19 Ocak 2012 Perşembe

Karpatlar Şatosu - Jules Verne


Jules Verne'in hiç bir kitabını okumamıştım daha önce. Karpatlar Şatosu'nu okumadan, Transilvanya civarında geçmesi dolayısıyla vampirlerle ilgili olabileceği izlenimini uyandırmıştı, açıkçası biraz da bu beklentiyle başlamıştım kitaba. Ama değilmiş...:)
Karpatlar Şatosu uzun yıllardır terk edilmiş olarak durmaktadır, Transilvanya yakınlarındaki Werst köyü halkı arasında şato hakkında batıl inançlar hakimdir. Bir gün terk edildiği bilinen şatoda duman görülmesi üzerine halk endişelenir ve oy birliğiyle şatoya gidilip durumun araştırılmasına karar verilir. Bunun için oduncu Nic ve Doktor Patak görevlendirilir. Kitap bana göre iki kısımdan oluşuyor. İlk kısım köy halkının endişe ve araştırmalarını anlatıyor. Kitabın ikinci yarısında tesadüfen oradan geçmekte olan Kont Franz de Telek ve yardımcısı olaya dahil oluyor. Bu bölümde Kont Telek'in yıllar önce yaşadığı bir trajedinin şato ile bağlantısı ortaya çıkıyor ve bununla birlikte şatodaki gizemli olaylar da aydınlığa kavuşuyor.

Açıkçası kitabı okurken sıkıldım biraz, beklentiyle de ilgili bu durum tabi ama, kitabın tek bir odak noktası olması, karakter derinliği gibi unsurlar olmaması - biliyorum bu farklı bir tür ama..:)- bana göre kitabın daha çok belli bir yaş grubuna hitap etmesine sebep oluyor. Yine de bir Jules Verne kitabı okunmalı ama yazarın daha ilginç kitapları olduğuna inanıyorum:)

10 yorum:

  1. Jules Verne'e bayılırım çocukluğumdan beri ama bunu okumamıştım. Ben de en son çocukken okuduğum İki Yıl Okul Tatilini aldım. Bu aralar okumayı planlıyorum, umarım çocukken aldığım zevki yine alırım :))

    YanıtlaSil
  2. Iki yil okul tatili yazarin en sevilen kitaplarindan birisi saniyorum, keyifli okumalar, yorumunuz icin de tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  3. Ben de hiç bir kitabını okumadım daha önce. Paylaşımın için teşekkür ederim.
    Keyifli okumalara devam:)

    YanıtlaSil
  4. Ben tesekkur ederim yorumunuza, keyifli okumalara devam yine bekleriz:)

    YanıtlaSil
  5. Aya Seyahat, Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, 80 Günde Devrialem, 15 Yaşında Bir Kaptan, Kaptan Grant'ın Çocukları adlı kitaplarını okudum :) fakat bunu okumadım..

    Jules Verne çocuklugumda çok hayal gücümü tetiklemiştir, çok severim :)

    YanıtlaSil
  6. Aslicim sen Jules Verne fani ciktin bayagi:) evet kesinlikle hayal gucunu tetikliyor:)

    YanıtlaSil
  7. Jules Verne'e çocukluğumun yazarı. Bu kitabını okumadım ama, pek çok kitabını çocukken okumuştum. O zamanlar kendimi baş kahramanın yerine kayardım. En son 5 ay önce İnatçı Keraban Ağayı okudum ne yalan söyleyeyim beğenmedim. Demek ki belirli bir yaştan sonra okunmuyor :)

    YanıtlaSil
  8. Acemi blogger, çocukluğumuzda aldığımız tadı tekrar bulmak zor tabii, ama özellikle zamanı için çok özgün olduğu kesin, yorumun için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  9. Hayatımda sevdiğim en güzel kitap, okudum herkesin okuması gereken bir kitap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle klasik eserlerin tadı, değeri ayrı gerçekten, size katılıyorum okunmalı, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...