1 Kasım 2016 Salı

Bir Daha Bak – Jodi Picoult

April Yayıncılık’tan 2010’da çıkan kitabımız 495 sayfa. Kapağın üzerinde “NewYork Times Bestseller” yazıyor. Arka kapaktaki tanıtımında ise “Çoğu eleştirmene göre 21. Yüzyılın en iyi romancısı” yazıyor. Yazar gerçekten oldukça popüler, son derece ilginç konuları işliyor romanlarında. Bir Daha Bak yazarın… romanı.

Fazla uzatmadan kitabın konusuna geleyim, kitabımız Amerika’nın Vermont eyaletinde geçmekte. Spencer Pike kendisi ne ait araziyi satmak ister ancak arazide bir hayalet görülmüştür ve inşaat işleri sırasında beklenmeyen aksaklıklar olmaktadır. Bunun üzerine bir “hayalet avcısı” olan Ross’a ulaşmışlardır. Ross’un ablası da olayların geçtiği Comtostook kasabasında XP (ileri derece güneş alerjisi) hastası oğlu Ethan ile yaşamaktadır. Vermont aynı zamanda 1931 yılında, Henry Perkins isimli gerçekten yaşamış bir profesörün Irk Islahı Çalışması adı altında insanları kısırlaştırma çalışmaları yaptığı eyalettir, bu sözde çalışmalar özellikle Kızılderili ve Çingene nüfusunu azaltmak için yapılmıştır. Irk Islahı Çalışmalarının gerisinde pek çok dram yatmaktadır. Bunlardan biri de Lea Pike’ın ölümüyle ilgilidir. Ross’un hayalet avcılığı acaba bu sırları ortaya çıkartabilecek midir?

Doğrusu konu oldukça çetrefilli, tüm karakterlerden kısaca bahsetmek bile paragraflar sürer. Kitabı beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Hele de uzun bir kitap olunca beğeni düzeyim harcadığım zamanla orantılı olarak azalıyor. Irk Islahı Çalışmaları konusu ilginçti, ama bu olay sadece arka planda kullanılmış. Kitapta sadece Lea Pike’ın yaşadıklarının anlatıldığı kısım ilgimi çekti. Kitabın başları özellikle hiç okuru çekmiyor, sıkıcı bir başlangıç yapılmış. Ross oldukça kasvetli bir karakter ve yine okuru sıkıyor, onunla ilgili kısımlarda da sıkıldım. Ayrıca hayalet konusu açıklığı kavuştuktan sonra kitabın sonuna kadar yine oldukça uzun bir kısım var, işin ayrıntı kısmı için de oldukça uzun bir kısım ayrılmış, ki zaten geri kalan karakterler de hiç merak uyandırmadığı için bu bölüm yine sıkıcı. Bu yazardan başka bir roman okumak istediğimi sanmıyorum. Siz bu yazarı okumuş muydunuz, beğendiğiniz romanları var mı?

10 yorum:

  1. Yorumuna üzüldüm açıkçası. Ben Picoult'u çok severim, bundan başka kitaplarını da okudum ve sevmiştim. Bunu da yıllar önce okuduğumda sevmiştim, şuan aynı şekilde etkilenir miyim bilmiyorum ama o zaman sevmiştim.
    Bundan daha farklı tarzda olan Kız Kardeşim İçin kitabını öneririm, o dram türünde ve sıkıcı değil bence hatta dokunaklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de yanlış bir zamanda okudum, biliyorsun insanın ruh haline göre beğenisi de değişiyor:) evet onu duymuştum, belki onu deneyebilirim, teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
    2. Doğru zamanda okumak gerçekten önemli. :)
      Dener ve seversin umarım. :))

      Sil
    3. Teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Yazarı çok severim, galiba bu okuduğum ilk kitabı ve bunu da çok sevmiştim özellikle hayal gücüne bayılmıştım. Bundan başka Abra Kadabra ve Ev KuralLarı'nı okudum. Ev Kuralları da ayrı güzeldi, eğer bir daha denemek isterseniz onu önerebilirim. gerçi sevmediyseniz denemek zor olur ama:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu ben hiç araştırmadan aldım bu kitabı Gül Hanım, belki kitaplarına baksaydım konusu daha çok hoşuma gidecek bir kitabını seçebilirdim, evet tekrar denemek isterim aslında, tabi evdeki okunmayı bekleyen kitaplar dağını eritebilirsem, sevgiler:))

      Sil
  3. picoult , iyidir ama , bir şans daha ver derim , kız kardeşim içini çok sevmiştim , sevmiştim demek doğru değil belki etkilenmiştim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kız kardeşim'in filmini izleyeyim dedim ama fazla dramatikti:) ama evet romanlarının konusu gerçekten ilginç, bir başkasını deneyebilirim, teşekkürler yorumuna Eylem'cim, sevgiler:)

      Sil
  4. konu güzel gözüküyo ama demek ki bayıyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok seveni olmuş ama bizim elektriğimiz pek tutmadı işte:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...