21 Nisan 2016 Perşembe

Shokugeki no Souma

2015 yapımı 24 bölümlük bu animeden severek takip ettiğim What Happened To Elenda? blogunun sahibesi Elenda sayesinde haberdar oldum. Biliyorsunuz genellikle okul- romantizm türü izliyorum ama son zamanlarda izlediğim animeler birbirinin tekrarı gibiydi, zaten değişik bir tür denemek istiyordum ama bu derece değişiğini de ummuyordum. Türümüz “gastronomi”… :)

Souma’nın babasının esnaf lokantası vardır, hâlihazırda lokantada babasına yardım etmekte olan Souma’nın en büyük hayali bir gün babasından daha iyi bir şef olabilmektir. Souma orta okulu bitirince babası onun ülkenin en iyi mutfak sanatları enstitüsü olan Toutshuki’ye gitmesini önerir. Başta Souma bunu çok gereksiz bulmuştur ancak okula gidince burasının gerçekten çok özel yeteneklere sahip son derece zor bir yer olduğunu görür, bu da onun daha da hırslanmasını sağlar. Önce kaldığı yurtta bir çok iyi arkadaş edinir, biz de bu karakterleri yakından tanıdıkça gastronomi dünyasında yaşadıkları maceraları ve zorlukları daha da merakla takip ederiz.



İmdb puanı 8,4 olan bu son derece enteresan anime hakkında söylenecek çok şey var, öncelikle her bölümü büyük bir merakla ve bir an bile sıkılmadan izledim, bir 24 bölüm daha olsa onları da sıkılmadan izlerdim, bu arada izlerken aşçılıkla ilgili pek çok ilginç şey de öğreniyorsunuz, mesela eti pişerken yumuşatan üç şey soğan, bal ve ananasmış Bir de karakterlerin duygusal boyutu vardı, mesela okul müdürünün torunu ve okulun bir numaralı öğrencisi olan Erina kahramanımız Souma’ya gıcık olmakla birlikte aynı zamanda ilgi de duyuyordu, Souma’nın diğer bir hayranı çekingen ama kararlı Megumi’ydi ve tabi ünlü bir kasap zincirinin varisi olan Nikumi de Souma’ya gizliden gizliye ilgi duyuyordu, acaba Souma kimi seçerdi, bir de bu konulara girmiş olsalar herhalde bir 24 bölüm daha çıkardı. Bunun dışında bu seriden beklemeyeceğiniz şekilde cinsel göndermeler vardı, ilk bölümler oldukça şaşırtıyor insanı ama sonra alışıyorsunuz.

Son olarak serinin şarkılarını çok beğendim, öncelikle ilk 14 bölümün sonunda çalan ve yurttaki öğrencilerin masa başında krem karamel yeyip marshmallowlu sıcak çikolata içerken şarkı söyledikleri kısım çok hoşuma gitti, bir de son bölümlerin kapanışında çalan Sacchan şarkışı) Kısacası değişik bir anime izlemek isterseniz mutlaka tavsiye ederim, özellikle yemek turnuvalarının olduğu bölümler inanılmaz heyecanlıydı.Elenda da bu seriyi çok sevmiş, hatta serinin ikinci sezonu da geliyormuş, üstelik bu sefer Türk yemekleri de olabilirmiş içinde:) Çok merak ettim:) Elenda'nın seri ile ilgili bol resimli yazısını okumak için buyrun :)
Keyifli seyirler

17 yorum:

  1. Bu animeden öğrendiğim yemek püf noktaları saymakla bitmez. O bal - et kısmını sanırım hiç unutamayacağım :D Ama yapmayı denedin mi diye sorarsan genel kültür olarak kalması benim için daha hayırlı ahah :D Yazın çok güzel olmuş. Umarım sayende 1-2 kişi daha izlemeye karar verir. Sevdiğim animeler hep izlensin/sevilsin istiyorum ^_^ NOT: 2. Sezon Temmuz'da başlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de henüz denemedim ama çok güzel şeyler vardı gerçekten:) Teşekkür ederim, evet ben de:) ikinci sezonu merakla bekliyorum, sevgiler:)

      Sil
  2. eti pişerken yumuşatan üç şey soğan, bal ve ananasmış hıım bunu öğrendiğim iyi oldu
    sizin gibi güzel bloglar sayesinde anime meraklısı olup çıkacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha ne püf noktalar var:)) karnıbaharınız hafiften kararmışsa haşlarken suyuna biraz sirke koyabilirsiniz mesela:)) çok teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  3. anime izlemedim ben hiç , aslında oğlum da , yeğen de sürekli izliyorlar ama :D bulaşsam bırakamam diye korkuyorum sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet okunacaklar kitapların yanına bir de izlenecek animeler eklenecek Eylem'cim fena:)))

      Sil
  4. En son kaichou wa maid sama'yı izlemiştim, bu animeyi de not aldım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o da oldukça popüler bir anime, bunu da seveceğinizi umuyorum, sevgiler:)

      Sil
  5. Mimledim Sizi , yapmak isterseniz :)
    http://kitapeylemi.blogspot.com.tr/2016/04/mimyak-yeniden-yaz-tekrar-oku.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süredir mim yapmayı bıraktım Eylem'cim ama beni mimlediğin için çok teşekkür ederim, cevapları keyifle okudum bu arada, sevgiler:)

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. not aldım izlicem. off ya kore dizileri ve animeler izle izle bitmez kiii buna bi çözüm olmalı yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen bunu çok seversin Deepcim:) aynen aynen bir çözüm bulursan bana da yaz:)))

      Sil
  8. Anime pek izlemiyorum... :(

    Ama çizgi roman çok severim... :)

    Ve... blogdan bekleniyorsunuz, bir sorunun yanıtı için! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah çizgi romanlar da güzel tabi ama bende animenin yeri başka:) hemen geldim:))

      Sil
  9. şokugei satsuma toşibaaaa :))))) son yazımı okusan yaaaa noluuur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. satsuma yiyelim evet mis gibi:))) okudum kii yorum bile yaptım kiii:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...