1 Ekim 2014 Çarşamba

Distopik Roman Okumaları [Ekim 2014]


Severek takip ettiğim ve kitap zevki bana çok uyan blogger arkadaşım biblio uzun zamandır blogunda yazar veya belli konular üzerine okuma günleri düzenliyor, daha önceki okumaların listesi için bu posta bakabilirsiniz. Bu şekilde bir yazara veya konuya odaklanmak okurun konuya yoğunlaşarak daha dikkatli bir okuma yapabilmesi açısından çok güzel. İçinde bulunduğumuz ekim ayı için ise konu Distopik Romanlar. Ben de bu okumalara Thomas More'un Ütopya isimli kitabı ile katılıyorum. Aslında konu biraz karışık, Wikipedia'dan aldığım bilgiye göre Ütopya 'olmayan yer' anlamına geliyor Yunanca ama 'güzel yer' demek olan 'Eutopia'ya da bir gönderme varmış kelimede. Biz de konuşurken genelde 'güzel, olumlu' anlamıyla kullanıyoruz. Distopya ise baskıcı bir rejimin sonucu oluşmuş kötü, anormal yer şeklinde tanımlanabilir. Distopik romanlar da böyle ortamda geçen romanlar. Thomas More'un Ütopyası hakkında ise henüz bir fikrim yok:) Bu okumaya katılan diğer arkadaşlarımın de son derece merak uyandırıcı kitap seçimlerinden bazıları Damızlık Kızın Öyküsü, Körlük, 1984, Sineklerin Tanrısı... Arkadaşlarımın incelemelerini okumak için sabırsızlanıyorum doğrusu:)

İşte bu ilginç okuma şenliğinin katılımcıları;
biblio
Gamze Polathaneli
kitaplarla beslenmek
thalassapolis
birgaripşeyma
gokcevatansever

Herkese keyifli okumalar! :)

6 yorum:

  1. Aslında bu türde bir sürü roman karşıma çıktı ama,benim içim el vermiyor okumaya yaaa. :((( Bi tek Açlık Oyunları'nı okumuştum.İnsan öyle romanları okudukça sinirleniyor,sinirlendikçe okuyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları o kadar da iç karartıcı değil, mesela Aldous Huxley'in Cesur Yeni Dünya'sı benim çok hoşuma gitmişti. Milenyum Serisini ise okumadım ama filmi çok heyecanlıydı:) Yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Güzel bir ay olacak, kitaplar ve yorumlarımızla. Katılımın için teşekkür ederim Eren'cim. ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de yavaş yavaş gelen sonbahara yakışır bir okuma olacak, ben teşekkür ederim Bibliocum, sevgiler:)

      Sil
  3. hımmmm güzel konu severim ben dee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet deep sen de katıl o zaman, olmadı yorum yazarsın:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...