12 Şubat 2016 Cuma

Adı: Aylin - Ayşe Kulin

Ayşe Kulin sevip de Adı: Aylin'i hala okumayan kaldı mı bilmiyorum ama ben bugüne kadar onlardan biriydim:) Yazarın 1997'de basılmış olan bu kitabı, ilk kitaplarından biri sayılabilir. Elimdeki Ekim 97 baskısı ve temmuzdan beri 7 baskı yapmış. Adı: Aylin 328 sayfa, biyografik roman diyebiliriz tür olarak. 1938 doğumlu Aylin Devrimel, Ayşe Kulin'in akrabası ve aynı zamanda yakın bir arkadaşı. Gerçekten "roman gibi" diyebileceğimiz, son derece fırtınalı bir hayat yaşamış. Kendisinden 7 yaş büyük ablası Nilüfer ise hep onun yanında. Genç denebilecek bir yaşta annesini kaybediyor, Paris'te Lübnan'lı bir prensin ilgisinden etkilenince onunla evleniyor ama bu kısıtlı hayat onu çok bunaltıyor, bu sırada aşık oluyor. Neyse çok anlattım ama sonunda New York'ta ünlü bir psikiyatrist oluyor. Çok başarılı ve pırıltılı bir hayatı olsa da ruhu çalkantılarla sarsılıyor sürekli, aradığı mutluluğu huzuru bir türlü bulamıyor, hep bir umutla başlayan evlilikleri hüsranla bitiyor, ama o yine de yılmıyor, hep yeniliklere yeni projelere sarılıyor ve başarıyı da yakalıyor her zaman. Ancak ölümü son derece esrarengiz oluyor. Kitap bize bu şüpheli ölümün faili hakkında fikir yürütecek ipuçlarını da veriyor. Bu durumda ailesinin bu ölümü soruşturmuş olması gerekir ama herhalde bir sonuç vermemiş olmalı ki araştırmalar kitapta bununla ilgili bir şey yok. Son derece heyecanlı bu kitabı hala okumadınızda tavsiye ederim, kolay okunan ve "neler oluyor hayatta?" diyebileceğiniz bir kitap:))

12 yorum:

  1. Ayşe Kulin'in Adı Aylin'ini çok önce okumuştum. Siz yazınca olayları hayal meyal hatırladım. Kitaplığımızda hala duruyor olmalı. Belki yeniden okuyabilirim. Okuduğum kitapların kısa özetini ve bıraktığı etkileri kendi bloğuma yazmaya başladım artık. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten sürükleyici ve ilginç bir kitaptı. Bu arada blogunuzu ziyaret ettim ben de çok güzel, okuduğumuz kitapları unutmamak adına yararlı oluyor:) Ben teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  2. Çok yıllar önce okumuştum. hatta Ayşe Kulin'i ilk tanıdığım kitaptı. Sonra arkası arkasına kitaplarını severek okudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sondan başa gittim Defne Hanım, Ayşe Kulin çok sevdiğim bir yazar olmasına rağmen sıra Adı Aylin'e yeni geldi:) yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  3. Ayşe Kulin'in ilk kitaplarından birkaç tane okumuştum, en çok Adı Aylin ve Füreya aklımda kalmış.

    Aylin'in hastalarından bir rahibenin hikayesini kitabın en ilgi çekici yeri olarak hatırlıyorum ama sürekli ivmesi değişen bir hayatı anlattığı için genel olarak hoşuma gitmişti, ilkgençliğin verdiği merak ve heyecanla okumuştum.

    Hatırlattığın için teşekkür ederim Eren'cim. Şimdi tekrar okusam yine beğenir miyim diye merak ettim, kitaplıkta duruyor, bir bakayım en kısa zamanda. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Biblio'cum, Füreyya da en sevdiğim kitaplarından biri:) Evet benim de kitapta en çok ilgimi çeken kısımlardan biriydi rahibenin hikayesi, sonunda sanatla sağlığına kavuşması beni çok etkilemişti. Aylin'in hayatı inanılmaz gerçekten. Ben teşekkür ederim güzel yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  4. Sayenizde kitap okuyamayacağım kadar meşgul olduğum şu zamanlarda da okumuş gibi bilgileniyorum kitaplardan. Teşekkürler.
    Gülücüklü kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz beni çok mutlu etti, öyleyse ne mutlu bana, teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  5. Bu kitap için Ayşe Kulin'i Ayşe Kulin yapan kitap diyebiliriz sanırım. Yazarın otobiyografisini okudum. Adı Aylin'le tanınmaya ve okunmaya başlamış. Bu kitaptan sonra yayınevleri kitaplarını basmak için istekli olmuşlar. Ben kitabı birkaç yıl önce okumuştum. Gerçekten kitabı okuduktan sonra hayatım çok basit gelmişti. Millet ne hayatlar yaşıyor demiştim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğiniz gibi Ayşe Kulin'in kendini gösterdiği bir kitap. Aylin'in hayatı beni de çok etkiledi, ben de kendi hayatımla mukayese edince bir düşündüm:)) Etkileyici bir kitap gerçekten, yorumunuza teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  6. ay okudum ve çok sevdim, okuduğum tek ayşe kulin kitabı buuu. aylini çok sevdim tabii. bi deee bak, ankaraya gidince, anlattığı o yerleri arayıp buldum yaa, kızılay civarındaydı işteee :) off bizim hayatlarımız ne sıkıcı yaaaa hayat böyle yaşanmalııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne zevkli olmuştur ama, çok eğlenceli, ben de görmek isterdim. Aman deepcim sıkıcı mıkıcı valla ama kitabın sonları korkutucuydu bayağı:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...