6 Haziran 2018 Çarşamba

Artık Ayrılsak Diyorum - Neslihan Acu


Neslihan Acu’yu yine sevgili arkadaşım Deep Tone tavsiye etmişti, ben de yine Nadirkitap’tan yaptığım bir alışverişte rastlayınca bu kitaba hemen aldım..:)

Neslihan Acu ilginç bir isim, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu, uzun süre mesleğini yaptıktan sonra bir dergide röportajcılık yapmış, o sırada ilk romanı Meltem K.’yi Kim Öldürdü’yü (2004) yazmış ve sonra devamı da gelmiş. 2008’den beri de Medyatava internet sitesinde yazılar yazıyormuş.

Bu romanı 2010’da Doğan Kitap’tan çıkmış, 298 sayfa. Roman, kahramanımız Esma’nın yakın geçmişinden başlayıp geriye doğru gidiyor. Son bölümde de bugünü anlatarak bitiriyor. Romanın isminden durumu tahmin etmek zor değil aslında. Esma, 40 yaşında, acılar çekmiş bir kadındır, eşi Fuat’la uzun yıllardır evli, genç bir kızı olan ancak mutsuz bir evliliğe hapsolmuştur. Fuat aslında kötü bir adam değildir ancak bir takım saplantıları onları bu noktaya sürüklemiştir. Tabi Esma’nın bu seçimi yapmasında, olayların bu şekilde gelişmesinde geçmişin büyük payı vardır.

Ben kitabı çok beğendim, yazar adeta kadın-erkek ilişkilerini, karı-koca ilişkilerini, düşünce tarzlarını çözmüş. Hikaye açıkçası oldukça gerçek ve dolayısıyla da oldukça üzüyor okurken, göz göre göre bir evliliğin çöküşü, hem de yok yere çöküşü aslında konu... Kısacası benim için ilgi çekici bir kitap oldu, kadın-erkek ilişkileri, evlilik üzerine okumayı seviyorsanız tavsiye ederim, keyifli okumalar.


12 yorum:

  1. İki güzel blog dostu tavsiyesi olan bu kitap okunur o zaman. 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım siz de beğenirsiniz, çok teşekkür ederim yorumunuza, geç cevabım için kusura bakmayın, hastalıktı bayramdı derken çok zaman geçmiş, sevgiler:)

      Sil
  2. Ben de deeptone'nun tavsiyesiyle (yazarı yani) İyi Tanrı'nın Çocukları'nı okumuştum. Ona da bir bakın Eren Hanım, iyi okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iddiali bir isim, bakayım Gül Hanım sizin beğeninize çok güveniyorum, tavsiyeniz için teşekkür ederim, geç cevabım için kusura bakmayın, sevgiler:)

      Sil
  3. Sayende hiç duymadığım kitap ve yazarları öğreniyorum Eren. Harikasın :-)

    Bu arada mim yapmadığını biliyorum ama blogumdaki bir mime seni davet ettim. İlgini çeker belki :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Şule'cim, seni ziyaret ettim, bu arada ne çok kitap okumuşsun:)) sevgiler:)

      Sil
  4. Şu anda satışı yok ama bulursam okuyayım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de nadirkitap.com^dan almıştım, keyifli okumalar, ben teşekkür ederim:)

      Sil
  5. bütün kitapları sarsıcı bencesiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyleymiş evet okumak istediğim kitapları çok Deep'cim, teşekkürler:)

      Sil
  6. duymamışım , üzüldüm ama not aldım :) teşekkürler canımcım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senden kaçmaz Eylem'cim:)) ben teşekkür ederim, sevgileer:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...