5 Temmuz 2017 Çarşamba

Thirst for Love - Yukio Mishima

Yukio Mishima en sevdiğim bir kaç yazardan birisi. Daha önce Bereket Denizi Dörtlemesi, Denizi Yitiren Denizci, Yaz Ortasında Ölüm, Dalgaların Sesi, Şölenden Sonra kitaplarını okumuştum. 1925- 1970 yılları arasında yaşamış olan Mishima'nın hayatına şu yazımda yer vermiştim. Yazar bu kitabını 1950 yılında yazmış, yazarın Bir Maskenin İtirafları'ndan sonra yazdığı ikinci kitap.

Thirst for Love, tahmin ettiğiniz gibi yazarın henüz dilimize çevrilmemiş bir kitabı. Ben kitabı daha önce bahsettiğim bookdepository.com sitesinden indirimli olarak aldım. Aslında Mishima'nın henüz dilimize çevrilmemiş bir çok romanı var. Can Yayınları'na bu konuda bir e-posta attım, cevap bekliyorum:)Yazarın en çok merak ettiğim kitaplarından biri de "The Temple of The Golden Pavilion".

Ben Random House, Vintage Classics serisinden çıkan 2009 baskısını okudum kitabın. 200 sayfalık kitabın baş kahramanı, orta yaşlarını süren bir kadın olan Etsuko. Çok sevdiği, ama buna rağmen aşkına karşılık bulamadığı, hatta onu pek çok kez aldatan kocası Ryosuke'yi tifo nedeniyle kaybeden Etsuko, son yıllarda şehir hayatını terk edip diğer iki oğlunun ailesiyle beraber Osaka'nın bir köyünde büyük bir evde beraber yaşayıp tarımla uğraşmakta olan kayın pederi Yakichi'den kendileriyle yaşaması için bir teklif alır ve teklifi kabul eder. Tokyo'daki hayattan çok farklıdır burada yaşam ama Etsuko uyum sağlar. Bir süre sonra kayınpederi ile arasında tensel bir ilişki başlar, Etsuko bundan pek hoşlanmasa da duruma kayıtsız kalır. Bu arada genç bahçıvan Saburo'ya karşı yoğun duygular duymaya başlar ancak Saburo ile evin hizmetçisi Miyo arasında bir ilişki vardır...

Hoş bir kitaptı, yazar insan doğasını irdeleme açısından çok başarılı gerçekten, Etsuko'nun ruh hallerini çok güzel analiz etmiş. Kitabın sonu da oldukça beklenmedikti benim için. Keyifli okumalar dilerim.

27 yorum:

  1. Mişima'nın Bereket Denizi dörtlemesini edinip okunacaklar arasına eklemiştim ama henüz okumaya fırsatım olmadı. Sizin yazınızla karşılaşınca bugüne kadar hiç Mişima okumadığımı tekrardan fark ettim. Can Yayınları tarafından yeni yayınlanan kitaplarının da olduğunu biliyorum. Mişima okumaya dörtlemeyle mi başlasam yoksa başka bir kitabını önerir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dörtlemeyle başlayın derim, serinin ilk kitabı Bahar Karları en sevdiğim kitaptır, umarım siz de seversiniz, yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
    2. Merhaba, Blog Atlası -1- / Blogların Gündeminde Neler Var? başlıklı yazımda bu yazınızdan kısaca bahsettim. Bilgi vermek istedim. Okumak isterseniz http://geceedebiyat.blogspot.com.tr/2017/07/blog-atlas-1-bloglarn-gundeminde-neler.html adresini ziyaret edebilirsiniz.
      Saygılarımla.

      Tuna BAŞAR

      Sil
    3. çok teşekkür ederim Tuna Bey, elinize sağlık, devamını bekleriz:)

      Sil
  2. Merak ettim kitabı. Umarım dilimize çevrilir de biz de rahat rahat okuruz. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çevrilir, çok önemli bir yazar, çok teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  3. yazarı ilk defa duydum desem ... hemen bakacağım ama ... merak ettim çünkü en azından Türkçeye çevrilmiş olan kitaplarından başlayayım ... sevgiler ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim çok sevdiğim bir yazardır Dilek'cim, umarım sen de seversin, sevgiler:)

      Sil
  4. Orijinalinden okuman harika :)) Yazarı son zamanlarda sıkça duyuyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevrilmemiş olmasından dolayı zorunlu bir okuma oldu ama:)) teşekkür ederim yorumuna, sevgiler:)

      Sil
  5. Çok teşekür ederim, tam aradığım yerden öneri geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre sevindim, umarım sen de seversin, sevgiler:)

      Sil
  6. Mishima'dan Bereket Denizi dörtlemesinin ilk kitabını okudum sevmiştim de ama nedense devamını bir türlü getiremedim:( Bu kitabın konusu da ilginçmiş. Japon yazarlar bu kayınpeder-gelin ilişkisini çok işliyorlar Kavabata'nın iki romanında da rastlamıştım. Keyifli okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Gül Hanım çok haklısınız, kayınvalide damat ilişkisi de hatırlıyorum bir romanda, çok ilginç gerçekten, yorumunuza teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  7. Konusu ilgimi çekti, kapağı da güzel 😄 Şu siteye arayıp bulamadığım kitaplar var onlar için bakayım iyi hatırlattın 😄 Teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Ya bir de senin çok güzel bir yazın vardı, yabancı kitap alma siteleri ile alakalı ama o yazını bir türlü bulamadım, eğer hala duruyorsa linki paylaşırsan çok sevinirim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://okumagunlugum.blogspot.com.tr/2017/04/bluza-da-35-kitaba-da-35.html şu yazım var, ama sadece bookdepository geçiyor içinde:) harika bir site cidden, keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
    2. Teşekkürler yine de çok güzel bir paylaşım gerçekten :).

      Sil
    3. çok teşekkür ederim:)

      Sil
  9. mişimi tımam. ingilizce okumak zevkli olur yaa. bi deee, before midnight bir üçleme yaaa. üç film. ethan hawke ve delpy. izlemediysen diğer ikisini de izleeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İvit Deepcim tavsiye ederim bunu:) izledim onları da evet güzeldi ama ben en çok bunu sevdim nedense, teşekkür ederiiim:)

      Sil
  10. Bereket Denizi'nin ilk kitabını aldım , daha önce de 1 ya da 2 kitabını okumuş ve kalmeini oldukça beğenmiştim :D harikasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Eylem'cim, seviyorum Mişima'yı:)

      Sil
  11. çeviri önemli ve bu konuda ülkemizde çok sıkıntı var,
    keyifli okumalar..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın Bahar'cım, bazen kitaptan soğutuyor çeviri gerçekten... keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  12. Hayatı roman gibi olan ender yazarlardan Bay Mishima'nın kitabı da okuma listemize girdi sayenizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevindim Süleyman Bey, umarım seversiniz siz de, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...