18 Aralık 2016 Pazar

Merih’te Panik – Robert Heinlein

Robert Heinlein ünlü Amerikan bilim kurgu yazarı, hatta bilim kurgunun öncülerinden, bir klasik. Ben kitabın Merih’te Panik ‘in Atak Yayınevi’nden çıkan baskısını okudum, yayın yılı…. Eser daha önce Yeni Dünyalar yayınevi’nden Merihten Saldıranlar adıyla çıkmış. Kitabın adı her ne kadar Merih’te Panik olsa da aslında Merih’te panik falan yok, neden böyle bir isim tercih etmişler anlamadım, zaten kitabın orijinal ismi The Puppet Master.

Kitabımız 192 sayfa. Konusu şöyle, 2017 yılındayız, ajan Sam özel olayları araştırmakla görevlidir. Teşkilat şefi son olarak onu insanların sırtına yerleşen uzaylı parazitlerle mücadele etmekle görevlendirmiştir, bu davada ona Mari isimli son derece güzel ve becerikli kadın ajan eşlik edecektir. Ancak konuyu araştırmak da çözmeye çalışmak da son derece zordur, çünkü iri bir sıçan boyutundaki parazitler kurbanların sırtına yerleşmektedir, ve giysilerin altından bunun görülmesi çok zordur. Üstelik bu parazitler kurbanların beyinlerindeki bütün bilgilere erişip onları istedikleri gibi idare edebilmektedirler. Sam ve Mari dünyayı bu parazitlerden kurtarmak için ellerinden geleni yaparken aşka düşmekten de kurtulamazlar…

Hemen her yerde rastlayabileceğiniz türden Mayk Hammer soslu bu bilimkurgunun sanırım özelliği türünün ilk örneklerinden bir klasik olması, bu açıdan denenebilir. Keyifli okumalar dilerim.

Resim:http://www.x-bilinmeyen.net/mynet_resimlerim/merihte_panik.k.jpg

14 yorum:

  1. Parazit kısmı hiç hoşuma gitmedi:( sanırım bana göre değil bu kitap...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parazitlerden ben de hiç hazzetmiyorum Gül Hanım:)) teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  2. Bilimkurgu ha, enteresan , bakınalım biraz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Eylem'cim, yazar oldukça meşhurmuş, ben de yeni öğrendim:)

      Sil
  3. Aslında bilim kurgu okumayı pek sevmem ama düşünebilim bu kitabı. Çevirmenler bazen saçmalayabiliyor buna birçok kitap ve film ismi çevirisinde rastlıyorum ne yazık ki. Güzel yazıydı. Teşekkrğelr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele eskiden film ve kitap isimleri çevirme konusunda çok daha yaratıcılarmış:)) teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
    2. Evey katılıyorum. Rica ederim. Sevgilerle :)

      Sil
  4. ay ben bunu okudum yaaa. çok eski baskı de miiii, 1970'ler di miii, sahaftan aldıydım yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet, valla Deepcim senden hiç bir kitap kaçmıyor...:)

      Sil
    2. ay dur bak ben bunu sahaftan aldım okudum şimdi izmirde annemlerde duruyor kitap kitaplıkta, hatta yazın gittiğimde izmire, yeğenim var, rima adında, o kitabı görmüştü aaaa merihte pandik demiştiiii :)

      Sil
    3. aa annenler İzmir'de miii?:) aa yeğenin mi var, adı Rima mı? ne güzeel:) çok şekermiş gerçekten:))

      Sil
    4. ivit ivit :) o zaman son öykümü okusan yaaa :)

      Sil
    5. okudum okudum süperdi her zamanki gibi, yoksa gerçek mi dedimm:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...