21 Nisan 2017 Cuma

Masallar Diyarı, Dilek Büyüsü - Chris Colfer

Bilgi Yayınevi'nden Ekim 2016'da çıkan kitap, kapağında "NewYork Times Çok Satanlar" ibaresini taşıyor. 443 sayfalık kitabın yazarı Chris Colfer 1990 doğumlu, resimde de gördüğünüz gibi oldukça genç, üstelik sadece yazar değil, oyuncu (Glee dizisinde başrol oynamış, bu rolüyle Altın Küre kazanmış) ve şarkıcı. Wikipedia'dan öğrendiğimize göre 2011 Time 100 listesinde göre dünyanın en etkili 100 kişisinden biri. Yine aynı yazıda son derece ilginç şu cümle ile karşılaştım; "Okulda kendisi ile çok fazla alay edildiği için, 7. sınıfın yarısını ve 8. sınıfı evde eğitim alarak tamamlamıştır." Ancak devamında şu cümle yer alıyor; "Colfer Clovis East Lisesi'nde öğrenciyken, münazara kulübünde yer alarak katıldığı birçok yarışmadan ödül kazandı. Lisedeki son yılında, tüm rollerin cinsiyeti tersine çevirilmiş bir Sweeney Todd uyarlaması yazdı, yönetti ve başrolünü üstlendi." Kısacası çeşitli yeteneklere sahip, ilginç biri gibi görünüyor Colfer.

Kitaba gelirsek, Alex ve Conner yakın zamanda babalarını kaybetmiş olan ve bunun getirdiği sıkıntılarla mücadele etmeye çalışan 12 yaşında ikizlerdir. En büyük avuntuları babalarının onlara küçükken okuduğu peri masallarını hatırlamaktır. Babaanneleri onlara doğum günlerinde, küçükken okudukları o masal kitabını hediye eder. Alex kitaptan gelen uğultuları fark eder ve kısa süre sonra da kitabın içinden masallar diyarına düşer, tabi arkasından da Conner. Hep dinledikleri o masalların kahramanlarını canlı canlı görmek muhteşemdir ama bu diyar çok da tehlikelidir, bunun için iki kardeş biran önce evlerine dönmenin yolunu aramaya başlar. Bu macera sırasında hem kendilerini daha iyi tanırlar, hem masal kahramanlarının nasıl değiştiğini görüp olaylara onların bakış açısıyla bakarlar.

Kitabı beğendim, güzeldi gerçekten, en çok o klasik masalları hatırlatması hoşuma gitti, bir de masalların arka yüzüne bakabilmesi, farklı bakış açısıyla yaklaşabilmesi. Yazar kitabın kurgusunu çok iyi toparlamış, mantık hatası içermeyecek şekilde kurguyu oturtabilmesi takdire değer. Dediğim gibi güzel bir kitap ama yetişkinlerin okumamakla çok bir şey kaçırdığını düşünmüyorum:) Keyifli okumalar...


Resim :http://www.onkajans.com/wp-content/uploads/2016/11/masallardiyari2-300x188.jpg

10 yorum:

  1. Alis Harikalar Diyarı gibi desene. Masal kitaplarını çok severim, çocukken bolbol okudum, bu kitabı çok seveceğime yüzde yüz eminim. Çok teşekkürler Eren'ciğim. Sayende haberim oldu.
    Sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de masal kitaplarını çok seviyorum Müjde Hanım, o zaman siz de seversiniz bu kitabı, değişik bir kitap gerçekten, ben teşekkür ederim değerli yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  2. Ben bir dönem Glee izlerken yazarın kendi yazdığı (sanırım uyarlamaydı hatta kendi kitabından) Struck by Lightning'i izlemiştim :). Fena film değildi, kitaplarının Türkçe'ye çevrildiğini bilmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adeta bir "küçük dahi" :)) filme de bakayım o zaman, teşekkürler tavsiyene, sevgileR:)

      Sil
  3. Eren Hanım, Çocuk kitabı mı bu? Ben biraz Jumanji filmine benzettim:) Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gül Hanım ama okuyan yetişkinler de çok beğeniyor:) evet Jumanji'yi hatırlıyorum, iyi benzetmişsiniz:) sevgiler:)

      Sil
  4. aa ne enteresan biriymiş ama ya :D dur bakayım buna , ama şu ara olmasın , biraz daha sonra :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten helal olsun dedirtiyor:)) tabi zira okunacaklar, bakılacaklar listesi hiç azalmıyor sanki:))

      Sil
  5. hımm duymadım ama okuma keyfi için okunurmuş olabilir :) boşver yetişkinleri yaa zaten yetişkin olmak bile başlıbaşına büyük kayıp :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) tabi ki Deepcim, süper bir yorum:)) sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...