konuyu pek de yansıtmayan Sana İhtiyacım Var gibi bir başlık düşünülmüş.Daha önce okuduğum Kalbim Sende Kaldı'nın ismi de Double Standards (Çifte Standart) idi. Malesef başlık olarak hep "sana ihtiyacım var", "sen gelmeden önce", "seni beklerken" gibi çok tekdüze ve sıradan isimler seçilmesi bana göre kitapların ve yazarın değerini düşürüyor, sanki yazar bu kitapları makina gibi otomatik yazmış da isimler de böyle tekdüze, makinadan çıkar gibi seçilmiş.

Hayalimdeki Katie(Emma Stone)ve Ramon(Eric Bana) :)

Neyse, gelelim konumuza, 1983 yılında yazılmış olan romanımızın ana kahramanı zengin ve güzel Katie, bir Amerikalı, iyi bir işi var ve bağımsızlığına düşkün. Bir gün yolu bir zamanlar son derece zengin ve başarılı bir iş adamı olan şimdiyse iflasın eşiğindeki Ramon ile kesişir. Ramon Porto Rikolu'dur ve biraz maçodur. İlk andan itibaren aralarında müthiş bir çekim olsa da Ramon'un maço tavırları Katie'yi korkutur. Ama yine de Amerika'daki hayatını bir kenara bırakıp Ramon ile Porto Riko'ya gider. Peki ama bu aşk nasıl sonuçlanır? Büyük ihtimalle doğru tahmin ettiniz:)) Yazarımız mantık sınırlarını zorlayan bir aşk romanı yazmış ama yine de seviyoruz Judith Mcnaught'u. Bu arada goodread sitesinden yazarın kitaplarına baktığımda en düşük puanlı kitabının bu olduğunu görüyoruz, Kalbim Sende Kaldı da nispeten düşük puan almış. Keyifli okumalar:)

16 yorum:

  1. Judith McNaught kitaplarını ben de çok seviyorum :)) Tarihi aşkları da favorilerim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk romanı okumak istediğimde tek seçimim benim de kendisi:)) yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. yorumlarını ve tanıtım içeriğini sevdim. kitap çok ilgimi çekmedi ama böyle tanıtırsan herşey okunur ((:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, yorumunuz beni çok mutlu etti, sevgiler:)

      Sil
  3. Düşük puan aldığını söylediğiniz bu iki kitabı McNaught'un yazmadığını düşünüyorum... hakikaten çok kötülerdi ve yazarın tarzı ile de uzaktan yakından ilgisi yoktu... özellikle sana ihtiyacım var daha kötüydü... hayalet yazarlar var biliyorsunuz hatta bunlar bir ekip bile olabiliyor... bölüm bölüm başka birileri yazıyor... yazar bir şekilde yazamadığı zaman onun ismi ile başkaları yazıyor... okuyucuyu bir yere kadar kandırabiliyorlar... ben bu iki kitapta o şekilde bir durum olduğunu düşünüyorum... çünkü eskiden yazdığı günümüzde geçen romanlarının da kalitesi çok iyidir... sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Hanım ne kadar haklısınız, şimdi düşününce kesinlikle olabilir diyorum:)) elimde yazarın günümüzde geçen iki romanı daha var, onlardan ümitliyim:) yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  4. İşi Tamamen ticarete döktüklerinden ne kapağa ne de isim çevirisine önem veriyorlar. Bir de kapağa bakıp kitap alan insanlar var belki onlar için yeşvik edici bir unsur görmüşlerdir deniz ve kumu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız İlhan Bey, kapağa bakan da "işte deniz, kum, tam bir tatil kitabı diyecek":) "aşk romanı" denilince biraz hafife alınıyor belki de ondan, fazla önemsemediklerinden böyle yapmış olacaklar...

      Sil
  5. güzelmiş bu arada bloğunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım, bana da bekliyorum, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, hoşgeldiniz, ben de hemen sizi ziyarete geldim,sevgiler:)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim:)

      Sil
    3. ben teşekkür ederim:)

      Sil
    4. Tarihi aşk romanlarını çok severim.Bu yazarı henüz denemedim ama kitaplarını hep görüyordum.Bir dahaki alışverişte alayım:)

      Sil
    5. Bir denemenizi tavsiye ederim gerçekten, bitirdikten sonra hoş bir mutluluk sarıyor içinizi, ama şu son iki bahsettiğim romanlarını tercih etmeyin derim:))

      Sil
  6. bu yazarı bi okucam ya bakalım ne zaman. julie garwood okuycam bi de sarah jio :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oku Deepcim, Sonsuza Kadar';ı oku, Mutluluk'u oku, Cennetin Krallığı'nı oku, sonra da kritik edelim, anime seyrettin mi?:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...