20 Kasım 2012 Salı

Art Journal

Art Journal dediğimiz olay son zamanlarda popüler bir uğraş oldu. Aslında Sanat Günlüğü diye çevirebileceğimiz bu uğraş, içinde sadece yazı yerine çizimler, fotoğraflar veya anı değeri olan bilet vs. gibi malzemeler olan dekoratif bantlar, kurdeleler, çıkartmalar ve aklınıza gelen diğer herşeyle süslenmiş; sizi, düşüncelerinizi, gününüzü istediğiniz şekilde yansıtabildiğiniz bir günlük tutma şekli diyebiliriz. Google'da "art journal" diye arama yaptığınızda harika şeyler görebilirsiniz.

Art Journal yapmayı uzun zamandır düşünüyordum. Ben de kendi çapımda bir şeyler yaptım, bu ilk denememdi ve tabi ortaya çıkan internette gördüklerim gibi etkileyici olmadı ama olsun yaparken çok keyif aldığımı söyleyeyim. İşte 20 sayfalık Art Journal'im:)

Süslü bir kapak her zaman artı puandır:)

İlk önce A5 boyutunda bir eskiz defteri aldım, sonra kullanabileceğim bütün malzemeleri ortaya çıkardım; bu işi yaparken bolca dağınıklığı da göze almak gerek:) İlk dört sayfam diğerlerine göre daha az güzel oldu bence, elim işe yavaş yavaş ısındı:)

Arka plan olarak bazen desenli kağıt kullandım bazen de sayfayı boyadım. Sayfayı süslemekte pek zorlanmasam da özellikle yazı konusunda zorlandım. Bu defteri yurt dışından bir arkadaşım için hazırlamış olduğum için İngilizce yazdım ama dediğim gibi sayfanın temasına uygun bir şeyler yazmak nedense bana çok zor geldi, yazdığım her şey çok saçmaymış gibi geliyor:)

Nerede yaşadığım, zevklerim, izlediğim şeylerden bahsettim; bu sayfalarda Kimi ni todoke isimli animeden ve beni mutlu eden şeylerden bahsediyorum.

Fotoğraf kullanmak da güzel bir zenginlik katıyor, Scrapbook da aslında Art Journal'e benzer bir şey ama o daha çok fotoğraflarla yapılıyor sanıyorum, daha önce de Scrapbook yapmıştım ve o da çok zevkliydi:) Özellikle uzun kış gecelerinde bir taraftan televizyonda bir şeyler izlerken bir taraftan defterinizi süslemek ne güzel olur değil mi?:))

Yukarıda da dediğim gibi her çeşit malzemeyi ve bilet gibi anı nesnelerini kullanabilirsiniz, ben çıkartmaların arkasından çıkan kağıtlar, karton bardakların üstündeki resimleri bile kullandım. Artık atılacak herşeye "kullanabilir miyim?" diye bir kere daha bakıyorum, en kısa zamanda da yeni bir Art Journal çalışması daha yapmak istiyorum. Siz de deneyin:)


14 yorum:

  1. Harika olmuş ya, gerçekten özellikle süsleme konusunda çok beceriklisin.Ben de bundan yapmak istiyorum ama yazma konusunda iyi olsamda çizim konusunda yeteneksizim malesef :(

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim:) Çizim yapmasan da fotoğraf veya dergilerden kestiğin resimleri kullanabilirsin, yorumun için teşekkür ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Bence harika hazırlamışsın canım, çok beğendim.
    Heveslendirdin beni de:)))
    Kocaman sevgilerimle ^-^

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim Okuyan'cım, heveslendirdiysem ne güzel, eminim sen çok güzel şeyler çıkarırsın ortaya, sen de yaparsan bizimle paylaşırsın artık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. çok şeker olmuş bunlar Eren, devamını kesinlikle getirmelisin. Benim de denemelerim olmuştu ama, sonradan beğenmedim. biraz biriktirici olmak gerek. yurt dışındaki örneklerini görünce keyfim kacıyor ama benim, Scrapbooking için, desenli kağıtlar, masking tapeler, harika bir uğraş gerçekten. Ben de travel journal yapmaya karar verdim gezdikçe :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Morkalemlik, güzel yorumun için çok teşekkür ederim, sen de bazı çalışmalarını paylaşmıştın blogunda ama çok güzellerdi bence, sen de devam etmelisin:) travel journal da çok güzel bir fikir, merakla bekliyorum çalışmalarını, sevgiler:)

      Sil
  6. Scrapbook'a benziyor evet. Lisedeyken -adını sanını bilmeden tabii ki- benzer şeyler yapardım ben de. Kolajlarla defterlerimin kapaklarını süsleyip değiştirirdim misal. Arkadaşlarımın çok hoşuna giderdi kimileri...Gayet güzel görünüyor seninki de.Renkli şeyleri ve uyumlu kolajları severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Narda'cım, zevkli bir uğraş, ben de renklerle süslü şeylerle uğraşmayı seviyorum:)

      Sil
  7. Güzel olmuş. Bende gittiğim yerden ilk biletler, yapraklar, sadece oraya özgü şeyleri yada yediğim bir çikolatanın kağıdını hatıra diye saklarım.
    Defter şeklinde hazırlamakta güzelde nedense kendimi bu iş için yaşlı hissediyorum.
    Olur da şehir dışına çıkarsam gezi günlüğü şeklide yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acemi blogger, teşekkür ederim yorumun için, eğer böyle şeyleri biriktiriyorsan elinde art journal için oldukça malzeme olmalı:) Ah sakın kendimi bu iş için yaşlı hissediyorum deme lütfen:)) sevgiler

      Sil
  8. Ben de böyle bir defter tutuyorum hatta bir arkadaşımla birlikte başladık ama seninki daha emekli olmuş, arka fonları çok beğendim, ben fon kullanmıyorum bir de fotoğraf.Sadece biler, peçete, kart vs. ile o günü yazı ile anlatıyorum ve süslüyorum:))Bir gün ben de paylaşacağım.
    Yalnızca defte kapalıyken ne durumda oluyor onu da merak ettim zira benimki bir yelpazeden farksız;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natalicim, en üstteki soldaki resim kapalı hali fotoğrafta pek belli olmuyor ama benimki de şişkin bir şey oldu:) Benimki pek öyle değil ama güzel geçen bir günden kalanları bir anı defterine dönüştürmek gerçekten çok güzel:) Senin paylaşımını da merakla bekliyorum, sevgiler:)

      Sil
  9. Eren bende artık hiç bişeyi atamıyorum, odam için çöp evden farksız diyolar inan :) ama işte atmadığımız içinde bu kadar güzel şeyler yapabiliyoruz.

    Yabancı bloglarda çok görüp beğenirdim ama yapmak zahmetli gelirdi bana. Senin yaptıkların cidden çok güzel olmuş. Bende denemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Aslicim ben de aynen:)
    Guzel sözlerin icin cok teşekkür ederim, senin gibi becerikli ve yaratıcı biri kimbilir ne güzel şeyler çıkarır ortaya, merakla bekliyorum, sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...