9 Mart 2017 Perşembe

Fimo İle Minyatür Ekmek Sepeti

Fimonun yeni kullanım alanları ile ilgili youtube'daki müthiş videoları keşfettiğimden beri bu yeni hobi sevdam devam ediyor. Biliyorsunuz şu yazımda fimo ile münyatür kupa yapma serüvenimi anlatmıştım. O yazımdan sonra bir çok harika video izledim ve bunları bir denemek istediğime karar verdim. Yalnız fimolar ateş pahası, ben de şansımı Aliexpress'te denedim.


Aslında her şeyden önce bana ilham veren youtube videosunu göstereyim size;
https://www.youtube.com/watch?v=yzS0jzLvh7I&t=16s


İşte bu videoya bayıldım. Öncelikle Aliexpress'te fimo aradım ve şunu buldum. Fiyatı muhteşem, çünkü şu an en ucuz fimonun paketi doların yükselişinden dolayı 9 TL, inanılmaz gerçekten. Yalnız ben ilanı iyi anlayamamışım, meğersem bu hamur kıvamında ve kendi kendine kuruyan bir cinsmiş. Gerçi benim yaptığım ekmekler için uygun bir malzeme oldu. Fimodan farkı, ondan çok daha yumuşak olduğundan en küçük basınçta bile iz olması.Yine de dediğim gibi ekmekler için bence fimodan bile iyi iş gördü. Ama örneğin sepeti bu malzemeden yapmam pek mümkün olmazdı, hem bu malzemeyi ip gibi inceltmek zor hem de -sepeti yaparken ben oluşturduğum ipleri alüminyum folyo ile kapladığım kibrit kutusunun üstüne sardım- ipleri herhangi bir yüzeye tutturmam/bastırmam mümkün olmayacaktı. Bunun dışında hemen hemen aynı uygulamaları yaptım, fimo cilası yerine şeffaf oje kullandım, ekmeklerin üstündeki haşhaş için ben karabiber kullandım, yine ben de renklendirme için toz pastel kullandım. Benim pandispanyalarım biraz yanık olmuş ama olsun:)) Yapması oldukça keyifli gerçekten, fimo ile çalışmalarımın devam edeceğini umuyorum:)

6 yorum:

  1. İlk kez görüyorum fimo ne? Hamur filan mı? Ay bayıldım, çok şeker, tıpkı gerçek ekmeğe benziyorlar, eline sağlık Eren'ciğim çok güzel olmuş, :))))
    Sevgiler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fimo 130C'de sertleşen renkli hamur:) öyle güzel şeyler yapıyorlar ki son zamanlarda gördüğüm kadarıyla, çok teşekkür ederim yorumunuza, eğlenceli bir uğraş, sevgiler:)

      Sil
  2. Bravo Eren Hanım, ben okurken bile yoruldum nasıl büyük bir emek:) ama insan sevince her şeyi yapıyor. Kolay gelsin, darısı yeni uğraşlara:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın Gül Hanım biraz geç cevap verdim, atlamışım yorumunuzu:) dediğiniz gibi insan sevince yorulsa bile önemsemiyor, sevdim ben bu fimo işini:)) teşekkürler yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  3. ay sen sevdin evet bu fimo şeysiniiii :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...