19 Haziran 2017 Pazartesi

Peri Efsa – Sevgi Saygı

Bu kitabı, bir kitapçı gezisinde fark etmiştim, önce kapağı dikkatimi çekmişti, sonra konusu da ilginç gelmişti, o zamandır da aklımdaydı. İlk olarak Ekim 2014’te ON8 Kitap’tan çıkmış, ON8 Kitap da Günışığı Kitaplığı’nın markasıymış.

ON8 gençlere yönelik bir isim gibi durduğundan açıkçası tereddüt etmiştim kitabı almak konusunda ama okuyunca öyle olmadığını gördüm, yani hem gençler hem de yetişkinler kitabı zevkle okuyabilir bence.

Önce Sevgi Saygı’dan bahsedeyim, (yazarın ismi ne güzel, değil mi?) be benim yazarla ilk tanışmam. 1957 İzmir doğumlu kendisi, Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nü, ardından da Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nü bitirmiş. Aynı yıl Atıf Yılmaz’ın filmlerinde yönetmen asistanlığı yapmaya başlamış, senaryo çalışmalarına katılmış. Tiyatro oyunları yazmış, senaristlik yapmış. Polisiye ağırlıklı romanlar yazmış, gerçek ile rüya, fantazya ile anlatıyı birlikte kullandığı romanlar yazmış.
Peri Efsa ikinci dünya savaşı yıllarında İstanbul’da güzel bir konakta geçiyor. Tüccar Efdal Bey’in kızı Belma doğum yapar, önce nur topu gibi Sermet, ondan iki saat sonra da “yaşamaz” denilen, kara kuru Peri Efsa doğar. Peri Efsa’nın hayatı da doğumu gibi ilginçliklerle doludur. Küçük kızın ölüleri görme, olacakları sezme gibi yetenekleri vardır. Annesi küçük kızını bir türlü sevememiştir, dedesi ise ona hayrandır. Peri Efsa’nın kimsenin kabul etmek istemediği yetenekleri onun hayatın bambaşka noktalara getirecektir.

Kitaptaki olaylar öyle yoğun ki fazla anlatamıyorum. 398 sayfa su gibi akıp gidiyor. Ben kitabı çok sevdim. Özellikle yazarın satır aralarında verdiği tespitleri çok güzel. Biraz Türk filmi tadında ama dediğim gibi çok akıcı ve merak uyandırıcı. Keyifli okumalar dilerim.

12 yorum:

  1. İlk kitabın kapağı ilgimi çekti. İçindekileri de verdiğiniz tüyolarla merak ettim. Listeme ekledim.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça hareketli ve merak uyandırıcı bir roman, umarım siz de seversiniz, yorumunuza teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Fantastik bir roman desene, ilginçmiş. Çok teşekkürler canım. Sevgiler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fantastik tarafı da var Müjde Abla, yorumunuza teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  3. Gerçekten ilginç bir konusu varmış, yazarı hiç duymamıştım. Karşılaşırsam, bu kitabını alacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim beklentim fazla yüksek değildi açıkçası ama oldukça beğendim, umarım sen de beğenirsin, sevgiler:)

      Sil
  4. Rahat okunabilmesi önemli bence, kendimce klasik bir konuymuş gibi algıladım adından ama anlatımınız farklı geldi. Kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Bey aslında konu klasik ama yazar fantastik ögelerle bunu zenginleştirmiş, ilginç bir roman çıkmış ortaya, yorumunuza teşekkür ederim, keyifli okumalar :)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Bir süredir mim yapmıyorum Aysel'cim ama çok teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  6. yazarı da kitabı da sevdim. okurums. onsekiz yayınları biliyom ya yeni ve çok çok iyi. kitap katalogları var bul bak nefis nefis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yayınevi kataloğuna bakmayı çok severim, bulayım evet:)) yazarın blogu da varmış biliyor musun, ama bırakmış yazmayı.. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...