7 Eylül 2013 Cumartesi

Sevimli Küçük Yalancılar ; Kusursuz - Sara Shepard

Sevimli Küçük Yalancılar dizisine bir kaç kez tv2'de rastlamıştım, klasik gençlik dizilerinden farklı içinde gerilim unsuru da olan bir dizi olması nedeniyle ilgimi çekmişti. Star gazetesinin best seller seti içinde olan bu kitabı da böylece okumaya karar verdim. Okuduğum cep boy kitap 379 sayfa. Plajda okunacak cinsten hafif, sürükleyici bir kitap, 1-2 günde bitirdim ben de.

Konumuz; orta okulda pek de dikkat çekmeyen dört kız Aria, Hanna, Emily ve Spencer , her zaman bir ilgi odağı olan Alison'la arkadaşlık kurup bir grup oluştururlar. Alison'un arkadaşlığı ve yardımları bu kızları birbirinden güzel ve popüler hale getirmişti. Her cuma gecesi yaptıkları gibi Alison'un evinde yine biraraya gelmiş birbirlerinin kıyafetlerini denerken okulun garip çocuğu Toby'nin o sırada kendilerini izlemekte olduğunu gördüler, çocuk yakalandığını görünce kaçmıştı. Kızlar rahatsız olmuşlardı, Toby hakkında konuşmaya başladılar ama Alison bir şeyler yapıp intikam almak istiyordu. Spencer ile Alison dışarı çıktılar, geri döndüklerinde bir terslik olduğu anlaşılıyordu, bir süre sonra sokağı ambulans ve polis arabalarının gürültüsü doldurdu. Toby üvey kızkardeşi Jenna'nın kör olmasına sebep olduğu için ıslah evine gönderildi, Jenna da hastaneye gidiyordu. Peki bu masum beş kızın olaydaki rolü neydi? Alison, Toby ve Spencer arasındaki sır neydi? Olaydan üç yıl sonra Alison'un cesedi bulundu. Artık kızlar liseye gidiyorlardı ve arkadaşlıkları da arlarındaki sıra rağmen biraz gevşemişti, ancak bu korkunç olay onları yine bir araya getirdi, daha kötüsü ise -A rumuzla birinden tehditkar cep telefonu mesajları alıyorlardı. Kimdi -A ve ne biliyordu? Her şey Toby ve Jenna'nın da kasabaya dönmesiyle karışık bir hal almıştı.

Kitapta -A'nın sebep olduğu gerilimli olayların yanı sıra bu dört genç kızın hayatlarını da yakından görüyor ve Alison ile ilişkilerinin iç yüzünü anlıyoruz. Bir seriye ait olan bu kitapta bir takım gerçekler su yüzüne çıksa da büyük bir kısmı da serinin diğer kitaplarında açıklanmak üzere gizemini koruyor. Açıkçası ben -A'nın kim olduğunu tahmin ettim çünkü bir yerde verilen küçük ama bariz bir ayrıntı bu tahmin için yeterliydi. Dediğim gibi kafanızı dağıtacak sürükleyici ve hafif bir kitap, keyifli okumalar.

0 kalem yazmış:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...