17 Şubat 2017 Cuma

Shokugeki no Souma - Sezon 2

Aylar önce ilk sezonunu izlediğim bu animenin yaz aylarında yeni sezonu yayınlandı. Önceki yazımda bahsetmemişim ama bu serinin yapımcısı J.C. Staff. Bu yapımcı aynı zamanda çok popüler olan ve benim de izlemiş olduğum Toradora!, Kaichou wa maid sama, Golden Time, His Circumstanes- Her Circumstances (Kareshi kanojo), kimikiss pure rouge animelerin yapımcısı.

Yine 13 bölümden oluşan seride, ikinci sezon hemen hemen tamamen "yemek savaşları"na ayrılmış, dolayısıyla oldukça hızlı bir akış var. Açıkçası ilk sezonun ritmini daha çok sevmiştim. Bu sezon yarışmacılardan birinin "döner" yapması vesilesiyle seri bizim basınımızda da kendine yer buldu, döner pişiren yarışmacı jüriden öyle övgüler aldı ki "biz bile döneri bu kadar iyi anlatamazdık," yazmışlar..:) İlgili haberlerden ikisi için buraya ve buraya bakabilirsiniz. Benim bu sezon en çok hoşuma giden bölüm ise yarışmacıların bir İtalyan tatlısı olan "semifreddo" pişirdikleri bölümdü.

Bu arada özellikle geçen sezonun jeneriklerini daha çok sevmiştim. Geçen sezonu daha çok beğenmeme rağmen bu sezonu da zevkle izledim, seride en son öğrenciler stajyerliklerini başarıyla tamamladılar ve kendi yollarını çizdiler, bu yüzden serinin devam etmeyebileceğini düşünüyorum, ama ben Souma'nın kendi restoranını nasıl yöneteceğini de merak ediyorum. Keyifli seyirler dilerim.

Resim: https://animegirlsnycdotcom.files.wordpress.com/2015/11/food-wars-shokugeki-no-soma-cover-1024x512.png?w=625

13 yorum:

  1. Yemekteyiz programı gibi bir şey mi? Anime pek izlemiyorum, 40 yılda bir izlersem yeğen oğlumun sayesinde izliyorum. Teşekkürler Eren'ciğim tanıttığın için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşçılar Yarışıyor tarzı bir şey:) ben de denk gelirse anneme izletmeye çalışıyorum, "anne bak çok pratik bilgiler veriyorlar" diye:)) ben teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  2. bu anime her daim benim karnımı acıktırıyor. zaten yemek yemeyi seven, Allen Walker iştahlı biriyimdir.
    shokugeki no souma'yı ne ara açsam yanıma abur cubur olsun, ekmek arası birşeyler olsun hazırladığımı bilirim.
    ilk sezondan sonra mangasını takip etmeye başlamıştım.
    bu sezon seyrettiğim animeler oldukça fazla olunca ikinci sezonu askıya aldığım bir kaç serinin arasında.
    doğrusu bu sezonu seyretmeden önce yazını okuduğuma memnun oldum. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de öyle izledim, hele semifreddo yaptıkları bölüm beni bitirdi, keşke daha çok tatlı yapsalardı ama:))) teşekkür ederim değerli yorumuna, sevgiler, iyi seyirler:)

      Sil
  3. Yemek yarışması fikri cazip geldi, yemek programlarını çok severim. Anime izlemişliğim henüz olmasa da :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman bunu seversiniz bence, insanın yemek yapası geliyor, öyle güzel şeyler yapıyorlar ki, ben çok sevdim, teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  4. Valla uzun zamandır anime izlemek istiyorum; bunu ciddi planlayacağım artık:)

    YanıtlaSil
  5. Burası da referans kaynağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika, umarım zevkine göre bir anime bulabilirsin Narda'cım, bunu duymak çok güzel, teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  6. Şu sıralar sağda solda orda bırda bloglarda o kadar çok karşılaşıyorum ki anime lerle artık izlemek şart oldu gibi hissediyorum. Herkes bu kadsr sevip izlediğini göre gerçekten çok güzel olmamalılar. Buda eğlenceli birşeye benziyor. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben özellikle 20 dakikada kafa dağıtmasını seviyorum:) şöyle kahvemi içene kadar bir bakıyorum bitmiiş:)) renkler, çizimler, müzik de güzelse değmeyin keyfime:)) teşekkür ederim yorumuna, özellikle yemek yapmaya ilgin varsa bu animeyi çok seversin, çok renkli ve eğlenceli, tavsiye ederim, sevgiler:)

      Sil
  7. ay listemde izlicem daha senden görmüştümdü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çikolata ve muz pek yok ama yine de seversin bence:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...