3 Ağustos 2018 Cuma

Harry Potter: Sihir Tarihinde Bir Yolculuk

Evet Yapı Kredi Yayınları'nda süper bir kitap yine. Aslında fazla söze hacet yok, tanıtım bülteni yeterince şey anlatıyor;

Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın yayımlanışının yirminci yılı şerefine, okurlar
bin seneyi aşkın sihirli bir tarihi kapsayan bu kitapta Sihirli Yaratıkların Bakımı’ndan
Bitkibilim’e, Karanlık Sanatlara Karşı Savunma’dan Astronomi’ye, Kehanet’e ve
diğerlerine, Hogwarts ders programında büyüleyici bir yolculuğa çıkarılıyor. British Library’nin arşivlerinden çıkan hayranlık verici eşyalarla, J.K. Rowling’in daha önce hiç görülmemiş eskizleri ve el yazmalarıyla ve çizer Jim Kay’in inanılmaz illüstrasyonlarıyla hayretten hayrete sürüklenmeye hazır olun. Felsefe Taşı’nın kökeninin, devasa ejderhaların ve baş belası ifritlerin arkasındaki gerçeği öğrenin; kendi iksirinizi yaratın; gerçek asaları ve bir adamotuna neyin çığlık attırdığını ortaya çıkarın; da Vinci’nin defterinin olağanüstü sayfaları arasında gezinin ve gece göğünün en kadim atlasını keşfedin. British Library  tarafından itinayla seçilmiş olan ve dünyanın dört bir yanından olağanüstü hazinelere yer veren bu unutulmaz yolculuk, Harry Potter hikâyelerinin kalbindeki sihrin tarihini ele alıyor.

Eh o zaman ben de kitaptan birkaç sayfa paylaşayım... :)


Kitap gerçekten Harry Potter hayranlarını çok mutlu ediyor, öncelikle mesella J.K. Rowling'in kendi orijinal çiizmleri var, taslakları var, değişitirilmiş bölümler var (İngilizce), Jim Kay'in illüstrasyonları var ve ayrıca İngiltere'deki cadılık ve büyücülük müzesinde sergilenen nesneler de bolca var. 

Kitabı çok beğendim, resimleriyle içindeki ilginç bilgilerle oldukça oyalayıcı. Şu sıralar satış dışı ama eminim yeni basımları hemen yapılır. 


J.K. Rowling'in çizimleri de gerçekten çok başarılı. Keyifli okumalar dilerim :)



16 yorum:

  1. Gerçekten çizimler çok güzel olmuş 😊 bu arada beklerim etkinlik var canım benim sevgiler 😊❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet J.K. Rowling çizimde de bayağı başarılıymış dedim ben de:) hemen geliyorum Özlem'cim:))

      Sil
  2. Hiç H.Potter romanı okumadım, oğlum okumuştu küçükken:) bir iki filmini seyrettim sadece. Meraklıları için çok güzel bir kitap gibi duruyor, elinize sağlık Eren Hanım sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de 1 veya 2 kitabını okumuştum ama filmlerine bayılıyorum esas:)) çok teşekkür ederim yorumunuza Gül Hanım, sevgileR:)

      Sil
  3. Çok güzel ve ilginç bir kitapmış gerçekten. Ben Rowling'in çizim yaptığını bilmiyordum. Hem yazıp hem çiziyor demek ki, hep ilk yazdığı Harry Potter'ı 13 mü 12 mi yayınevinin reddettiğini hatırlarım. Ama yine de şanslıymış sonradan önü açılmış.
    Eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de bu kitapla öğrendim Müjde Abla çizimleri oldukça başarılı ama:) evet gerçekten çok ilginç bir yayın hikayesi de var, uzun yıllar üstünde çalışmış yazar ve sonunda büyük başarı yakalamış, teşekkür ederim yorumunuza..:)

      Sil
  4. böyle ilistrasyonluı kitapları ben de çok seviyom,özellikle çocuklar için çok eğlenceli ve eğitici oluyor..ilginç bir kitapmış,alıp okumak lazım,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de canım sıkıldıkça karıştırıyorum, çok hoşuma gidiyor, evet ben çok beğendim kitabı, yorumunuza teşekkür ederim..:)

      Sil
  5. Gerçekten Harry Potter sevenleri çok mutlu edecek bir kitap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam koleksiyonluk Gül Hanım aynen, teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  6. Harry Potter hayranı olarak tabii ki kaçırmayacağım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arşivlik gerçekten Şule'cim kaçmaz, sevgiler:)

      Sil
  7. ay okunmaz mı bu yaa, görmemiştim saoool :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canın sıkıldıkça karıştır, süper şeyler var içinde, benim favorim J.K. Rowling'in kendi çizimleri oldu:)

      Sil
  8. Ha ri ka :D Bu kitabı inceledim ve çok beğendim :D Fuarlarda falan indirime girmesini beklemeye karar verdim, bir de A History of Magic'i daha çok merak ediyorum ama kur yüzünden onun da fiyatı uçmuş durumda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam senlik bir kitap gerçekten:)) history of magic de iyiymiş, bakayım ben de, teşekkür ederim tavsiyene, sevgiler:) (geç cevabım için kusura bakma)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...