23 Nisan 2018 Pazartesi

İlişkiler - Rainbow Rowell



Sanıyorum “en iyi aşk romanları” listelerinden birinde görmüştüm bu kitabı, çok popülerdi ve iyi yorumlar almıştı, konusu da ilginç gelince okumak istedim.



Olimpos Yayınları’ndan 2011 Ekim’de çıkan kitap 427 sayfa, çevirisini Ayça Sağlam yapmış. Arka kapakta Jodi Picoult kitap hakkında “Bilgi çağında aşk hakkında sevimli bir avangart...” olarak tarif etmiş kitabı, ne etliye, ne sütlüye demiş resmen ya neyse:))



Kitabın alt başlığı “Hiç tanımadığınız birine aşık oldunuz mu?”


Gelelim konumunuza, Lincoln yanlış hatıralmıyorsam 28 yaşında. Bir gazetede geceleri çalışıyor ve aslında çok daha kalifiye bir eleman olmasına rağmen (bilgisayar mühendisi miydi acaba?) gazete çalışanlarının birbirlerine uygunsuz mailler göndermelerinin önüne geçmek amacıyla kullanılan webshark programı ile uygunsuz olarak işaretlenen mailleri okuyup gerekirse çalışanlara uyarı veriyor. Beth ve Jennifer de gazetede editör olarak çalışan iki arkadaş ve sürekli mailleşiyorlar. Bir bölüm Lincoln, bir bölüm Beth ve Jennifer yazışması okuyoruz. Beth çok yakışıklı ve havalı bir şarkıcıyla birlikte yaşıyor ama sanki ilişkileri biraz körelmiş. Beth evlilik teklifi bekliyor ama bu teklif gelecek gibi görünmüyor. Jennifer’de bebek sahibi olmak üzere. Lincoln üniversitede deli gibi aşık olduğu Sam tarafından terk edilince hayata ve aşka küsmüş gibi, annesiyle beraber yaşıyor ve hayattan bezmiş bir görüntüsü var. Amaaa... Beth bir gün onu görüyor ve Jennifer ile onu beğendiği hakkında yazışıyor, Lincoln de bunu okuyor ve çok seviniyor çünkü yazdığı maillerden ona hafif bir hayranlığı var.


Kitabı yarısında bıraktım çünkü çok sıkıcıydı, tam bir hayal kırıklığı, çok yüzeysel bir kitap. Beth ve Jennifer’ın yazışmaları çok suni. Lincoln -eğer çok süper bir tipi yoksa ki kitapta yok gibşi:)))- kolay kolay beğenilecek bir hali yok, duygusal zekası yok, barda bir kızla sohbet ediyor ve öyle saçma şeyler söylüyor ki... 
Kısacası, uzak durun, tam bir zaman kaybı.. Son olarak, “o kapak ne öyle???”


18 yorum:

  1. Ya aslında konusu güzelmiş ama demek ki yazar yazamamış.Kapak gerçekten çok kötü, beni alma diyor resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya evet internet aşkları popüler bir konu aslında ama olmamış yani..:) aynen kapak korkunç di mi Şule'cim?:))

      Sil
  2. Rowell'in okuduğum diğer kitaplar hosuma gitmişti o yüzden bunu da okumak istiyordum ama sanırım tavsiyene uyup uzak duracağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğer kitaplarını sevdiyseniz belki bunu da seversiniz, ben yazarın başka kitabını okumadığım için yorum yapamıyorum:)) teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  3. Bu tip klişe aşk romanları çok çok kötü oluyor genelde... :/ O yüzden uzak durmaya çalışıyorum. ;)

    YanıtlaSil
  4. Yazardan Elanor ve Park'ı okumuştum ben de, yapay bulmuştum. Yazarı nasıl bu kadar seviyorlar bazen anlam veremiyorum, renkler ve zevkler işte :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa o da bu yazarın mıydı, bilmiyordum, evet bana da yapay geldi, aynen, zevkler ve renkler..:))

      Sil
  5. ben okumuyorum sıkıntı yok :))

    YanıtlaSil
  6. susan elizabeth philipps-balayı :) bir dene :) yaa şey vardı yaa onu okusan yaa, kurtlara söle eve döndüm, bu yıl okuduğum en iyi roman halen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay süpersin Deepcim şimdi koşarak almaya gidiyorum o zaman:))

      Sil
  7. güzel Erenim mimlendin canım benim bekliyorum :)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çok teşekkür ederim Özlem'ciiim sevgileer:)

      Sil
  8. ayyyyy öykü sırası sana geldiiii :) iyice aşk öyküsü olduuuuu :) iris murdoch olsa nasıl yazardı acabaaa hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay tam benlik Deepcim evet çok heyecanlı ..:)))

      Sil
  9. oki tatlım , kitabın yanına bile yaklaşmayacam ... şaka bir yana zaman kaybı olan kitaplar çok sinir ediyor insanı ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) al benden de o kadar Dilek'cim, "neden?" diye soruyorum yazara..:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...