8 Ağustos 2016 Pazartesi

Sınav Hortlağı – Sadık Yemni

Daha önce yazarın Muska ve Öte Yer isimli romanlarını okuyup çok beğenmiştim. Bunun üzerine yazarın diğer kitaplarını araştırdım, Sınav Hortlağı’nın ismi ilgimi çekmiş, ben de fazla düşünmeden almıştım. Doğrusu ben bir roman bekliyordum ama kitap gençlere hitabeden fantastik öykülerden oluşuyor, zaten kitabın alt başlığı da Tuhaf Ötesi Öyküler-1 (tabi ben bunu kitabı alırken fark etmemiştim). Çizmeli Kedi Yayınları’ndan 2012 yılında çıkan kitap 127 sayfa ve içinde 13 öykü var. Öyküler ayrıca Burak Ağdemir tarafından resimlenmiş. Öykülerde gerçekten enteresan fikirler var, örneğin ilk öykü ‘Aç Grip’de insanın sürekli beslenmesini gerektiren ölümcül bir grip virüsü anlatılıyor, ‘Öte Yer Fotoğrafçısı’ geçmişten sihirli fotoğraflar satılan bir dükkanını anlatıyor, “Agbogbloshie Affetmez” vefat etmiş karısını kıskanan bir adamın Güney Afrika’daki elektronik çöplüğünde karısının hard diskinde kanıt arayışını, ‘Cepcepniler’ görünmeyenlerle yapılan özel bir takası konu alıyor. Diğer hikayeler de en az bunlar kadar ilginç. Özellikle gençlerin hoşuna gideceğini düşündüğüm kolay okunan, hoş bir kitap. Keyifli okumalar:)

6 yorum:

  1. aklımda olsun :) içinde game theory var mııı bulanık mantık var mıııı :) bi de altın çağ yorumuna yanıt verdim kiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değişik bir kitap:) yok onlar için bakınız "gelişim için girişim":))) evet gördüm Deepcim, pambukkale, hattuşşaş demişsin mesela, teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. evet ben de öncelikle ismine bakıp aldım:)) bir hikayenin ismiymiş:)

      Sil
  3. aaa yine Yemni :D aç gribin konusuna benzer bir film izlemiştim , adamlar tadını ve kokusunu almadıkları için doyduklarını anlamıyorlar ve sürekli yiyorlar :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadık Yemni'yi sevdim, Alsancak Börekçisi'ni okuyorum şimdi:) aaa güzel filmmiş, tam benlik..:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...